Franz Haas, Pinot Grigio 2021 (v/6stk)

Pinot Grigio dyrkes meget i Italien og er også til stede i Alto Adige. Dens renommé er beskedent, men når den er dyrket, høstet og vinificeret med omhu kan resultatet være overraskende godt. Druerne dyrkes i Montagnas kommune. Denne Pinot Grigio gæres både i ståltanke og i 50 hektoliter egetræsfade og hviler på sine egne bærme for at udvikle både dybde og struktur. Den modner i ståltanke og efter 3-4 måneder i flasken er den klar til frigivelse. Farven er strågul med grønne reflekser og aromaen minder om akacie blomster, mandel og hø. Med tiden vil den udvikle noter af honning og timian. Eftersmagen er frisk og behagelig syrlig. Denne Pinot Grigio er perfekt til risottoretter og grøntsagssupper, men kan også med harmoni ledsage hvidt kød, grillet skaldyr og fisk. Nydes bedst ung.

139 kr

Andre kiggede også på

Franz Haas, Pinot Grigio 2021 (v/6stk)

Pinot Grigio dyrkes meget i Italien og er også til stede i Alto Adige. Dens renommé er beskedent, men når den er dyrket, høstet og vinificeret med omhu kan resultatet være overraskende godt. Druerne dyrkes i Montagnas kommune. Denne Pinot Grigio gæres både i ståltanke og i 50 hektoliter egetræsfade og hviler på sine egne bærme for at udvikle både dybde og struktur. Den modner i ståltanke og efter 3-4 måneder i flasken er den klar til frigivelse. Farven er strågul med grønne reflekser og aromaen minder om akacie blomster, mandel og hø. Med tiden vil den udvikle noter af honning og timian. Eftersmagen er frisk og behagelig syrlig. Denne Pinot Grigio er perfekt til risottoretter og grøntsagssupper, men kan også med harmoni ledsage hvidt kød, grillet skaldyr og fisk.Nydes bedst ung.

Franz Haas, Pinot Nero Schweizer 2019 (v/6stk)

Franz Haas' mere intensive og komplekse bud på upåklagelig norditaliensk Pinot Noir skal findes i denne Pinot Nero Schweizer Pinot Nero (Noir) fra mere end 40 år gamnle vinstokke, der strækker sig i op mod 900 meters højde. Efter omhyggelig sortering - først i marken og siden på sorteringsbordet i vinhuset - er mosten gæret til vin ved det naturlige gær i ståltanke og er derpå lagret 12-15 måneder i franske barriques. Herefter blandes indholdet fra fadene og tappes så på flasker, som tilbringer yderligere et år i kælderen inden frigivelse.Duften er et væld af bl.a. hindbær, jordbær, blåbær og brombær, der endvidere får selskab af læder, lakrids, skovbund og peber. Smagen er elegant og silkeblød som de bedste vine fra f.eks. Bourgognes Volnay og har en syredrevet rygrad og en mediumfyldig tanninstruktur, der vidner om et langt liv forude.Dette er en af Italiens største vine lavet på Pinot Nero, forførende elegant og perfekt match til f.eks. perlehøne serveret med svampe, kalvemørbrad og intense pastaretter. Vinen kan sagtens gemmes i op mod 15 år fra høståret, hvor vi anbefaler servering ved 14-16 grader.93 point - Robert Parker/The Wine Advocate: From a warm vintage, the 2015 Alto Adige Pinot Nero Schweizer opens to a slightly darker tone with deep garnet highlights and a rich quality of fruit. The bouquet reveals layers of red fruit, cassis and dried mint leaf. The wine fans out over the palate with broad appeal and more concentration compared to Franz Haas's 2016 Alto Adige Pinot Nero released at the same time. In truth, this 2015 vintage has less vertical intensity compared to that beautiful wine from 2016. Some 15,000 bottles were produced.

Domaine André Rieffel, Pinot Gris Hagel 2019 (v/6stk)

Med inspiration fra André Ostertag og Patrick Meyer (grundlæggeren af den såkaldte nye bølge (Père de la Nouvelle Vague) og den ene af de 4 mytiske musketerer (Les Quatre Mousquetaires)), omfavner Lucas Rieffel sammen med vennerne og bysbørnene Catherine Riss og Jean-Pierre Rietsch naturvinsbevægelsen i Alsace, og begaver os med en kollektion, som ikke lige sådan lader sig sætte i bås. Slet ikke fordi Lucas Rieffel de senere år er begyndt at eksperimentere med modning i ældre fade frem for i rustfrit stål, hvilket i kombination med den meget beherskede svovlanvendelse har trukket vinenes profil i en lidt moden retning.Her gælder det Lucas Rieffels Pinot Gris fra familiens parceller på Hagel-marken, der ligger vis-a-vis Mittelbergheims berømte Grand Cru Zotzenberg og nyder godt af den samme mergel og kalksten i undergrunden, som holder på fugten og dermed hjælper vinstokkene sikkert gennem de tørre perioder. Høsten er manuel, og druerne transporteres den korte vej frem til kælderen i Mittelbergheim i 30 kilos plastkasser. Her sker der en soignering af klaserne forud for et langsomt helklasepres hvorefter mosten får lov til at sætte sig i nogle dage inden den fyldes på brugte Bourgognefade og forvandles til vin uden fremmede gærstammer og uden temperaturkontrol. Herefter hviler vinen sur Lie i 12 måneder eller indtil Lucas Rieffel finder, at den er klar til at møde flasken uden klaring eller filtrering. Dette er altså ikke blot vin fra økologiske druer, men også vin uden tilsat sukker og/eller syre, uden tilsatte enzymer og med så beskeden svovltilsætning, at den lander i naturvinsfamilien.En smuk allerede let gylden udtryksfuld Pinot Gris med frydefulde aromaer af moden pære, fersken og citrus, der svæver hen over en underskov af svampe og honning. Mild og fyldig, men også med en lille mineralitet og et lille subtilt syrebid til sidst, som sørger for, at det hele ikke bliver (for) overdådigt.

Montedidio, Pinot Grigio Puglia IGT 2021

Italiensk Pinot Grigio - kæmpe 'value for money' vin. Montedidios Pinot Grigio fra Puglia er et skole-eksempel på hvorfor de Italienske Pinot Grigio vine er blevet så populære herhjemmeMontedidio Pinot Grigio Puglia er er frisk og sprød men stadig med kant. I duften er den indbydende med noter af modne æble, lime og eksotisk / tropisk frugt. Frisk og frugtig i smagen igen med note af lime, fersken og afsluttende med litchi-frugt. Fremragende til fjerkræ og andre lette anretninger men også perfekt som hverdagsvin på terrassen