Blankenhorn, Sonnenstück Chardonnay Grosse lage 2020

Sonnenstück. Man kan næsten høre det på navnet - det emmer af modne druer og stor vin. Grosse Lage-marken omkranser det meste af Schliengen by og er altså grobund for de bedste vin fra området. Blankenhorns parceller ligger tæt på byen, på det direkte syd- og vestvendte stykke, hvor eksponeringen og 20% stigning giver absolut perfekte forhold. Her er masser af kalkmergel og løss i jorden, som er optimale forhold for Chardonnay. De bedste druers sorteres og både vinificering og lagring foregår på egetræ, og med 10 måneders lagring på bundfaldet er der dømt perfektionistisk Bourogogne-inspireret Chardonnay i glasset. Det er kraftfuld, men elegant hvidvin, som kombinerer perfekt moden frugt med sprød mineralitet og vibrerende syre - og fornemmelsen af stor vin hænger længe i munden.

499 kr

Andre kiggede også på

Blankenhorn, Schliengen Chardonnay 2022

Man fornemmer det allerede i deres ‘Ortswein’ fra hjembyen Schliengen: balanceret elegance, hvor friskheden sidder i forsædet, og den klare, præcise syre understreger alle elementerne af modne æbler og grøn melon. Underneden små hints af eg, i form af vanilje og smør, som kun lige er med til at understrege elegancen og give en dejlig og komplet vinoplevelse.Gærer og lagrer på fad - en blanding af små barriques og store tonneaux af fransk eg - både nye og gamle. Ligger på gærresterne i 6 måneder og vinene kun delvist gennemgået malolaktisk gæring, så der er bevaret en helt crisp fornemmelse sammen med de fyldige elementer.

Blankenhorn, Sonnenstück Chardonnay Grosse lage 2020

Sonnenstück. Man kan næsten høre det på navnet - det emmer af modne druer og stor vin. Grosse Lage-marken omkranser det meste af Schliengen by og er altså grobund for de bedste vin fra området. Blankenhorns parceller ligger tæt på byen, på det direkte syd- og vestvendte stykke, hvor eksponeringen og 20% stigning giver absolut perfekte forhold. Her er masser af kalkmergel og løss i jorden, som er optimale forhold for Chardonnay.De bedste druers sorteres og både vinificering og lagring foregår på egetræ, og med 10 måneders lagring på bundfaldet er der dømt perfektionistisk Bourogogne-inspireret Chardonnay i glasset. Det er kraftfuld, men elegant hvidvin, som kombinerer perfekt moden frugt med sprød mineralitet og vibrerende syre - og fornemmelsen af stor vin hænger længe i munden.

Blankenhorn, Sonnenstück Pinot Noir Grosse Lage 2018

Sonnenstück-marken er klassificeret som Grosse Lage hos VDP, og med en kombination af perfekt eksponering, kalkholdig jordbund og 20% skråning er der virkelig lagt i ovnen til at levere suveræn vin. Og når man som hos Blankenhorn har 30 år gamle Pinot Noir-vinstokke stående på den bedste del af marken, så bliver vinoplevelsen fuldendt. Sonnestück Pinot Noir GG er pakket med levende, moden tannin, dybe røde frugter og en underspillet, balancerende syre som bidrager med liv og friskhed. De modne druer har nok frugt og intensitet til at holde balancen i vinen, som lagrer 12-18 måneder på nye barriques.