Marco Abella, Loidana Blanc 2020

Den hvide fætter til Marco Abellas Loidana er på samme måde en fænomenal introduktion til hvidvinene fra området. For her er det nemlig En god håndfuld af de mest brugte hvidvinsdruer som til sammen leverer en fyldig og parfumeret hvidvin, som oser langt væk af spansk kvalitet og som er oplagt til en gang tapas med fokus på alt godt fra havet - tænk grillede sardiner og stegte blæksprutter. Her er eksotisk frugt, hvide blomster og måske noget næsten nøddeagtigt i duften, hvor man lige fornemmer 6 måneders på egetræ; men der er samtidigt bevaret noget friskhed, som tilføjer lidt saftigt til kompleksiteten. Server ved 8-10°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til Paella.

269 kr

Andre kiggede også på

Marco Abella, Olbieta Blanc 2022

Højt oppe i bjergene og alligevel tæt på havet. Kombinationen giver komplekse og interessante vine, og i Marco Abellas Olbieta får du lag af moden pære, hvide blomster, fennikel og citrus. Det er fyldig og rund hvidvin, som har bevaret et frisk præg, hvor olieret citrusskal og moden frugt spiller sammen. Drik den til grillede sardiner eller skaldyrspaella.

Marco Abella, Loidana Blanc 2020

Den hvide fætter til Marco Abellas Loidana er på samme måde en fænomenal introduktion til hvidvinene fra området. For her er det nemlig En god håndfuld af de mest brugte hvidvinsdruer som til sammen leverer en fyldig og parfumeret hvidvin, som oser langt væk af spansk kvalitet og som er oplagt til en gang tapas med fokus på alt godt fra havet - tænk grillede sardiner og stegte blæksprutter. Her er eksotisk frugt, hvide blomster og måske noget næsten nøddeagtigt i duften, hvor man lige fornemmer 6 måneders på egetræ; men der er samtidigt bevaret noget friskhed, som tilføjer lidt saftigt til kompleksiteten.Server ved 8-10°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til Paella.

Marco Abella, Loidana 2021

Spanien er andet og mere end Rioja og Ribera del Duero - i Priorat er det ikke Tempranillo, men til gengæld Grenache og Carignan der dominerer - det giver vine, som på samme tid har masser af dybde med kirsebær- chokolade- og lakrids-noter og noget let, blomstret over sig. Hvis du endnu ikke har oplevet Priorat - så er det her du skal starte. Med Loidana får du nemlig smagen af Priorat uden at skulle ødelægge sparegrisen. Marco Abella laver nemlig uforfalsket nordspansk rødvin, hvor smagen af de vilde, øde bjergegne skinner igennem - Priorats vine er komplekse, elegante og dybe - og med Loidana får du hele pakken. Vinen lagrer 12 måneder på franske egetræsfade af forskellige alder, hvilket er med til at understøtte den dybde og kompleksitet disse vine er kendt for. Server ved 16-18°C i almindelige rødvinsglas og drik til grillet hel kylling eller hjemmelavet cannelloni.