Domaine Thibert, Pouilly-Vinzelles Les Longeays 2019

Thiberts Pouilly Vinzelles lager i alt 18 til 22 måneder, med lagring i tønder i 11 måneder og derefter i rustfri ståltanke. I smagen viser den en intens og dyb bouquet, der minder om denne vins originale terroir sammensat af flint og med påvirkning fra fadlagringen, der giver vanilje og toastede noterSmagen er fyldig, godt afrundet og struktureret med en fin syre og harmoniske træagtige noter, gjort lettere af en behagelig finish af citrus. Denne fløjlsbløde Pouilly-Vinzelles tilbyder en frisk og subtil stil.

499 kr

Andre kiggede også på

Domaine de Bila-Haut, Roussillon Les Vignes De Bila-Haut Blanc 2020 (v/6stk)

En dejlig mellemfyldig mildt blomstrende og alligevel forfriskende hvidvin med strejf af kvæde og melon inden først bitterfriske noter fra moden grape og citron og siden også en salt næsten røget mineralitet tager førertrøjen på. Hvis du går rund med en idé om at de franske hvidvine fra den sydlige del af Middelhavskysten savner vitalitet vil denne hvide Roussillon være en artig overraskelse.

Louis Latour, Pouilly Vinzelles En Paradis 2019 (v/6stk)

Kun Chardonnay er tilladt i Pouilly Vinzelles, der som sin nabo Pouilly-Fuissé er kendt for fyldige og dybe hvidvine til attraktive priser. For at beholde maksimal friskhed er mosten til denne vin gæret og lagret i ståltanke, hvormed syren fremstår friskere, vinen rankere og frugtkarakteristikken renere.Resultatet er en floral og elegant duft præget af citrus, gule og grønne æbler og friske urter. Smagen er klassisk sydlig Bourgogne med tropisk frugt, friskplukkede hasselnødder og en mineralsk eftersmag med en rank og saftig syre, der er flot bevaret takket være produktionsmetoden.Louis Latour Pouilly Vinzelles En Paradis udgør et flot og klassisk match til skaldyr, lyst kød, snegle eller faste oste som comté eller gruyère. Vi anbefaler servering ved 10-12 grader.

Domaine J.A. Ferret, Pouilly-Fuissé 2020

Geologisk fundament af kalksten og ler – og et blend af de bedste parceller i det amfiteater der udgør Fuissé, er indbegrebet og kernen i Domaine Ferret Pouilly-Fuissé. Halvdelen af vinen er udelukkende gæret på ståltank. Den anden halvdel har fået fadlagring på 2. og 5. gangs brugte fade. Vinen udviser sofistikeret balance mellem tyngde og friskhed, med elegance der stammer fra den pure mineralitet i terroir’et. Lag på lag af fin grøn frugt, en anelse svulstige hvide og gule stenfrugter, akacie, blomster og hasselnødder. Lang, krydret finish og perfekt vin til al slags fisk og skaldyr, kalvekød og oste.

Domaine Gilles Noblet, Pouilly-Fuissé Les Champs 2020

Gilles Noblet, Pouilly-Fuissé Les Champs har en strålennde, ret instens gyldengul farveLes Champs er ligeledes intens i duften. Den frigiver noter af kandiseret grapefrugt, grå peber og kanel. Alt sammen på en meget mineralsk baggrund. Første indtryk på munden er kraftigt og fyldigt, men viser derefter en lethed og dejlig mineralitet. Viser noter fra grøn frugter som æbler og pærer. En fint krydret og ristet afslutning