Famille Guilhem Sauvignon Blanc 2022 (v/6stk)

Sprød og aromatisk hvidvin, som virkelig viser, at det ikke kun er i de kølige egne nordpå at Sauvignon Blanc trives. Her er masser af fyldig moden frugt kombineret med aromatisk urtede toner i duften. Stilen er frisk og læskende, men der er nok solmoden fylde til at vinen sagtens kan klare rusitkke fiskeretter med fuld knald på alle smagsparametre.

54,95 kr

Andre kiggede også på

Veramonte, Ritual Sauvignon Blanc 2020

Intens stil med masser af citrus og frisk grapefrugt. Næsen byder på en god kompleksitet, hvor den friske frugt understreges af en let krydret tone. Smagen er medium fyldig, som forventet af denne aromatiske drue. Den tætte frugtkarakter understreges af fine noter fra lagringen med lidt brød og friske krydderurter. Sauvignon blanc i Ritual serien høstes fra den køligste del af Casablanca Valley, hvor den kolde vind er med til at afkøle druerne. Dette er med til at skabe en god frugtsyre i druerne, som giver friskhed i den endelige vin. Druerne høstes i hånden, i de tidlige morgentimer, så de kommer kølige til vineriet. Druerne presses straks ved ankomsten til vineriet og mosten fordeles i en kombination af neutrale fade, cement æg og ståltanke. På denne måde kommer der større kompleksitet frem i vinen. Efter gæring røres bundfaldet rundt i vinen hver anden uge.

Sileni, Sauvignon Blanc Cellar Selection, Marlborough 2022

Eksotisk frugt, stikkelsbær, hyld og lime. Tør sprød og lækker. En herlig frisk hvidvin med god balance mellem sprød syre og en anelse moden frugtsødme. Druerne til denne vin kommer fra 50 hektar i den bedre del af Marlborough på sydøen, hvor domænet også har jord. Sileni blander en lille portion Semillon i vinen for at give mere kompleksitet og dybde til smagen.

Clos Henri, Sauvignon Blanc, Marlborough 2018

Clos Henris mesterlige top-Sauvignon Blanc kommer fra druer høstet i Wairau Valley i Marlborough. Vinstokkene er økologisk dyrkede i stenholdig jord fra en gammel flodseng, hvilket sikrer vinens flintede mineralitet. Omkring 90% af vinen er gæret i rustfri ståltanke ved omkring 15-18 grader. De resterende 10% er lagret i brugte franske egefade. Efter gæringen lagrer vinen i otte måneder med sit bundfald, med omrøringer der sikrer afrundethed og mundfylde. Clos Henri, Sauvignon Blanc en ganske stoflig vin med modne noter af tropisk frugt, orangeblomst og citronskaller, holdt indbydende frisk og elegant af en rankt mineralitet, på den tørre halvdel af banen.En vin der årgang efter årgang kandiderer til titlen som New Zealands bedste Sauvignon Blanc. Og det kan vi i grunden godt forstå.

Gross & Gross, Flein Sauvignon Blanc druesaft 0% (v/6stk)

Saft fra en manuel lidt tidligere høst af økologisk dyrkede Sauvignon Blanc druer. Nænsom presning af la champenoise fulgt af langsom dekantering og en blid pasteurisering, der går så hurtigt, at mosten kun lige netop når at reagere på varmen. Kumquat, ribs, dugget græs, moden citrus. Aromatisk, sødmefuld javist, men også med en livgivende syre, som bringer friskhed. Vidunderlig.