Anton Bauer, Grüner Veltliner Grande Reserve 2018

Topvine fra Anton Bauer; Grande Reserve er lagret i kortere tid på fad. Gylden i glasset med stor og åben duft af honning, blomster og friske gule tropiske frugter i fin samspil med grønne æbler. I smagen er kompleksiteten fra fadlagringen med til at underbygge friskheden fra frugtsyren. Noterne er præget af frugten men understøttes af det krydrede element af peber og toast fra fadet. Druerne til denne Grande Reserve Grüner Veltliner er udvalgt fra parceller med gamle vinstokke, hvor udbyttet er naturligt lavt, under 30 hl/ha. Druerne høstes i hånden og sorteres endnu engang ved ankomsten til vineriet, så kun de bedste klaser kommer med i vinpressen. Efter endt gæring lagrer vinen i 6 måneder på store egetræsfade, sammen med bundfaldet. Alt sammen med til at give yderligere kompleksitet i denne flot balancerede hvidvin.

315 kr

Andre kiggede også på

Stift Göttweig, Messwein Grüner Veltliner 2022 (v/6stk)

Direkte oversat til 'altervin' har denne 'Messwein' Grüner Veltliner i århundreder været fast inventar på det UNESCO-beskyttede Kloster Göttweig, som vinhuset udspringer fra. Ifølge aftalen skal vinen laves på så naturlige betingelser som muligt, og så skal den i øvrigt godkendes af biskoppen, før den kan blive lanceret.Tættere på en guddommelig vin kommer man med andre ord næppe!Aroma og smagDen letdrikkelige vin er således tør og holder 12% alkohol. Aromaen er frisk og frugtig med både citron, røde æbler og grapefrugt tilføjet en subtil accent af Veltliners karakteristiske urter, ingefær og krydderier. På tungen opblødes den friske syrlighed af en behagelig frugtsødme og en saftig, let bævrende eftersmag.ServeringsforslagAlt i alt en fornem 'basis'hvidvin, der kan nydes ganske på egen hånd i solen. Som madvin anbefaler vi lette anretninger og salater med skaldyr, blinis med stenbiderrogn eller røget laks med friske grønne asparges. Servér ved 8-10 grader.

Weinberghof Fritsch, Grüner Veltliner Schlossberg 2019

Ubeskrivelig kompleksitet i denne storladne top-vin fra Fritsch. Rig, cremet og med stor fylde, balanceret af en levende frugt og klokkeklar syre. Fuldstændig betagende duft, der byder på noter af modne abrikoser, gule æbler og friske mirabeller, ledsaget af blomsterhonning, cashewnød, våde sten og hvid peber. Silkeblød i munden, lettere pikant og med stor karakter og præcision. Gyldne æbler, abrikoskerne, mandarin og grapeconfit, komplementeret af orangeblomst, friske mandler og cayenne. Uendelig finale, hvor den bløde tekstur omkranses af en forfriskende syre og en salt mineralitet. Ganske enkelt en helstøbt Grüner Veltliner, med et stort liv i vente.

Weingut Proidl, Grüner Veltliner Rameln 2022

Saftig og energisk Grüner Veltliner, der fremstår elegant og intens på én og samme tid. Forfriskende og let-drikkelig helt ligesom Proigl’s ”Freiheit”, men med en større frugtmodenhed, mundfulde og tekstur. Aromatisk og nuanceret i sin fortryllende duft, med noter af modne mandariner, grøn melon, hvide liljer og saftige gule ferskner, der tilsluttes af letgenkendelige undertoner af hvid peber, stjerneanis og fennikelkvist. Når vinen rammer tungen, opleves den umiddelbart silke-cremet og nærmest olieret i sin tekstur, der dog straks gennembrydes af den helt præcise syre. Lyse nektariner, moden pære, krydrede citrusfrugter og syltet mandarin, ledsaget af tørret fennikel, engblomster og hvid peber. Eftersmagen er energitæt, stenet og drikkeanimerende sprød – netop som Proigl ville have at den skulle være! Ralm er sammensat af 100% Grüner Veltliner fra de ultra-stejle, stenede og mineralholdige terrassemarker, omkring Senftensberg-kommunen i vinregionen Kremstal. Et nærmest dramatisk vinområde, begunstiget af sin direkte udsigt til den varmereflekterende Donau-flod. Udelukkende sammensat af bæredygtigt dyrket og håndhøstet frugt, som plukkes i start-midt oktober. Halvdelen af klasserne afstilkes, efterfulgt af koldmaceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i en periode på 6-8 timer. Dette for at forbedre vinens tekstur og ekstrahere yderligere aroma og smag. Mosten gærer på temperaturkontrollerede ståltanke, før vinen endeligt lagrer på de døde gærceller (”sur lie”) i 4 måneder - netop for at opnå den perfekte balance mellem friskhed og frugt - og en diskret cremethed og fylde.

Weinberghof Fritsch, Grüner Veltliner Wagram 2022

Saftig, tør og læskende Grüner Veltliner. En åben og frugtfyldt duft, med noter af pære, modne lyse stenfrugter, nypresset lime og blot en anelse hvid peber. Slank og let-løbende på tungen, med en forfriskende syre og vibrerende mineralitet. Smagen følger den uimodståelige duft, med en tæt kerne af grønne kernefrugter og lime, suppleret af fersken, mynte og let krydrede undertoner. En saftig og levende eftersmag der vitterligt lader mundvandet løbe. Perfekt at nyde ”solo” på terassen, eller i sammenhæng med lette fiskeretter og sprøde salater.