Domaine Charles Baur, Pinot Gris 2019

Alsace Pinot Gris rammer balancen mellem det sprøde, det tørre og det frugtige, og Charles Baurs er pakket med moden gul frugt, moden æble og pære og lidt frisk syre nedenunder. Det er saftigt og nemt at drikke, og fungerer lige så godt som aperitif som til mad. Server ved 7-9°C i almindelige hvidvinsglas. Drik krabbesalat eller kylling-tagine.

179 kr

Andre kiggede også på

Zind-Humbrecht, Pinot Gris Volcanique 2018

Vinen er den lidt yngre udgave fra en af de mest ikoniske marker i Alsace: Clos Saint Urbain. Den særlige, vulkanske jordbund giver et unikt aftryk af røg, flint og lidt aske som, ved lidt lagring, smelter sammen med druens egen karakter. I 2018 er den næsten tør men lidt frugtig med et mundvandsdrivende salt-syrespil. En spændende og egenartet vin, der er et lærestykke i jordbundens betydning.Vinen har 11 g. restsukker/l. og god syre. Der er kun høstet 45 hl./ha., og vinstokkene på nu 35 år har rødder, der rækker dybt nok til at klare den lange tørkeperiode i '18 uden problemer. Olivier indrømmer, at den smagsmæssige forskel til Grand Cru vinen på de ældste stokke er ret lille, hvis de nydes indenfor få år. Det er mest det dobbelt så lange lagringspotentiale, som vil skille storebror ud.

Jean Remy Pinot Gris 2022

Flot Pinot Gris med noter af modne gule frugter. Her er en smule frisk syre og mineralske undertoner, sammen med den karakteristiske let fyldige stil, som vi elsker fra Alsace. Duften er domineret af moden ferskenog melon - med en smule citrus nedenunder. Smagen er fyldig med et frisk touch, hvor det varme klima i Alsace giver fornemmelsen af noget moden frugtsødme.

2015 Clos du Val d'Eléon, Riesling-Pinot Gris, Domaine Marc Kreydenweiss, Alsace

Det var denne vin, der for alvor skabte opmærksomhed om Kreydenweiss. Flot intensitet, meget moden frugt og fornemmelse af klippestøv. Fast bygget med stringent syre og salt tone. Minder om "gentils": de prestige-cuvéer, der tegnede toppen af Al

2021 Lerchenberg, Pinot Gris, Domaine Marc Kreydenweiss

Rig og gavmild vin i frisk, åben stil med lidt tropefrugt og citrus. En vin i flot balance med god længde og god syre, som kan nydes nu eller gemmes i ca. 5 år. Servér til ferskvandsfisk og retter med lyst kød. "Lærkebjerget" er ganske lille og