Bodegas Granbazán, Albarino Etiqueta Ambar 2022

Hvidfrugtig, balsamisk og saltvandsdrivende frisk. Etiqueta Ámbar er den symbolske klassiker fra topproducenten Granbazán. En vin der fyldemæssigt ligger sig i smørhullet mellem Etiqueta Verde og Don Álvaro, med en inviterende saftighed, mundfulde og bitter-ekstrakt. Aromatisk og intens i sin helt uimodståelige duft, med nuancer af lyse stenfrugter, hvide mandariner, kvædebrød og kandiseret lime, der ledsages af grape, havtorn, friske liljer og muslingeskal. Æterisk, struktureret og syretæt på tungen, der dog fremstår besnærende silket og blidt-cremet i sin tekstur. Gulgrønne pærer, ferskenskind, asiatiske mynteblade og saftige kvæder, kærtegnet af bitre citrusskaller, hvidtjørn og blot en anelse brød. Finalen er læskende og levende, med en helt utrolig energi - der tilsluttes af den typiske grape-bitterhed, der giver både nerve og struktur. Endnu en mester-Albariño fra Bodegas Granbazán, som vi med stolthed nu kan præsentere i vores sortiment. En vidunderlig mad-vin, der kan tøjle alt fra grillede skaldyr, friterede blæksprutter og salte gedeoste. Vinen er sammensat af 100% Albariño fra den kystnære subzone ”Val do Salnés”, i vinregionen Rías Biaxas. Nøje selekteret frugt, med oprindelse fra mere end 35 år gamle vinstokke, dybt forankret i den stenede granitholdige jordbund. Alle druer håndhøstes, efterfulgt af 100% afstilkning ved ankomst til vineriet. Efter knusning, udføres koldmaceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i en periode på 6-8 timer. Dette for at forbedre vinens tekstur og ekstrahere yderligere aroma og smag. Mosten gærer på temperaturkontrollerede ståltanke, efterfulgt af lagring på de døde gærceller (”sur lie”) i op til 8-9 måneder - netop for at opnå den perfekte balance mellem friskhed og frugt - og en diskret cremethed og fylde.

169 kr

Andre kiggede også på

Bodegas Granbazán, Albarino Etiqueta Ambar 2022

Hvidfrugtig, balsamisk og saltvandsdrivende frisk. Etiqueta Ámbar er den symbolske klassiker fra topproducenten Granbazán. En vin der fyldemæssigt ligger sig i smørhullet mellem Etiqueta Verde og Don Álvaro, med en inviterende saftighed, mundfulde og bitter-ekstrakt. Aromatisk og intens i sin helt uimodståelige duft, med nuancer af lyse stenfrugter, hvide mandariner, kvædebrød og kandiseret lime, der ledsages af grape, havtorn, friske liljer og muslingeskal. Æterisk, struktureret og syretæt på tungen, der dog fremstår besnærende silket og blidt-cremet i sin tekstur. Gulgrønne pærer, ferskenskind, asiatiske mynteblade og saftige kvæder, kærtegnet af bitre citrusskaller, hvidtjørn og blot en anelse brød. Finalen er læskende og levende, med en helt utrolig energi - der tilsluttes af den typiske grape-bitterhed, der giver både nerve og struktur. Endnu en mester-Albariño fra Bodegas Granbazán, som vi med stolthed nu kan præsentere i vores sortiment. En vidunderlig mad-vin, der kan tøjle alt fra grillede skaldyr, friterede blæksprutter og salte gedeoste.Vinen er sammensat af 100% Albariño fra den kystnære subzone ”Val do Salnés”, i vinregionen Rías Biaxas. Nøje selekteret frugt, med oprindelse fra mere end 35 år gamle vinstokke, dybt forankret i den stenede granitholdige jordbund. Alle druer håndhøstes, efterfulgt af 100% afstilkning ved ankomst til vineriet. Efter knusning, udføres koldmaceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i en periode på 6-8 timer. Dette for at forbedre vinens tekstur og ekstrahere yderligere aroma og smag. Mosten gærer på temperaturkontrollerede ståltanke, efterfulgt af lagring på de døde gærceller (”sur lie”) i op til 8-9 måneder - netop for at opnå den perfekte balance mellem friskhed og frugt - og en diskret cremethed og fylde.

Bodegas Granbazán, Albarino Etiqueta Verde 2022

Mineralitet, aromatik og elegance. Essensen af sprød, ”salt” og knastør Rías Biaxas - og ganske enkelt en vidunderlig introduktion til både producent og region. Vinen oser af Atlanterhav og kølig Albariño-frugt, med noter af mandarin, fersken, hvide blomster og muslingeskaller, ledsaget af syrligt-søde citrusfrugter, frisk estragon og blot en snert af mandelkerne. Rank, ren og energisk på tungen, med en knasende salthed og vibrerende frugtsyre. Smagen følger næsen ganske intakt, med en potpourri af orangeblomster, hvide stenfrugter, bitter grape og nypresset mandarin, omkranset af knuste sten, lime og saltsyltede citroner. Finalen er intens, længelevende og mundvandsdrivende frisk, og inviterer forførerisk til endnu en tår. En fantastisk gastronomisk vin, der vil omfavne alt fra den sæsonbetonede stenbiderrogn og grønne asparges, til stegte skaldyr og sprøde salater. Server den sammen med grillede gambas-rejer, ristede kartofler og en hjemmerørt Aioli – og du vil høre englene synge!Vinen er sammensat af 100% Albariño fra den kystnære subzone ”Val do Salnés”, i vinregionen Rías Biaxas. Frugten kommer fra udvalgte, sydøst- og østvendte vinmarker, beplantet med 35 år gamle vinstokke. Begunstiget af sin stenede granitholdige jordbund og sin atlantiske beliggenhed, der sikrer god dræning og en kølig-maritim indflydelse. Alle druer håndhøstes og selekteres grundigt, inden ankomst til vineriet. De 100% afstilkede druer knuses, hvorefter der udføres koldmaceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i en periode på 6-8 timer. Dette for at forbedre vinens tekstur og ekstrahere yderligere aroma og smag. Mosten gærer på temperaturkontrollerede ståltanke, efterfulgt af lagring på de døde gærceller (”sur lie”) uden ”battonage” i 4-5 måneder - netop for at opnå den perfekte balance mellem friskhed og frugt - og en diskret cremethed og fylde.

