Attis, Albariño de la Mar el Mero 2022

Albariño oplever stor interesse i disse år. Det er der en god grund til: Denne tropisk saftige og friske hvidvin gør sig nemlig perfekt til alt godt fra havet, hvadenten vi taler om stenbiderrogn i det spæde forår eller skaldyrsfrokosten i det danske sommerland!Rías Baixas ligger oven på Portugal i 'det grønne Spanien', hvor Atlanterhavets indflydelse giver et grønt og frodigt landskab langs de galiciske fjorde (rías). Generelt giver det også meget mildere og køligere somre, end hvad vi danskere ellers forbinder med Spanien, og området egner sig derfor perfekt til at lave sprød og venligtsindet hvidvin som denne!I næsen charmerer Mar el Mero med gule tropisk frugter, der kombineres med friske indslag af citron og hvide forårsblomster. Smagen er rund og elegant med en forfriskende frugtsyre samt salte afsluttende referencer til det store ocean få kilometer væk. Serveringsforslag Prøv denne flotte og frejdig vin til fisk og skaldyr, f. eks sommerens pil-selv-rejer og rødspætter samt til hvidvinsdampede muslinger eller til en klassisk dansk smørrebrødsfrokost. Servér den direkte fra køleskabet og fornem, hvordan den åbner sig, jo mere luft og varme den får.

189,-139 kr

Andre kiggede også på

Attis, Albariño de la Mar el Mero 2022

Albariño oplever stor interesse i disse år. Det er der en god grund til: Denne tropisk saftige og friske hvidvin gør sig nemlig perfekt til alt godt fra havet, hvadenten vi taler om stenbiderrogn i det spæde forår eller skaldyrsfrokosten i det danske sommerland!Rías Baixas ligger oven på Portugal i 'det grønne Spanien', hvor Atlanterhavets indflydelse giver et grønt og frodigt landskab langs de galiciske fjorde (rías). Generelt giver det også meget mildere og køligere somre, end hvad vi danskere ellers forbinder med Spanien, og området egner sig derfor perfekt til at lave sprød og venligtsindet hvidvin som denne!I næsen charmerer Mar el Mero med gule tropisk frugter, der kombineres med friske indslag af citron og hvide forårsblomster. Smagen er rund og elegant med en forfriskende frugtsyre samt salte afsluttende referencer til det store ocean få kilometer væk. Serveringsforslag Prøv denne flotte og frejdig vin til fisk og skaldyr, f.eks sommerens pil-selv-rejer og rødspætter samt til hvidvinsdampede muslinger eller til en klassisk dansk smørrebrødsfrokost. Servér den direkte fra køleskabet og fornem, hvordan den åbner sig, jo mere luft og varme den får.

Olivier Leflaive, Meursault Clos de la Velle 2018

er kvalitets hvidvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Attis, Albariño Lías Finas 2022 (v/6stk)

Attis laver mange vine, men kun én vin hedder ret og slet Attis, nemlig denne varietale Albariño-vin fra 50 år gamle vinstokke ved byen Meaño i Val do Salnés, Galicien. Jorden under de små parceller består af granit samt lidt sand og ler, og sammen med kølige og fugtige luft fra Atlanterhavet blot 5 km væk opstår perfekte forhold for dyrkning af Albariño-druen.VinificeringEfter høst er druerne nøje sorteret, presset og så gæret ved det naturlige gær. Efterfølgende har vinen lagret 6 måneder i både ståltanke og store egetræsfoudres med jævnlig omrøring af de fine gærrester (lías finas), der ligesom vi kender det fra Bourgogne videregiver fyldighed, kompleksitet og også let cremede associationer til vinens smag.Aroma og smagI glasset har Attis således et flot klart skær med citrusgule nuancer. Derfra kommer en rig og intens aroma med friske abrikoser, mango, blomstrende frugttræer, citronskal og sågar grapefrugt toppet med lidt surdej. Smagen er saftig med mineralske salte og desuden en fornem frugtsyre, der giver en flot rank- og smidighed til den mediumfyldige og i visse facetter kraftigt byggede krop. Endelig er eftersmagen lang, frugtbåren og dejligt saftig.ServeringsforslagDet kølige terroir og Albariño-druens klassiske karakter giver en vin, der er oplagt til især fisk, skaldyr, stenbiderrogn samt paella og grøntsagsdominerede retter - gerne med noget blanchering og stegning bag.Vi anbefaler at servere vinen ved 8-10 grader og ikke mindst at nyde den inden for 5-6 år fra høst.

Domaine de la Madone, Bourgogne Blanc 2021 (v/6stk)

Denne Bourgogne Blanc fra Domaine de la Madone på 100% Chardonnay er i praksis lidt af en sjældenhed, idet den stammer fra det sydligste syd nede i Beaujolais - du ved, dér hvor man jo normalt har rigeligt at se til med at imødekomme forbrugernes tørst efter lys og saftig Gamay.I dette tilfælde står den dog på hvidvin på Chardonnay-druen, og selvom du antageligt har lært, at syd er varmere end nord, er dette ikke altid så entydigt: Vinmarkerne fra La Madone hviler nemlig på bakker højt over havets overflade, hvilket resulterer i køligere nætter end længere oppe i Bourgogne og dermed giver en vin med både kompleksitet og en markeret frugtsyre, som du kan læse om længere nede.VinificeringDruernes kvalitet er dog ikke alt: La Madone Chardonnay er i vinhuset presset og så delt i to, hvis man kan sige det sådan: Halvdelen gæres og lagres således i gamle egetræsfade, hvor de små mængder af indtrængende luft er med til at afrunde og udvikle vinen i en retning af det mere komplekse. Den anden halvdel af vinen vinificeres derimod i ståltanke, hvor intet kan forstyrre den friske og autentiske frugtudvikling og den ranke, saftige smag.Aroma og smagPå den måde udvikler La Madone sig til en afbalanceret og - på overfladen - umiddelbar vin med friske, sprøde citrusnoter, pære og mineralitet. Under overfladen rummer den dog mere end som så, når de let ristede og cremede associationer fra fadlagringen begynder at røre på sig. Og selvom smagen hverken er intens, udpræget fed eller for den sags skyld ranglet, er den dejligt velbalanceret og et rigtig fint køb for dig, der vil have en Bourgogne, du kan nyde til hverdag uden at bringe pengepung og smagsløg ud af fatning.ServeringsforslagVinen er således oplagt at nyde afkølet på terrassen, mens du laver mad samt - eksempelvis - til smørrebrødsfrokosten, når tallerkenen pryddes af fiskefilet, rejer og hønsesalat.