Domaine Henry Fuchs, Ribeauvillé Alsace 2020

En vin med tydelig Alsace profil. Næsen er åben med citrus. En forfriskende vin, imødekommende, sprød og frugtig. Behagelig og ligetil.

180 kr

Andre kiggede også på

Domaine Henry Fuchs, Ribeauvillé Alsace 2020

En vin med tydelig Alsace profil. Næsen er åben med citrus. En forfriskende vin, imødekommende, sprød og frugtig. Behagelig og ligetil.

Domaine Henry Fuchs, Crémant d'Alsace Extra Brut

Herlig Crémant på 40% Pinot Noir og 60% Auxerrois med fine, små bobler. Frisk og aromatisk i næsen, tør og forfriskende i munden med skøn syre/sødme balance og svagt toastede smagsnuancer.Druerne høstes i hånden og presses meget blidt i hele klaser før gæring. Henry Fuchs beholder kun første presning; resten sælges i bulk. Vinen gærer 2 måneder, får malolactic gæring og bliver tappet i juni og ligger 18 måneder i kælderen.Henry Fuchs er et lille domæne fra 1922 i historiske Ribeauvillé med i alt 10,5 ha., inklusiv parceller i Bergheim og Hunawihr. Paul Fuchs og børn leverer vine af høj kvalitet, der forener ren økologi (certificeret 2011) med begavet håndværk. Man lægger vægt på skånsomt markarbejde, hvor jordens mikrobiologiske liv generes så lidt som muligt. Fx er der naturligt ukrudt som bunddække mellem vinstokkene, som slås og ikke pløjes. Kemisk gødning og ukrudtsmidler bruges ikke.Alle druer høstes i hånden og brug af svovl minimeres. Der bruges næsten udelukkende naturlig gær. Fuchs har adopteret Zind-Humbrechts system for angivelse af restsødme: 1 tør - 5 helt sød. Henry Fuchs is an exciting domain, so search out the label with the fox. You will not regret it! -Alsace-Wines.

Domaine Bliemerose, Alsace Riesling 2017

God fylde og en herlig floral karakter i denne hvidvin. Duften byder på en hel palet af hvide blomster og friske tropiske frugter. Smagen er intens med masser af saftig, moden tropisk frugt og et krydret element i afslutningen. Super intensitet i eftersmagen og en vin, der med sin kompleksitet passer til en bred vifte af retter.En vin, som kommer fra Domaine Bliemeroses egne marker omkring byen Rosheim, der alle dyrkes efter biodynamiske principper. Druerne høstes i hånden og sorteres allerede i marken, inden de placeres nænsomt i pressen. Selve presningen sker langsomt over 8 timer, hvor kun den bedste del af mosten bruges. Gæringen foregår helt naturligt med druernes egen gær, intet tilført. Vinen lagrer efterfølgende på fade i 11 måneder, inden aftapning på flaske på vingården.