Chateau Puyfromage, Blanc 2019

Denne lækre hvidvin fra Château Puyfromage har en flot lysegul farve med grønne nuancer. I næsen fornemmes aromaer af citrusfrugter og solbærblad. I munden er vinen frisk, livlig og dejlig sprød med masser af frugtaromaer. En dejlig velsmagende (og gammeldags) hvid Bordeaux, der kan anvendes til mange forretter med skaldyr og hvid fisk. Château Puyfromage er en klassisk familieejendom. Én af dem, der desværre bliver færre og færre af i Bordeaux. Det ejes af fire brødre - Yves, Francis, Philippe og Frédéric Marque. Deres familie har været beskæftiget i vinindustrien i mange generationer. Som bødkere, vinproducenter eller vinhandlere. Men det var brødrenes bedstefar Abel Alber, der købte Château Puyfromage i 1943, og dermed startede en ny vinhistorie for familien. De fleste af slottets marker ligger i appellationen Francs Côtes de Bordeaux, som er beliggende i udkanten af det berømte kalkstenplateau i Saint-Emilion. Men familien ejer også lidt vinmarker i appellationen Entre-Deux-Mers, der er beplantet med 45% Sauvignon Blanc/Sauvignon Gris, 45% Sémillon samt 10% Muscadelle. Familien producerer efter bæredygtige principper. Under høsten sker der en kraftig sortering af druerne i både marken og ved ankomsten til kælderen. Efter gæringen trækker vinen i to måneder på kvaset, hvorefter der foretages en nænsom filtrering og ligger endnu tre måneder inden vinen tappes på flaske. Serverings-TIPServeringstemperaturen bør være 9 – 11 grader. Vinen er meget velegnet som en aperitif eller som ledsager til hvid fisk, skaldyr lyst kød og fjerkræ. Den er også fremragende til ost og salater.

109,75 kr

Andre kiggede også på

Chateau Puyfromage, Blanc 2019

Denne lækre hvidvin fra Château Puyfromage har en flot lysegul farve med grønne nuancer. I næsen fornemmes aromaer af citrusfrugter og solbærblad. I munden er vinen frisk, livlig og dejlig sprød med masser af frugtaromaer. En dejlig velsmagende (og gammeldags) hvid Bordeaux, der kan anvendes til mange forretter med skaldyr og hvid fisk.Château Puyfromage er en klassisk familieejendom. Én af dem, der desværre bliver færre og færre af i Bordeaux. Det ejes af fire brødre - Yves, Francis, Philippe og Frédéric Marque. Deres familie har været beskæftiget i vinindustrien i mange generationer. Som bødkere, vinproducenter eller vinhandlere. Men det var brødrenes bedstefar Abel Alber, der købte Château Puyfromage i 1943, og dermed startede en ny vinhistorie for familien.De fleste af slottets marker ligger i appellationen Francs Côtes de Bordeaux, som er beliggende i udkanten af det berømte kalkstenplateau i Saint-Emilion. Men familien ejer også lidt vinmarker i appellationen Entre-Deux-Mers, der er beplantet med 45% Sauvignon Blanc/Sauvignon Gris, 45% Sémillon samt 10% Muscadelle.Familien producerer efter bæredygtige principper. Under høsten sker der en kraftig sortering af druerne i både marken og ved ankomsten til kælderen. Efter gæringen trækker vinen i to måneder på kvaset, hvorefter der foretages en nænsom filtrering og ligger endnu tre måneder inden vinen tappes på flaske. Serverings-TIPServeringstemperaturen bør være 9 – 11 grader. Vinen er meget velegnet som en aperitif eller som ledsager til hvid fisk, skaldyr lyst kød og fjerkræ. Den er også fremragende til ost og salater.

Chateau des Eyssards, Sauvignon Blanc-Sémillon, Bergerac 2021

Stil som klassisk hvid Bordeaux: sprød, rank Sauvignon Blanc med citrus, æble, blomster og græs, støttet af bredde og vægt fra Semillon. Fin balance mellem det kølige, elegante og en lille snert eksotik fra det marginalt varmere klima. Fin til aperitif, lys fisk, kylling og grønsager.Druerne, 90% Sauvignon Blanc og 10% Semillon, udbløder koldt med skallerne, og den kølige gæring kan vare flere uger. Vinen ligger derefter sur lie med faststofferne fra gæringen for maksimal frugtaroma, til den tappes.

Chateau de Rochemorin, Blanc 2018

Elegant duft af æble, citrus, fersken, og et fint strejf af fad. Frisk, let krydret smag, god fylde og frisk, krydret, cremet eftersmag.Château de Rochemorin har en flere århundrede lang og yderst interessant historie, men det er fra 1973 at slottes nyere vinhistorie er blevet skrevet. André Lurton købte nemlig Château de Rochemorin i 1973, og gik omgående i gang med at genplante og renovere. I dag er det hans søn, Jacques Lurton, der har overtaget ansvaret, og udviklingen af ejendommen, markerne og vinene, er fortsat.Slottet, som ligger i kommunen Martillac, har opnået en betydelig anerkendelse som værende blandt de bedste vine i appellationen, selvom slottets vine ikke er blandt de klassificerede.Vinen er produceret på 100% Sauvignon Blanc. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft, og der sker en sortering af klaserne ude i marken, og når druerne kommer ind til kælderen. Efter vinifikationen lagres vinen i 10 måneder på franske egefade, hvoraf 35% er helt nye fade.Vinen skal helst have 1 - 2 år på flaske inden at man begynder at nyde den, og den er typisk allerbedst efter 2-5 år, men det er absolut en hvidvin med en god lang holdbarhed. Afhængig af årgang, skal den normalt også kunne nydes efter 12 – 15 år efter høsten.Serverings-TIPServeringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Vinen er velegnet til gode kraftige retter med fisk og skaldyr. Et perfekt valg til østers, men også til grønsagsretter, oste og salater.

Chateau Mont-Redon, Châteauneuf-du-Pape Blanc 2022 (v/6stk)

Dette er en mild og aromatisk, men samtidig også sprød og elegant ambassadør for den sydlige Rhônedals mest prestigefyldte appellation, Châteauneuf-du-Pape.En vin som kommer med en fin syre som ikke bare griber, men også omfavner den milde fylde og delikate frugt. Blomstrende og rig på ananas, melon og moden citrus og lige efter frigivelsen charmerende grænsende til uimodståelig. Vil udvikle sig med årene.