Louis Latour, Pouilly Vinzelles En Paradis 2019 (v/6stk)

Kun Chardonnay er tilladt i Pouilly Vinzelles, der som sin nabo Pouilly-Fuissé er kendt for fyldige og dybe hvidvine til attraktive priser. For at beholde maksimal friskhed er mosten til denne vin gæret og lagret i ståltanke, hvormed syren fremstår friskere, vinen rankere og frugtkarakteristikken renere. Resultatet er en floral og elegant duft præget af citrus, gule og grønne æbler og friske urter. Smagen er klassisk sydlig Bourgogne med tropisk frugt, friskplukkede hasselnødder og en mineralsk eftersmag med en rank og saftig syre, der er flot bevaret takket være produktionsmetoden. Louis Latour Pouilly Vinzelles En Paradis udgør et flot og klassisk match til skaldyr, lyst kød, snegle eller faste oste som comté eller gruyère. Vi anbefaler servering ved 10-12 grader.

229 kr

Andre kiggede også på

Domaine Tinel Blondelet, Pouilly-Fumé Arret Buffatte 2019 (v/6stk)

En dejlig vin med en mildt blomstrende duft af stikkelsbær og honningmelon, der får lidt kant fra en snert af passionsfrugt og nyslået græs. Fyldig for typen, men stadig sprød og med citrus, lime, asparges, hyldeblomst og gul blomme samt en let kalket tone i baggrunden. Vedvarende og forfriskende.

Louis Latour, Valmoissine Pinot Noir 2021 (v/6stk)

Det legendariske Domaine Louis Latour ejer idag over 48 ha. vinmarker i Bourgogne, hvoraf hele 27 ha. er Grand Cru marker. Siden grundlæggelsen i 1797 har huset, i stor stil, været med til at gøre Bourgognes vine til de mest eftertragtede i verden.Valmoissine kommer fra Latours marker i det sydlige Frankrig. Her så man for over 30 år siden muligheden for at producerer Value-for-Money rødvin på Pinot Noir i området omkring Haut-Var og Provence. En blanding af rød ler, sand, silt og kalksten har vist sig at været noget nær perfekt. Dette sat i samspil med originale Bourgogne vinstokke, know-how og masser af sol resulterer i en af Latours allerstørste succeser; Domaine de Valmoissine.Farven er helt klassisk for Pinot Noir - brilliant, næsten gennemsigtig rød. Duft bærer præg af perfekt solmodne druer. Smagen byder på nuancer af skovjordbær, hindbær, bagte rabarber og et snert af noget ristet samt lidt sød lakrids. Eftersmagen viser at vinen også har en flot struktur, og de imponerende 13,5% alc. gør den særdeles velegnet til mad.Vi anbefaler Domaine de Valmoissine til fjerkræ, og især vildfugle samt stegt fisk, kalvekød, kolde anretninger, smørebrød, salat, pastaretter og det meste fra det klassiske middelhavskøkken.Navnet Valmoissine stammer fra det første sted, hvor Latour plantede deres vinstokke - ved kirken Lady of Valmoissine.4 stjerner Vinstyrke2: Provence-pinot hænger ikke ligefrem på træerne, så når bourgogne-huset Louis Latour har valgt at lave vin i den varme Var-region, spidser jeg da lige munden en ekstra gang. Hvordan mon det spænder af? Ret godt, lyder mit svar. Men de har også haft nogle år til at øve sig i. Projektet har udviklet sig siden slutningen af 1980’erne og demonstrerer, at bourgognemetoderne også er anvendelig i andre regioner af Frankrig.Varm i duften, men alligevel med en snert af noget burgundisk. Brombær, kirsebær, krydderier og lidt ristet fad. Smagen har ligeledes varme og spicy toner – og heldigvis også en pinot-lethed og -syre, der hiver alle jammy elementer ud af vinen. Giver mangt en pjasket bourgogne baghjul og er uhyggeligt tæt på de fem stjerner. Drik den til grillet fisk eller fjerkræ.

Domaine des Rabichattes, Pouilly-Fume Les Chants de Cri 2022 (v/6stk)

Les Chants des Cri hedder vinmarken bag denne sprøde Puilly-Fumé på 100% Sauvignon Blanc. De 25 år gamle stokke fordeler sig her over 10 hektar, der i undergrunden har domainets højeste koncentration af kalksten. Druerne er høstet i hånden og fra marken omgående fragtet til kælderen, hvor mosten efter en let presning har gennemført en temperaturstyret vildgæring ved 15-16 grader i rustfri ståltanke. Her er vinen efterfølgende blevet liggende sur-lie sammen med gærresterne før aftapningen.I kraft af jordbundsforholdene er Les Chants des Cri den friskeste og mest mineralsk prægede af vinene i Rabichattes portefølje. Med sin lyse farveintensitet leverer den aromaer af gule æbler, litchi, lime og en snert af stikkelsbær fra glasset. På tungen mærkes den letbenet, rank og livlig med en fokuseret renhed og en citrusdrevet eftersmag.Alt i alt en ren og sprød signatur-Pouilly-Fumé til terrassen eller til diverse forretter og frokoster året rundt. Nyd den f.eks. til fiskeplatter, hvor rejer, fiskefrikadeller og koldrøget laks får lov at folde sig ud, og servér ved 7-10 grader!

Louis Latour, Chablis Chanfleure 2022 (v/6stk)

Med de berømte kalkrige jordbundsforhold fra det fossilbaserede Kimmeridge-ler er Chardonnay-vinene fra Chablis i udgangspunktet en lettere, friskere men også mere livlig og sprød oplevelse end en vin af tilsvarende kvalitet fra resten af Bourgogne. Denne forestilling udlever Louis Latours Chablis til perfektion med druer fra 30 år gamle stokke, der i kælderen er gæret og lagret i ståltanke indtil frigivelsen ca. 10 måneder senere.Det giver en charmerende og klar citrusgul vin med et grønligt skær og duft af hvide blomster, havtorn, gule æbler og friske mandler. På tungen er den frisk med tilføjelsen af et grønligt myntet præg, en rank syre og mineralsk, livlig eftersmag.Dette er helt oplagt vin til rejer, mindre skaldyr og en fiskeplatte på havnen! Hertil anbefaler vi servering ved 7-9 grader inden for vinens 5 første leveår.91 point - James Suckling: This is a bright, minerally white with lemons and sliced apples. Pears, too. Medium-bodied, creamy and refined. Lovely stone undertone. Real Chablis undertone of limestone. Drink now.