Castel del Lago, Pinot Grigio delle Venezie 2022 (v/6stk)

Castel del Lago, Pinot Grigio delle Venezie 2022 er kvalitets hvidvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

49,95 kr

Andre kiggede også på

Domaine André Rieffel, Pinot Gris Hagel 2019 (v/6stk)

Med inspiration fra André Ostertag og Patrick Meyer (grundlæggeren af den såkaldte nye bølge (Père de la Nouvelle Vague) og den ene af de 4 mytiske musketerer (Les Quatre Mousquetaires)), omfavner Lucas Rieffel sammen med vennerne og bysbørnene Catherine Riss og Jean-Pierre Rietsch naturvinsbevægelsen i Alsace, og begaver os med en kollektion, som ikke lige sådan lader sig sætte i bås. Slet ikke fordi Lucas Rieffel de senere år er begyndt at eksperimentere med modning i ældre fade frem for i rustfrit stål, hvilket i kombination med den meget beherskede svovlanvendelse har trukket vinenes profil i en lidt moden retning.Her gælder det Lucas Rieffels Pinot Gris fra familiens parceller på Hagel-marken, der ligger vis-a-vis Mittelbergheims berømte Grand Cru Zotzenberg og nyder godt af den samme mergel og kalksten i undergrunden, som holder på fugten og dermed hjælper vinstokkene sikkert gennem de tørre perioder. Høsten er manuel, og druerne transporteres den korte vej frem til kælderen i Mittelbergheim i 30 kilos plastkasser. Her sker der en soignering af klaserne forud for et langsomt helklasepres hvorefter mosten får lov til at sætte sig i nogle dage inden den fyldes på brugte Bourgognefade og forvandles til vin uden fremmede gærstammer og uden temperaturkontrol. Herefter hviler vinen sur Lie i 12 måneder eller indtil Lucas Rieffel finder, at den er klar til at møde flasken uden klaring eller filtrering. Dette er altså ikke blot vin fra økologiske druer, men også vin uden tilsat sukker og/eller syre, uden tilsatte enzymer og med så beskeden svovltilsætning, at den lander i naturvinsfamilien.En smuk allerede let gylden udtryksfuld Pinot Gris med frydefulde aromaer af moden pære, fersken og citrus, der svæver hen over en underskov af svampe og honning. Mild og fyldig, men også med en lille mineralitet og et lille subtilt syrebid til sidst, som sørger for, at det hele ikke bliver (for) overdådigt.

Paul Kubler, Pinot Blanc Lieu Dit Les Panetiers 2022 (v/6stk)

Kvantiteten af vin fra Domaine Paul Kubler er ikke just stor, og mængden af Pinot Blanc udgør kun en lille andel af denne. Hvad angår kvalitet er historien bag denne Pinot Blanc imidlertid en anden: Druerne er nemlig Alsace på højniveau, når de håndplukkes ved det optimale modningstidspunkt. Mosten er herefter presset blidt for at undgå bitterhed fra kernerne, og vinen både gærer og lagrer på gærresterne i store, gamle egetræsfade indtil aftapning det efterfølgende år.Resultatet er en vin med en lys gylden farve. I næsen er den forbløffende aromatisk for denne ofte beskedne drue og markerer sig her med en saftig fornemmelse af solmodne citroner og lime, en sødlig blomsterduft, ristede hasselnødder og mineralitet. På tungen fremstår vinen rank og let cremet med et fast, let saltet grip og en ren, saftig og sitrende afslutning.Vi anbefaler at nyde vinen til fisk og skaldyr med masser af frisk citron, wokretter med lime, koriander og ingefær eller til friske salater.

Hofstätter, Pinot Grigio 2022 (v/6stk)

Pinot Grigio giver i Alto Adige en vin, der er slankere og mere syrespændstig end de tilsvarende mere frodige varianter fra Alsace. Druen kendes i Alto Adige, såvel som i Tyskland, som Ruländer eller Grauburgunder, og de sprøde, korrekt fremstillede vine er efterspurgte.Hofstätters Pinot Grigio er klassisk for området og er en frisk, ren, sommerlig og relativ let vin med en bred appel, og den er udelukkende lagret på ståltanke for at bevare en umiddelbar, primærfrugtig karakter, der gør den gastronomisk velegnet, om end den også er fortrinlig til blot at nyde i sin egen ret. Gastronomisk er den oplagt til lette fiskeretter og de generelt lettere, også grøntsagsprægede retter i de nye nordiske køkken.

Montedidio, Pinot Grigio Puglia IGT 2021 (v/6stk)

Italiensk Pinot Grigio - kæmpe 'value for money' vin. Montedidios Pinot Grigio fra Puglia er et skole-eksempel på hvorfor de Italienske Pinot Grigio vine er blevet så populære herhjemmeMontedidio Pinot Grigio Puglia er er frisk og sprød men stadig med kant. I duften er den indbydende med noter af modne æble, lime og eksotisk / tropisk frugt. Frisk og frugtig i smagen igen med note af lime, fersken og afsluttende med litchi-frugt. Fremragende til fjerkræ og andre lette anretninger men også perfekt som hverdagsvin på terrassen