Matthiasson, Chardonnay Linda Vista Vineyard 2018

Chardonnay er ifølge Steve en af de sværeste druer I Californien: Det handler om balance mellem umodenhed og overmodenhed i druerne,Linda Vista Vineyard er beliggende i det vestlige Oak Knoll, et af de klassiske steder for chardonnay i Californien. Det var chardonnay fra naboen, der vandt ’Paris Tasting’ i 1976, hvor Californien for første men ikke sidste gang satte de traditionsbundne franskmænd til vægs. Heller ikke hos Matthiasson overlades noget til tilfældighederne: Linda Vista Vineyard høstes af intet mindre end fem omgange, hvoraf første badge bidrager med syre, stringens og mineralitet og de sidst høstede med fylde, krop og en kæmpe kompleksitet. I vinhuset presses så de drueklaser, saften gæres ved det naturlige gær og lagres så i neutrale, gamle egetræsfade. Her omrøres ca. halvdelen af fadene med jævne mellemrum (battonage), mens ca. 40% af fadene gennemgår malolaktisk gæring uden filtrering ved aftapning. Er man til smørfed, vanilledrevet chardonnay, er dette ikke det ideelle valg: Matthiasson Chardonnay handler om renhed, friskhed og moderat alkohol - en vin, der smager af, hvor den gror, og ikke hvordan den er blevet behandlet kælderen. Den underspillede duft afslører på den baggrund nuancer af bl. grønne æbler, melon, honning, fersken og appelsinskal, mens smagen handler om renhed og den silkebløde struktur. Den fine syre gør vinen læskende og elegant, og den ene tår afløser den anden, indtil bunden af flasken desværre alt for hurtigt viser sit drilske ansigt. Konklusion: Dette er en ekstremt alsidig vin, der vil være fantastisk med f. eks. gratinerede østers, stegt kylling, skindstegt fisk og helt faste oste. Vi anbefaler at åbne den en halv til en hel time før servering, helst ved 10-12 grader.

439,-349 kr

Andre kiggede også på

Sileni, Chardonnay Lodge Single Vineyard, Hawke's Bay 2018

Sileni's Enkelmarks Chardonnay har en fyldig aroma med stenfrugter, citrus og ristede mandler. Smagen er rig med en intens frugtkoncentration balanceret fint med integreret eg og en frisk syre.

Terra Linda, Viura Chardonnay - La Mancha 2022 (v/6stk)

På en blanding af klassisk Chardonnay og den populære spanske hvidvinsdrue Viura - laves denne gyldne vin, med en overraskende frisk kant. Navnet Terra Linda betyder ‘smuk jord’ og er det er netop der tankerne ledes hen, når den fyldige hvidvin rammer munden - til den varme spanske jord hvorfra vinstokkene står frodige og ranke. Terra Lina ligger gylden i glasset og giver elegante grønne reflekser, mens duften vidner om en elegant vin med medium fylde og en blød fornemmelse i munden. Smagen er rund og harmonisk med noter af fersken og ananas, der afsluttes med lidt fad. Hvor Chardonnay giver vinen fylde og cremethed - bidrager Viura med en frisk kant af lime, grapefrugt og hyldeblomst. Nyd den til frisk pasta med laks eller kylling - eller bare hvis du trænger til en godt glas på terrassen.

Sojourn Cellars, Durell Vineyard, Chardonnay 2017

Denne vin er et fabelagtigt eksempel på det potentiale, som denne mark har. Rig og poleret med lag på lag af stenfrugt, citrus og smag af hasselnød, som er kompleks, dyb og vedvarende. Druerne kommer fra to distinkte parceller med Old Wente Chardonnay kloner.

Matthiasson, Chardonnay Linda Vista Vineyard 2018

Chardonnay er ifølge Steve en af de sværeste druer I Californien: Det handler om balance mellem umodenhed og overmodenhed i druerne,Linda Vista Vineyard er beliggende i det vestlige Oak Knoll, et af de klassiske steder for chardonnay i Californien. Det var chardonnay fra naboen, der vandt ’Paris Tasting’ i 1976, hvor Californien for første men ikke sidste gang satte de traditionsbundne franskmænd til vægs.Heller ikke hos Matthiasson overlades noget til tilfældighederne: Linda Vista Vineyard høstes af intet mindre end fem omgange, hvoraf første badge bidrager med syre, stringens og mineralitet og de sidst høstede med fylde, krop og en kæmpe kompleksitet.I vinhuset presses så de drueklaser, saften gæres ved det naturlige gær og lagres så i neutrale, gamle egetræsfade. Her omrøres ca. halvdelen af fadene med jævne mellemrum (battonage), mens ca. 40% af fadene gennemgår malolaktisk gæring uden filtrering ved aftapning.Er man til smørfed, vanilledrevet chardonnay, er dette ikke det ideelle valg: Matthiasson Chardonnay handler om renhed, friskhed og moderat alkohol - en vin, der smager af, hvor den gror, og ikke hvordan den er blevet behandlet kælderen.Den underspillede duft afslører på den baggrund nuancer af bl.a. grønne æbler, melon, honning, fersken og appelsinskal, mens smagen handler om renhed og den silkebløde struktur. Den fine syre gør vinen læskende og elegant, og den ene tår afløser den anden, indtil bunden af flasken desværre alt for hurtigt viser sit drilske ansigt.Konklusion: Dette er en ekstremt alsidig vin, der vil være fantastisk med f.eks. gratinerede østers, stegt kylling, skindstegt fisk og helt faste oste.Vi anbefaler at åbne den en halv til en hel time før servering, helst ved 10-12 grader.