Mission Estate Winery, Sauvignon Blanc 2022

Vinen fremstår klar og levende i glasset med en herlig åben bouquet af grønt græs, hvid peber, hyldeblomst og gode modne citrusfrugter. I munden er vinen herlig frisk, baseret på god frugtsyre og en herlig charmerende frugtig stil. En oplagt ledsager til lette fiskeretter, salater og lyst kød. Blind River Vinmarken i Marlborough er beliggende over flere plateauer, med forskellig højde. Jordbunden er meget stenet og veldrænet, med sandholdig topjord. Dette gør at vinstokkene kæmper for at vokse og ikke sætter for meget bladløv. I vinen giver dette en god naturlig balance mellem syre og moden frugt. Druerne høstes i midten af april måned, hvor der stadig er flot syre. Druerne knækkes straks ved ankomsten til vineriet og har minimal skindkontakt. Der bruges kun den saft der selv løber fra druerne og det første blide pres. Gæringen foretages i neutrale tanke med gær specielt udvalgt til denne sauvignon blanc.

110 kr

Andre kiggede også på

Veramonte, Ritual Sauvignon Blanc 2020

Intens stil med masser af citrus og frisk grapefrugt. Næsen byder på en god kompleksitet, hvor den friske frugt understreges af en let krydret tone. Smagen er medium fyldig, som forventet af denne aromatiske drue. Den tætte frugtkarakter understreges af fine noter fra lagringen med lidt brød og friske krydderurter. Sauvignon blanc i Ritual serien høstes fra den køligste del af Casablanca Valley, hvor den kolde vind er med til at afkøle druerne. Dette er med til at skabe en god frugtsyre i druerne, som giver friskhed i den endelige vin. Druerne høstes i hånden, i de tidlige morgentimer, så de kommer kølige til vineriet. Druerne presses straks ved ankomsten til vineriet og mosten fordeles i en kombination af neutrale fade, cement æg og ståltanke. På denne måde kommer der større kompleksitet frem i vinen. Efter gæring røres bundfaldet rundt i vinen hver anden uge.

Rochioli Estate Sauvignon Blanc 2021

Rochioli Sauvignon Blanc åbner med intense og indsmigrende aromaer af æbler, citrus, stikkelsbær, grøn ananas, hvide blomster, krudt og flint. I munden smyger frugten sig fyldigt og blødt over tungen, før den sprøde syre på legende vis får mundvandet t

Sileni, Sauvignon Blanc Cellar Selection, Marlborough 2022

Eksotisk frugt, stikkelsbær, hyld og lime. Tør sprød og lækker. En herlig frisk hvidvin med god balance mellem sprød syre og en anelse moden frugtsødme. Druerne til denne vin kommer fra 50 hektar i den bedre del af Marlborough på sydøen, hvor domænet også har jord. Sileni blander en lille portion Semillon i vinen for at give mere kompleksitet og dybde til smagen.

Clos Henri, Sauvignon Blanc, Marlborough 2018

Clos Henris mesterlige top-Sauvignon Blanc kommer fra druer høstet i Wairau Valley i Marlborough. Vinstokkene er økologisk dyrkede i stenholdig jord fra en gammel flodseng, hvilket sikrer vinens flintede mineralitet. Omkring 90% af vinen er gæret i rustfri ståltanke ved omkring 15-18 grader. De resterende 10% er lagret i brugte franske egefade. Efter gæringen lagrer vinen i otte måneder med sit bundfald, med omrøringer der sikrer afrundethed og mundfylde. Clos Henri, Sauvignon Blanc en ganske stoflig vin med modne noter af tropisk frugt, orangeblomst og citronskaller, holdt indbydende frisk og elegant af en rankt mineralitet, på den tørre halvdel af banen.En vin der årgang efter årgang kandiderer til titlen som New Zealands bedste Sauvignon Blanc. Og det kan vi i grunden godt forstå.