Haut Peyraguey, Symphonie, Sauternes 2016 37,5 cl.

En luftig og elegant 2. vin fra 1. Cru slottet, hvor hyppige associationer er: honning, abrikosblomst, orangeskal, vanilje og fersken. Frugtintensiteten er flot, men sødmen moderat, og den saftige karakter støttes af sprød syre. Klar til at nyde når som helst til aperitif, cremede fiskeretter, lyst kød med eksotisk krydring, asiatisk køkken, oste og frugtdesserter. Vinstokkenes gennemsnitsalder er med 35 år lidt yngre end hovedvinens, og drueblandingen er ens: 95% Semillon og 5% Sauvignon Blanc. Vinifikationen er den samme med nye- og 2. års egefade til gæring og lagring; formentlig lidt færre nye fade for at sikre den lette og umiddelbare stil.

180 kr

Andre kiggede også på

Haut Peyraguey, Symphonie, Sauternes 2016 37,5 cl.

En luftig og elegant 2.vin fra 1.Cru slottet, hvor hyppige associationer er: honning, abrikosblomst, orangeskal, vanilje og fersken. Frugtintensiteten er flot, men sødmen moderat, og den saftige karakter støttes af sprød syre. Klar til at nyde når som helst til aperitif, cremede fiskeretter, lyst kød med eksotisk krydring, asiatisk køkken, oste og frugtdesserter. Vinstokkenes gennemsnitsalder er med 35 år lidt yngre end hovedvinens, og drueblandingen er ens: 95% Semillon og 5% Sauvignon Blanc. Vinifikationen er den samme med nye- og 2.års egefade til gæring og lagring; formentlig lidt færre nye fade for at sikre den lette og umiddelbare stil.

Château Cantegril, Sauternes 2016 37,5 cl (v/6stk)

En elegant, mineralsk og charmerende Sauternes. Sød, men aldrig anmassende og altid med en fin underliggende nærmest friskhed, som formidler de sødmefyldte elementer på fornemste vis. Den smager godt lige så snart den frigives, men ved modning erstattes en del af friskheden langsomt af en forbavsende kompleksitet. Den bliver så at sige mindre vellystig, men til gengæld mere subtil. Begge udtryk er fascinerende, og det er spændende at være med på rejsen fra A til B.

Sichel, Sauternes 2020 37,5 cl.

Sichel Sauternes er en klassisk Sauternes som byder på moden ananas, mango, honning og abrikos i både duft og smag. Druerne til Sichel Sauternes er høstet i hånden. En skærpet selektion er ekstremt vigtigt når der arbejdes med botrytis. Efter høst og vinificering lagres vinen i 10-12 måneder på fade inden den tappes og frigives.Udover sin sødme besidder Sichel Sauternes også en god portion friskhed. Prøv den til oste, creme brulee, pana cotta.