Domaine Gueguen, Cotes Salines Bourgogne Chardonnay 2022

Ikke helt Chablis - heldigvis. Gueguen har en håndfuld vinmarker mellem landsbyerne Préhy og Saint-Bris et par kilometer syd for Chablis, hvor vi er uden for Chablis-appelationen, men undergrund og klima er nærmest identisk. Den gamle kalkstensjord, som har gjort Chablis berømt, dominerer også her og bidrager til den sprøde, mineralske stil, hvor det kølige klima holder vinene friske og stringente. Her er masser af hvide blomster og grøn frugt i duften - det er Chardonnay i den klassiske, kølige stil, hvor lagring på ståltank bevarer friskheden, men her er også masser af koncentration og cremet elegance. Afslutningen er lang og elegant og efterlader en fornemmelse af toast, blomsterhonning og mandler sammen med friskheden fra sprøde æbler. En fænomenal vin i den rene Bourgognestil uden overflødig indpakning.

179 kr

Andre kiggede også på

Famille Brocard Bourgogne Chardonnay 2022

Druerne til Brocard Bourgogne blanc kommer fra det kalkholdige terroir omkring byen Saint-Bris i Bourgogne. Efter høsten gennemgår mosten malolaktisk gæring, en proces hvor æblesyre omdannes til mælkesyre, dette giver et mere cremet og laktisk udtryk i vinen hvilket bla. kommer til udtryk i form af aromaer som friskkærnet smør. Vinen lagre derudover på bærmen i 6-8 måneder. Denne proces er med til at give kompleksitet samt en cremet, fyldig tekstur som tydeligt fornemmes i munden.

Domaine Gueguen, Cotes Salines Bourgogne Chardonnay 2022

Ikke helt Chablis - heldigvis. Gueguen har en håndfuld vinmarker mellem landsbyerne Préhy og Saint-Bris et par kilometer syd for Chablis, hvor vi er uden for Chablis-appelationen, men undergrund og klima er nærmest identisk. Den gamle kalkstensjord, som har gjort Chablis berømt, dominerer også her og bidrager til den sprøde, mineralske stil, hvor det kølige klima holder vinene friske og stringente. Her er masser af hvide blomster og grøn frugt i duften - det er Chardonnay i den klassiske, kølige stil, hvor lagring på ståltank bevarer friskheden, men her er også masser af koncentration og cremet elegance.Afslutningen er lang og elegant og efterlader en fornemmelse af toast, blomsterhonning og mandler sammen med friskheden fra sprøde æbler. En fænomenal vin i den rene Bourgognestil uden overflødig indpakning.

Maison Jaffelin, Bourgogne Chardonnay Chanoines de Notre Dame 2020 (v/6stk)

En dejlig generisk Bourgogne, som åbner med noter af hvidtjørn, mirabeller, sprøde æbler og andre stenfrugter, som står på en solid bund af moden citrus. Derpå fin balance og mild fylde i munden, hvor frugten får selskab af pikant fadsødme uden friskheden på noget tidspunkt sættes på spil. Simpelthen nydeligt håndværk som aftvinger respekt.

Domaine Gueguen, Chablis 2022

Domaine Gueguen har eksisteret siden 2013, hvor Celine og Frederic besluttede sig for at forlade de trygge rammer hos Domaine Brocard (hvor Celine er vokset op og har lært at hvad der er værd af vide om Chablis, da hun er datter af Jean-Marc Brocard). Frederic er winemaker og Celine stor for arbejdet med vinplanerne, markeing osv - et rigtigt powerpar! Gueguens Chablis afslører på næsen noter af citron og hvide blomster forbundet med diskrete antydninger af hvid fersken, og de klassiske mineralske undertoner som rammes ind af en antydning af mandel.I Chablis spiller terroir hovedrollen, og man ønsker ikke at maskere de fine frugtige og mineralske noter med heftig fadindflydelse. Chablis er derfor ofte præget at en krystalklar sprødhed, frisk frugt og en tredje dimension som nogle ville kalde mineralitet. Gueguen er ikke en undtagelse, tværtimod er det et af de reneste eksempler som du du kommer til at møde på din vej.Top Value & Under the Radar i Decanter Januar 2022, hvor den får 93 point og den afsluttende bemærkning Great StuffAldringspotentiale: 3 - 8 år.