Domaine Raoul Gautherin, Chablis 1. Cru Vaillons 2022

Smagen af stor hvid Bourgogne i Chablis' kølige og afmålte stil. 1. Cru Vaillons er en af de mest spændende vine i Gautherins udvalg - det er hvidvin der er ultrapræcis og delikat og med den dybde der skal kendetegne Cru-Chablis. Server ved 8-10°C i store hvidvinsglas. Drik til cremet hummerbisque med urteolie. Chablis Vaillons 1. Cru er en 15 ha. stor mark vest for Chablis by og fra denne laver Alain Gautherin en spændende og intens vin. Farven er let gylden og duften har mineraler, urter, lidt flint og eksotisk frugt over sig. Smagen er bred og nuancerig med god syre og frugt, der varer ved et pænt stykke tid. Et glas fører hurtigt til ét mere - fordi vinen smager godt.

379 kr

Andre kiggede også på

Domaine Vincent Dauvissat, Chablis La Forest 1. Cru, 2018

2021 Chablis 1. Cru, Butteaux, Domaine Servin

Servin har 0,57 hektar gamle vinstokke midt på Butteaux, som er den vestligste del af Montmains 1.Cru, men må bruge sit eget navn. Eksponeret mod sydøst med meget limstensrig jord giver marken ranke, stilfulde vine med en udtalt mineralitet; den helt klas

Domaine Vincent Dauvissat, Chablis La Forest 1. Cru, 2019

William Fevre, Chablis 1. Cru, Montée de Tonnerre 2020

Montée de Tonnerre er den nok mest kente Premier Cru mark i Chablis. Grunden hertil finder man i geologien i jorden. Den er nemlig nærmest identisk med jorden hos Grand Cru markerne, som ligger klods op af denne mark. Montée de Tonnere kan, grundet dette, være en mere intens og mineralsk oplevelse end sinde Premier Cru Brødre.Med over 80 parceller på Kimmeridge kalk har Vinmager Didier Seguier rigelig med kombinationsmuligheder at arbejde med. Hvert parcel vinificeres separat, og han har reduceret brugen af ny eg fra omkring 20% til 5%. Vinens potentiale ligger i dens sanselige påvirkning – for Chablis er denne afledt af vinens terroir, der skaber friskhed og mineralitet, kombineret med vinmagerens formåen, mener William Fevre. Vinen byder på et væld af smagsnuancer, perfekt balance og et unikt udtryk af friskhed og elegance.