Hofstätter, Gewurztraminer 2022

Gewürztraminer er en klassisk sort, tilhørende de aromatiske druesorter. Det er en sort der bruges mange steder i verden, bl. meget udbredt i Alsace i Frankrig. Her synes stilen dog noget mere fed og tung. I Alto Adige har man klimaet til at holde en flot friskhed og rankhed i den ellers sødmefulde sort. Med marker beliggende mellem 250 og 800 meters højde, og med alpine vinde, så undgår man en alt for varm og overmoden stil, som er målet hos Hofstätter. De høstede druer presses nænsomt og for lov at macerere nogle få timer med skallerne. Vinen fermenterer i ståltanke, der er temperatur-kontrollerede og graderne holdes nede for at få mere frugtighed frem. Vinen er tør, men med aromatisk sødme. Det er det der gør Gewürztraminer i denne stil, perfekt til asiatiske retter med meget spicy touch. Kan med stor fordel bruges som aperitif, på terrassen og ved hyggelige lejligheder.

179 kr

Andre kiggede også på

Hofstätter, de Vite Vignetti Delle Dolomiti 2018

De Vite, som betyder noget i retningen af, Livet, er en kompleks sammenblanding af 4 forskellige druesorter. Alle klassiske i det nordlige alpelandskab i Alto Adige. Når druerne er høstet, transporteres de hurtigt til vineriet og bliver presset nænsomt. Skallerne fjernes med det samme for at beholde så meget frugtighed og renhed som muligt. Mostens urenheder bundfælder ved naturlig tyngdekraft og kuldepåvirkning. Herefter flyttes mosten til ståltanke og undergår fermentering ved fuldstændig temperaturkontrol. Jo lavere temperatur des mere frugtig profil, og det er præcis hvad de Vite handler om.Den er lys gullig med fine grønne reflekser. I næsen er der klokkeklare nuancer af friskplukkede æbler, citrongræs og et strejf af vanilje. Efter kort kontakt med ilt i glasset kommer der fine florale og nøddeagtige aromaer, samt en dejligt pirrende friskhed. Harmonisk, velstruktureret og lækker!

Hofstätter, Pinot Grigio 2022 (v/6stk)

Pinot Grigio giver i Alto Adige en vin, der er slankere og mere syrespændstig end de tilsvarende mere frodige varianter fra Alsace. Druen kendes i Alto Adige, såvel som i Tyskland, som Ruländer eller Grauburgunder, og de sprøde, korrekt fremstillede vine er efterspurgte.Hofstätters Pinot Grigio er klassisk for området og er en frisk, ren, sommerlig og relativ let vin med en bred appel, og den er udelukkende lagret på ståltanke for at bevare en umiddelbar, primærfrugtig karakter, der gør den gastronomisk velegnet, om end den også er fortrinlig til blot at nyde i sin egen ret. Gastronomisk er den oplagt til lette fiskeretter og de generelt lettere, også grøntsagsprægede retter i de nye nordiske køkken.

Hofstätter, Gewurztraminer 2022

Gewürztraminer er en klassisk sort, tilhørende de aromatiske druesorter. Det er en sort der bruges mange steder i verden, bl.a. meget udbredt i Alsace i Frankrig. Her synes stilen dog noget mere fed og tung. I Alto Adige har man klimaet til at holde en flot friskhed og rankhed i den ellers sødmefulde sort. Med marker beliggende mellem 250 og 800 meters højde, og med alpine vinde, så undgår man en alt for varm og overmoden stil, som er målet hos Hofstätter.De høstede druer presses nænsomt og for lov at macerere nogle få timer med skallerne. Vinen fermenterer i ståltanke, der er temperatur-kontrollerede og graderne holdes nede for at få mere frugtighed frem. Vinen er tør, men med aromatisk sødme. Det er det der gør Gewürztraminer i denne stil, perfekt til asiatiske retter med meget spicy touch. Kan med stor fordel bruges som aperitif, på terrassen og ved hyggelige lejligheder.