Lucien Crochet, Sancerre Blanc 2021

En sprød Sancerre med stor åben duft af hyldeblomst, nyslået græs og friske grønne druer. Smagen er intens med høj frugtsyre, der giver et godt modspil sammen med mad. Lang balanceret eftersmag med friske frugtnoter. En perfekt ledsager til lette fiskeretter, skaldyr eller tørre oste. 100% Sauvignon Blanc, høstet i hånden fra vinmarker i godt 240 meters højde, med syd og sydvest vendt hældning mod solen. Vinstokkene er plantet tæt for at give druer med højere smagsintensitet. Druerne presses i en pneumatisk presse og gæringen foregår ved lav temperatur for at bevare mest mulig druekarakter. Vinen ligger i et år på tank, inden aftapning.

229 kr

Andre kiggede også på

Lucien Crochet, Sancerre Blanc 2021

En sprød Sancerre med stor åben duft af hyldeblomst, nyslået græs og friske grønne druer. Smagen er intens med høj frugtsyre, der giver et godt modspil sammen med mad. Lang balanceret eftersmag med friske frugtnoter. En perfekt ledsager til lette fiskeretter, skaldyr eller tørre oste.100% Sauvignon Blanc, høstet i hånden fra vinmarker i godt 240 meters højde, med syd og sydvest vendt hældning mod solen. Vinstokkene er plantet tæt for at give druer med højere smagsintensitet. Druerne presses i en pneumatisk presse og gæringen foregår ved lav temperatur for at bevare mest mulig druekarakter. Vinen ligger i et år på tank, inden aftapning.

Vacheron, Sancerre Blanc 2021 (v/6stk)

Biodynamisk, elegant og ultra klassisk Sancerre med skønne anmeldelser hele vejen rundt! Sauvignon Blanc-druerne kommer fra et udvalg af Vacherons flint- og sandstenholdige marker, hvor det hårde arbejde finder sted ved håndkraft året rundt.Gæringen og de efterfølgende 8 måneders lagring er foregået på rustfri ståltanke, hvormed den færdige vin bevarer den optimale sprødhed og frugtdrevne, friske profil som kun Sauvignon Blanc i dette hjørne af Loire kan opnå. Flot aromatisk næse domineret af hvide forårsblomster, frisk citronsaft, honningmelon, gule æbler, grape og stikkelsbær. På tungen let og frisk med en elegance og stor, frugtig smagsintensitet, der holdes i et rankt og mineralsk greb.Vinens høje syreinfhold gør den desuden til et oplagt match til alt godt fra havet, f.eks. østers, skaldyr og stenbiderrøgn samt til sprøde sommer-salater vendt i olivenolie og frisk citronsaft. Domaine Vacherons standard Sancerre er facitlisten på, hvor flotte vine man kan lave i området. Servér ved 7-9 grader inden for de næste 4-5 år

Paul Cherrier, Sancerre Blanc 2022

Vinmager Stéphane Cherrier sælger en god del af sin frugt til andre producenter og gemmer kun det bedste til sig selv. Dermed er selv denne basis-Sancerre på et utroligt højt niveau, hvor de mange timers kælen for stokkene i marken og vinen i vinhuset fremstår alt andet end forgæves. Vinen består af 100% håndhøstede druer fra Cherriers egne 15-30 år gamle Sauvignon Blanc-stokke ved landsbyen Verdigny. Straks efter ankomst til vinhuset er druerne blevet presset, og mosten har derpå gennemført sin gæring på naturligt gær med efterfølgende 6 måneders modning - begge dele i ståltanke for at undgå kontakt med ilt, hvormed druernes egen frugtige sprødhed bedst muligt følger med hele vejen over i den færdige vin.I aromaen udmynter dette sig i indbydende noter af hvide blomster, æbler, pærer, citrusfrugter, nektariner og nyslået græs. Følelsen på tungen er let og livlig med et tydeligt mineralsk og flintet, kridt-agtigt præg, der også i eftersmagen fornemt komplimenterer de samme aromaer, som opleves i næsen.Klassisk Sancerre som denne er intet mindre end en formidabel ledsager til kølige skaldyrs- eller fiskeforretter, sprøde salater med olie-eddike-dressing eller til blandede retter på frokostbordet. Vin anbefaler at servere den ved 7-9 grader inden for dens 4 første leveår.5 stjerner Gastromand - årgang 2016: Underspillet næse af fed fløde og grøftekant. Munden er flydende stikkelsbær og meget dejlig. Kom så, fjordrejer!

Domaine Tinel Blondelet, Sancerre Frétoy Blanc 2022 (v/6stk)

En generøs Sancerre i en meget klassisk stil hvor de delikate citrusfrugter akdrug får lov til at løbe væk fra den markante saltkalkede, næsten røgede mineralitet. Gnistrende ren med markante noter af stikkelsbær, fersken og hyldeblomst, der bliver leveret i en næsten cremet tekstur, der et øjeblik får vinen til at virke blid, men så tager den underliggende friskhed over med en pulserende energi, som kun kan begejstre enhver, der holder af druen Sauvignon Blanc.Der er tale om frugt fra 3,5 ha. med i omegnen af 40 gamle Sauvignon Blanc stokke, der står på en sydøstvendt skråning rig på kalk- og flitesten. Efter en soignering af klaserne fjernes alle stilke inden turen går op i den pneumatiske presse hvorfra mosten løber direkte ned i de små rustfri ståltanke, hvor den får lov til at sætte sig 48 timer inden gæringen langsomt bliver sat i gang uden brug af fremmede gærstammer. Ingen malolaktisk gæring, men modning sammen med gærresterne i 8 måneder inden den endelige cuvée sammenstikkes, nænsomt filtreres og tappes på flaske.