Rabino Luigi Giuseppe, Roero Arneis DOCG 2022
er kvalitets hvidvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.
Vinkammeret
Markerne er placeret i Roero området ved byen S. Vittoria d`Alba hvor vingården også er placeret. Druerne høstes midt september ved håndkraft og transporteres forsigtigt ind til vineriet hvor druerne skånsomt sorteres og presses og opsamles i en ståltank som bevarer vinens sprødhed. Herefter sættes gæringen i gang i ca 10 dage. Vinen lagres i 3-4 måneder inden den friske sprøde vin omstikkes til flasker.
er kvalitets hvidvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.
Roero er kongen. Sådan beskriver Rabino Luigi Giuseppe selv vinen som er lavet på den Piemontesiske stolthed, Nebbiolo. Druerne hentes fra de bedste sydvest-vendte skråninger i Canale, Roero. Her er vinmarkerne badet i sol hele dagen. 1. generation af familien kaldte disse skråninger for Souri som frit oversat betyder hvor solen ledsager dig hele dagen.Takket være den sandholdige jord og de gamle vinstokke levere netop disse skråninger et lavt men enormt koncentreret udbytte. Efter høsten vinificeres vinen først i ståltanke i 8 dage og overføres efterfølgende til de træfade hvor vinen udvikler sig i de efterfølgende 24 måneder.I glasset viser vinen sin storhed med det samme. Med sin faste Nebbiolo karakter af læder, tobak, vilde hindbær og blåbær svøbt i krydderier fra de 2 år på fadet med nelliker og en smule kanel. Aroma billedet vil med tiden i flasken ændre sig, og et nyt lag af kompleksitet vil vise sig, med nuancer af underskov og trøfler. Netop flaskelagringen og den - med tiden - ekstra kompleksitet, gør Nebbiolo til en af de mest lagringsegnede vine i verden.Nebbiolo har som oftest høj syre og højt indhold af tannin/tørstof. Dette gør sig også gældende her. Tanninerne er bløde og fintkornede og netop strukturen i vinen gør den ideel til kødretter med okse eller vildt. Med den rette sammensætning med mad vil netop syren og tanninen i vinen være med til at løfte oplevelsen.
Markerne er placeret i Roero området ved byen S. Vittoria d`Alba hvor vingården også er placeret. Druerne høstes midt september ved håndkraft og transporteres forsigtigt ind til vineriet hvor druerne skånsomt sorteres og presses og opsamles i en ståltank som bevarer vinens sprødhed. Herefter sættes gæringen i gang i ca 10 dage. Vinen lagres i 3-4 måneder inden den friske sprøde vin omstikkes til flasker.
Roero er kongen. Sådan beskriver Rabino Luigi Giuseppe selv vinen som er lavet på den Piemontesiske stolthed, Nebbiolo. Druerne hentes fra de bedste sydvest-vendte skråninger i Canale, Roero. Her er vinmarkerne badet i sol hele dagen. 1. generation af familien kaldte disse skråninger for Souri som frit oversat betyder hvor solen ledsager dig hele dagen.Takket være den sandholdige jord og de gamle vinstokke levere netop disse skråninger et lavt men enormt koncentreret udbytte. Efter høsten vinificeres vinen først i ståltanke i 8 dage og overføres efterfølgende til de træfade hvor vinen udvikler sig i de efterfølgende 24 måneder.I glasset viser vinen sin storhed med det samme. Med sin faste Nebbiolo karakter af læder, tobak, vilde hindbær og blåbær svøbt i krydderier fra de 2 år på fadet med nelliker og en smule kanel. Aroma billedet vil med tiden i flasken ændre sig, og et nyt lag af kompleksitet vil vise sig, med nuancer af underskov og trøfler. Netop flaskelagringen og den - med tiden - ekstra kompleksitet, gør Nebbiolo til en af de mest lagringsegnede vine i verden.Nebbiolo har som oftest høj syre og højt indhold af tannin/tørstof. Dette gør sig også gældende her. Tanninerne er bløde og fintkornede og netop strukturen i vinen gør den ideel til kødretter med okse eller vildt. Med den rette sammensætning med mad vil netop syren og tanninen i vinen være med til at løfte oplevelsen.