Castello Vicchiomaggio, Ripa delle Mandorle Bianco 2022

Ripa delle Mandorle er resultatet af blandingen af ​​den klassisk toscanske druesort Trebbiano, med en lille del af Chardonnay, som giver lidt ekstra fyld til vinen. Det er en frisk og let vin, som med friskhed og dejlig aroma er den ideelle ledsager til sommerkøkkenet. Med en klar, klar gyldengrøn farve får du først en behagelig blomsterduft og en frugtig tekstur til næsen, med noter af banan og fersken, og smagen er domineret af grønne æbler og stenfrugt, der elegant kombinerer sig og slutter af i en frisk finish.

89 kr

Andre kiggede også på

Castello Vicchiomaggio, Ripa delle Mandorle Bianco 2022

Ripa delle Mandorle er resultatet af blandingen af ​​den klassisk toscanske druesort Trebbiano, med en lille del af Chardonnay, som giver lidt ekstra fyld til vinen. Det er en frisk og let vin, som med friskhed og dejlig aroma er den ideelle ledsager til sommerkøkkenet.Med en klar, klar gyldengrøn farve får du først en behagelig blomsterduft og en frugtig tekstur til næsen, med noter af banan og fersken, og smagen er domineret af grønne æbler og stenfrugt, der elegant kombinerer sig og slutter af i en frisk finish.

Castello Vicchiomaggio, Ripa delle Mandorle Rosso 2022

Sangioveses friske røde frugt og en portion mørk intensitet fra Cabernet Sauvignon giver tilsammen fuld valuta for pengene i Castello Vicchiomaggios Ripa delle Mandorle. Vinen er bemærkelsesværdig letdrikkelig og har en friskhed og lethed som gør den til en fornøjelse at drikke, hvor tanninerne er tilbageholdte, mens de rene frugtaromaer dominerer.Vinen får 6 måneders fadlagring som giver et underspillet, krydret præg som klæder vinens friske profil. Duften er domineret af kirsebær og ribs med et strejf af mynte - og afslutningen har et mørkt præg med et lag af balsamico. Du får her et suverænt glas til en pizza med spicy salami eller Spaghetti all’amatriciana.

Tenuta delle Terre Nere, Etna Bianco DOC 2022

Etna Bianco er fremstillet første gang i årgang 2005 og er et ”vineyard blend”, dvs en blanding af hvad der nu engang står på markerne. Den kommer fra 25-60 år gamle planter fra ejendommens forskellige besiddelser og den er et regulært sammensurium af lokale druesorter. Der har på Etna været tradition for at blande lidt hvide druer sammen med de blå til fremstillingen af de røde vine, en praksis Marco de Grazia ikke ønskede at fortsætte og herved var denne vin født. Det er en fascinerende, primærfrugtig hvidvin, der med sin udtalte og distinkte mineralitet udtrykker et højtliggende vulkansk territorio, der blandt andet sætter sig igennem med en næsten flinte-røgsagtig note. Vinen er konciperet uden brug af træ, for ikke at maskere vinens stedslighedskarakter og bevare dens læskende friskhed.

Castello Vicchiomaggio, Ripa delle More 2020

Ripa delle More er Castello Vicchiomaggios svar på en SupertoscanerDruerne gærer i rustfrie stålkar på ca 50 hl, med ca 16 dages skindkontakt. Derefter lagrer vinen to år på nye franske barriqeus fade og 7 måneder på flaske inden frigivelse. Ripa delle More blev første gang skabt i 1980 netop som en innovation mod datidens regler med blendet af Sangiovese med de internationale druer Cabernet Sauvignon og Merlot. År efter år er vinen blevet mere præcis i sit blend og laves i dag med 50% Sangiovese blandet med Cabernet og Merlot. I dag er det en udtryksfuld og moderne vin med toscanske rødder. Ripa delle More har en uigennemtrængelig rubinrød farve. Hovedsageligt urte- og frugtagtig i duften med noter af mynte, solbær og blåbær. De sekundære noter bærer præg af mørk chokolade, vanilje og enebær.I smagen er den fyldig og omsluttende med en stor klasse over sig. Tanninerne er ekstremt polerede. Den har en meget lang afslutning af blåbær med et strejf af krydderi.Fremragende til en god bøf eller til fyldige retter med stuvet eller braiseret kød