Domaine Gilles Noblet, Pouilly-Fuissé Maison de Villard 2020

Domaine Gilles Noblet, Pouilly-Fuissé Maison de Villard har en strålende lys gylden farve med sølv reflekser. Floral duft med en let krydret dominans. Man kan også finde noter af mirabelle-blommer og kandiserede citrusfrugterI smagen er vinen silkeagtig og frisk. Frisk, blomstrende, med en smuk intensitet af kaprifolier og liljekonvaller. Vinen slutter af med et lille strejf af lakrids og mineralitet.

299,-199 kr

Andre kiggede også på

J. de Villebois, Pouilly Fumé 2022

Vinen fremstår klar i glasset med en indsmigrende bouquet af grønne æbler, citrusfrugt og et krydret element i baggrunden. Smagen er frisk med god livlig frugtsyre, og igen noter fra den grønne ende af frugtkurven. Frisk saftig og elegant Sauvignon Blanc fra Paris’ baghave.Loiredalen er et af de klassiske vinområder i Frankrig, som fremstiller nogle af verdens flotteste Sauvignon Blanc vine i Sancerre og Pouilly Fûme. Druerne til denne vin er høstet lidt længere oppe af floden, hvor vinmarkerne stadig nyder godt af et klima der minder meget om de mere berømte kommuner. Vinen er gæret på neutrale fade og lagret i kortere tid på ståltank, for at bevare mest mulig druekarakter og friskhed.

Domaine Bouchié-Chatellier, Pouilly Fumé, Esprit de Clocher 2022

Esprit de Clocher er Pouilly Fumé med et ekstra gear. Her har Bouchié-Chatellier kælet ekstra meget for indholdet, og det er vin, som allerede fra du trækker proppen op, gør opmærksom på sig selv - og allerede i duften fornemmer man at det her er sauvignon blanc fra øverste skuffe.Det her er hvidvinen du tager frem, når de bedste venner kommer på besøg på en varm sommereftermiddag, og I skal have vin til både det første glas i haven og til når middagen kommer på bordet. Vinens har en intens duft med masser af blomster og urter og når du får første mundfuld ind, overrasker den fyldige smag - men den karakteristiske friskhed fra druen ligger hele tiden og lurer under overfladen. Vinen laves med lidt længere kontakt mellem most og skaller og vinen lagrer på gærresterne i en periode. Det er med til at give ekstra fylde - også hviler vinen et år på flaske inden frigivelse.Her er vin i perfekt balance, som kan udvikle sig over flere år, men som smager fænomenalt nu. Server ved cirka 8°C i almindelige hvidvinsglas og gerne til lidt kraftigere fiskeretter - gerne med en Sauce Hollandaise eller Beurre Blanc.

Maison Jaffelin, Chardonnay Vin de France 2022 (v/6stk)

Vinen er vinificeret i et rustfrit stål uden malolaktisk gæring og uden nogen form for fadlagring således at frugten og friskheden forbliver i fokus. Et dejligt glas, med en flot ramt balance mellem fylde og friskhed. På grund af fraværet af fade, mere Macon end Bourgogne, hvis man skal prøve at definere stilen og først og fremmest et smukt eksempel på hvad man kan udrette i Vin de France kategorien.

Maison Sauvion, Val de Loire Sauvignon Blanc Les Rafelieres 2022 (v/6stk)

En herlig ukompliceret, helt tør, let og først og fremmest sprød Sauvignon Blanc sammenstukket af frugten fra en række forskellige vinmarker langs Loirefloden.Selvom der hverken står Touraine eller Sancerre på flasken, bærer vinen druens umiskendelige signatur, og den er derfor det oplagte og usnobbede alternativ til disse vine. Og så skader det jo ikke at den de sidste par år har været en lille smule mere forfriskende end tidligere.