Grüner Veltliner, Furth Kremstal 2022

Vinen står med en strågul farve og elegante aromaer af hvide ferskner, pære, lime, agurk og honningmelon. Skarp Grüner Veltliner kan dele vandene.

155,-139 kr

Andre kiggede også på

Wachauwerk, Grüner Veltliner 2022

Grabenwerkstatts introvin i deres portefølje af topvine er en sprød, fyldig og levende Grüner Veltliner, der smyger sig indsmigrende fra glasset med aromaer af pære, lime, agurkeskræl, hvid peber og sprød mineralitet. I munden viser den svævende, elega

Pfaffl Austrian Appel Grüner Veltliner 2021

BESKRIVELSE Pfaffl er et prisvindende vinhus i Østrig. Her bliver der ikke gået på kompromis med kvaliteten, og det kan bestemt smages.  -Frisk og saftig - perfekt til en sommer på terrassen. -Kåret som "Best Producer Austria" ved Mundus Vini Spring Tasting 2022.  -Nyd den til mager fiskeretter. Austrian Apple - sprød hvidvin med noter af æble I glasset er vinen en bleg, strågul farve, og du bliver mødt af en duft af grønne æbler - nøjagtigt som navnet antyder. I munden er der igen grønne æbler, men her vil du også kunne ane noter af lime samt mineraler. På trods af at æblerne har sådan en fremtrædenhed, så er syren helt perfekt. Det er en velafbalanceret hvidvin, der vil gå rigtig godt til fiske- eller vegetarretter.  Du får den bedste smagsoplevelse, hvis du serverer vinen ved 10-12 grader. God fornøjelse! Et familieforetagende i Østrig Husets vinmarker ligger spredt ved 10 forskellige byer, hvilket giver en stor forskel i jordbunden og mikroklimaet. Det er noget Pfaffl forstår, at udnytte til deres fordel. Der er ikke mange vinproducenter, der formår at bringe hver enkelt marks karakteristika frem i vinen, men det gør Pfaffl.  I dag er det søskendeparret Heidemarie og Roman Josef, der står i spidsen af huset, som deres forældre startede. Heidemarie står for salg og marketing, hvor Roman Josef er manden, der bestemmer i vineriet og har ansvaret for vinene. Mor, Adelheid, og far Roman, tager sig af hhv. husets gæster og vinmarkerne. 

Grüner Veltliner, Ried Höhlgraben 2021

Ried Höhlgraben folder sig smukt ud i næsen, hvor delikate aromaer af citrus, gule æbler, fennikel, hvid melon og underliggende mineralitet smyger sig op af glasset. Smagen følger på afbalanceret vis op, hvor frugten med både fylde og elegance demonstr

Pfaffl Austrian Pepper Grüner Veltliner 2022

BESKRIVELSE Du kan være sikker på, at der ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten hos Pfaffl, der har vundet en del priser - både for deres vine, men også for selve vinhuset. Kåret som "Best Producer Austria" ved dette års Mundus Vini Spring Tasting 2022.  Sprød og frugtig østriger - en ægte sommervin. Rigtig god til milde og bløde oste.  Kompleksitet drysset med lidt frugt Når vinen hældes op i glasset, så har den en lys, strågul farve. Dens bouquet er domineret af hvid peber, citrus og æble. I munden er den kompleks. Den starter ud med mineraler, og har en sødme til sig for derefter, at slutte af med den hvide peber. På trods af sin kompleksitet, så har den en skøn balance, hvilket er med til at gøre den dejligt forfriskende. En skøn sommervin til de varme dage og aftener.  Den smager allerbedst ved en temperatur på 10-12 grader.  Østrigsk succes Pfaffl er et familieforetagende, der har eksisteret i over 40 år. Roman Josef og Heidemarie står i spidsen nu, men deres forældre hjælper stadig til, hvor de kan. Husets vinmarker består af ca. 110 hektar fordelt over 10 forskellige vinområder med stor forskel i jordbunden og mikroklimaet. Dette giver dem mulighed for, at tilbyde et stort sortiment af høj kvalitet.  Vingården er kåret som "Best Producer Austria 2022" af Mundus Vini, og "European Winery of the Year" i 2016 af Wine Enthusiast - det første østrigske vinhus nogensinde. Derudover, så har flere af deres vine vundet guldmedaljer, hvilket er et bevis på, at Pfaffl har styr på deres produktion. Det er altså vin af høj kvalitet du får fra dem!