Bodegas Granbazán, Albarino Don Álvaro de Bazán 2020

Generøsitet og elegance i mesterlig balance. Don Álvaro de Bazán er en manifestation i stor, intens og kraftfuld Rias Baixas. Absolut én af producentens mest fyldige og frugtkomplekse vine, der dog samtidig fremstår smertende mineralsk og fyldt af energi. Duften er helt uforglemmelig, med dybe noter af modne mirabeller, confiteret grape og saftige abrikoser, kærtegnet af sommerblomster, honningbrød og havbrise. Cremet, silket og tætpakket på tungen, omkranset af en bragende syre og et delikat-bittert bid. Syrligt-søde abrikoser, kvæde og orangefarvede citrusfrugter, ledsaget af blomsterhonning, knuste strandsten, ristet toast og tørrede kamilleblomster. En længelevende og næsten ustoppelig finale, hvor en salt-lignende ekstrakt vibrerer over tungen. Ganske enkelt et Albariño-unikum – en reference for stor og autentisk Rias Biaxas i absolut topklasse! Vinen er sammensat af 100% Albariño fra den kystnære subzone ”Val do Salnés”, i vinregionen Rías Biaxas. Frugten kommer fra nøje udvalgte og ældgamle vinstokke, beplantet på producentens højest beliggende vinmarker ved Tremoedo-ejendommen. Begunstiget af sine næringsfattige, sandede og granitholdige jordbunde, hvilket betyder markant mindre størrelse på druerne og ledsagende koncentreret frugt (høstudbytterne er hermed yderst begrænsede). Alle druer håndhøstes og selekteres grundigt i vinmarken, inden ankomst til vineriet. De 100% afstilkede druer knuses, hvorefter der udføres koldmaceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i en periode på 10-12 timer. Dette for at ekstrahere aroma og smag, foruden forbedre vinens tekstur ved udtrækning af en anelse tannin. Mosten gærer på temperaturkontrollerede ståltanke, efterfulgt af lagring på de døde gærceller (”sur lie”) i op til 2 år, hvilket bidrager med både fylde, cremethed og kompleksitet.

Bodegas Granbazán, Albarino Veigalobos 2018

Prestigiøs og unik enkeltmarksvin i absolut verdensklasse! Granbazán vil med denne vin fremelske Albariño’s sande potentiale, hvilket har resulteret i dette blændende og terroir-drevne mesterværk. Balsamisk, saltpræget, smertende intens og utrolig elegant. Uden tvivl den mest stramme, syretætte og raffinerede i producentens portefølje, men samtidig den mest komplekse og lagringsegnende. Duften er én af dem man ikke kan slippe, med en symbiose af søde mirabeller, gule æbler, hvide rosenblade, citrusolie og frisk oregano, ledsaget af knuste østersskaller, mynte og akacieblomst. Struktureret, balsamisk og lettere cremet mund, med en elektrisk frugtsyre der vokser og vibrerer. Smagen byder på en enorm frugtkompleksitet, med noter af abrikos, syrligt-søde grapefrugter, kvæde og pærekompot, omkranset af orangefarvede sommerblomster, saltvand og grønne middelhavsurter. Diskrete toner af frisk lakrids, cashewnød og nybagt brød svæver i yndefuldt i baggrunden, og kærtegner vinens frugt og mineralitet. En ustoppelig, energitæt og salt-koncentreret finish, hvor det bittersaftige-grapebid leger med syren. ”Veigalobos” er ganske enkelt et unikum – en sand ambassadør for Albariño, Rías Biaxas og hele Galicien! ”Veigalobos” er et helt nyt (2018 er første årgang), ambitiøst enkeltmarks-projekt fra Granbazán. Ønsket er at fremelske og vise omverdenen hvorledes Albariño-druen og dette unikke område, kan skabe vine i absolut verdensklasse. Frugten kommer fra den blot 2,85 hektar store vinmark ”Finca Cobas de Lobos”, der ligger ved Umia-flodens bredder. Ekstreme dyrkningsforhold og kølig-maritim indflydelse, med yderst sandede jordbunde, toppet med blødt vegetationsdække. Forhold der skaber en ganske lang vækstsæson (langsom modning af druerne), resulterende i en vin med stor aromatisk kompleksitet og meget kraftfuld syre. Alle druer håndhøstes og selekteres grundigt, inden ankomst til vineriet. De 100% afstilkede druer knuses, hvorefter der udføres koldmaceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i en periode på hele 4 dage. Dette for at ekstrahere aroma og smag, foruden forbedre vinens tekstur ved udtrækning af en anelse tannin. Mosten gærer på temperaturkontrollerede ståltanke, efterfulgt af lagring på de døde gærceller (”sur lie”) i 26 måneder, hvilket bidrager med både fylde, cremethed og kompleksitet.