Bernard Defaix, Chablis 1. Cru Cote de Lechet Reserve 2021

Intens og kraftfuld vin, hvor de gamle vinstokke giver en vin med stor tæthed og kompleksitet i alle aspekter. Op ad glasset kommer noter af moden tropisk frugt, som balanceres af god frisk frugtsyre. Smagen er fyldig, uden at blive for tung og klodset på nogle måder. Cote de Lechet er beliggende på højre side af Serein floden, ved skråningerne ved Milly by. Defaix familien er den største landholder på Cote de Lechet marken med hele 8 hektar, med optimal eksponering mod solen. Denne Reserve kommer fra den ældste parcel, som er plantet i 1955. Den yderst stenholdige jord giver god dræning og presser rødderne til at søge dybt for at finde vand. Denne parcel regnes for en af de 1. er Cru marker, der har størst udviklingspotentiale. For denne parcel lagres halvdelen af mosten på franske egetræsfade i 12 måneder.

310 kr

Andre kiggede også på

Bernard Defaix, Chablis 1. Cru Cote de Lechet Reserve 2021

Intens og kraftfuld vin, hvor de gamle vinstokke giver en vin med stor tæthed og kompleksitet i alle aspekter. Op ad glasset kommer noter af moden tropisk frugt, som balanceres af god frisk frugtsyre. Smagen er fyldig, uden at blive for tung og klodset på nogle måder.Cote de Lechet er beliggende på højre side af Serein floden, ved skråningerne ved Milly by. Defaix familien er den største landholder på Cote de Lechet marken med hele 8 hektar, med optimal eksponering mod solen. Denne Reserve kommer fra den ældste parcel, som er plantet i 1955. Den yderst stenholdige jord giver god dræning og presser rødderne til at søge dybt for at finde vand. Denne parcel regnes for en af de 1.er Cru marker, der har størst udviklingspotentiale. For denne parcel lagres halvdelen af mosten på franske egetræsfade i 12 måneder.

Domaine Raoul Gautherin, Chablis 1. Cru Mont de Millieu 2021

Mont de Milieu er én af de få 1. Cru-marker i Chablis, som ligger på højre side af Serein-floden og på samme side som Grand Cru-markerne. Her på den sydøst-vendte bakke får vinstokkene ekstra meget sol og det giver ekstra dybde til den helt klassiske Chablis fra Domaine Raoul Gautherin. Meget behersket brug af brugte egetræsfade giver en ren og flot vin, som har et godt potentiale til at gemme nogle år. Server ved 8-10°C i store hvidvinsglas. Drik til kraftige fiskeretter, skaldyr og kylling.

Domaine Antonin Guyon, Haute Cote de Nuit Blanc 2021

Klassisk, elegant og frugtdrevet hvid bourgogne. Forførende bouquet med noter af moden pære, citronskal, hvide blomster og honning. Silkeblød i munden, med et virvar af modne citrusfrugter, fersken, grape, våde sten og friskkværnet smør. Diskrete noter af toast, vanilje og søde krydderier fra fadlagringen. En vin der med sin saftige frugt og forfriskende syre, er en oplagt ledsager til elegante retter med hvid fisk. Perfekt sammen med dampet torsk eller andre magre fisketyper, gerne ledsaget af en cremet hvidvinssauce og spæde sommergrøntsager.Druematerialet til Guyon’s Bourgogne Chardonnay, kommer fra sydvendte skråninger og plukkes udelukkende ved håndhøst. Efter ankomst til vineriet sorteres druerne nænsomt. Alt dette sikrer perfekte og modne druer. Mosten gærer på egetræsfade ved 17-20 grader. Efter afsluttet gæring, lagrer vinen i 12 mdr. på de samme fade, hvor der en gang om ugen udføres battonage (omrøring af bundfaldet/de døde gærceller). Dette giver vinen en cremet mundfølelse og bidrager med yderligere kompleksitet.

Domaine Raoul Gautherin, Chablis Grand Cru Les Clos 2021

Med en flot gylden farve og en duft af charmerende urtet mineralitet - taler denne her hvidvin sig lige ind i ganen - og derfra til hjertet. Det er storladen og maskulin hvidvin, med masser af karakter og store armbevægelser, som kalder på røget laks, confiteret gris eller bare en grillet hummer med mayo og citron. Den største Grand Cru mark i Chablis er Les Clos på 26,96 ha. hvor Gautherin har blot 0,18 ha. alt i alt. Vinen er et udsøgt bekendtskab men kræver lidt alder for , at vise sin karakter og store aromaprofil. Med årgangen 2020 får man en vin med gylden farve og en ungdommelig profil - men med potentiale til et meget langt liv. Der findes både citrus, urter og flint i duften - bl.a. spændende nuancer. Smagen er stor og har mineralitet, konfiteret frugt og en maskulin side man sjældent støder på i hvidvin. Absolut en sværvægter bland hvidvin og af en særdeles god oplevelse.