Odfjell Vineyards, Armador Sauvignon Blanc 2020 (v/6stk)

Med sin prikkende, pikant syre er det en oplagt vin til alle lette forretter med fisk, skaldyr og urter. De rene Sauvignon Blanc-druer fra Casablanca Valley med en meget let gylden farve der har grønne nuancer. Duften er intens med nuancer af tomatblade fra drivhuset, citrusfrugter og gul grape. Smagen er frisk og intens med citrus og mineralske nuancer i starten for at slutte af med ananas og fersken i eftersmagen. Server ved 6-8°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til karrysuppe med rejer og mango.

79 kr

Andre kiggede også på

Smagekasse - Sauvignon Blanc

En vinpakke der emmer af spæde solskinsstråler og forårsluft! Sauvignon Blanc er en af de absolut mest populære hvidvinsdruer, som altid indbyder til intense aromaer og en frisk figur. Der er dog stor forskel i stilen: er du til den ærke klassiske sprøde og mineralske Sauvignon Blanc fra Frankrig eller er du mere til den new zealandske stil, hvor aromaer af hyldeblomst, stikkelbær og græs brager op ad glasset? Gå på opdagelse i smagekassen og find din sauvignon blanc stil! OBS: Billede er vejledende

J. de Villebois, Sauvignon Blanc 2022

Klassisk, sprød og frugtdrevet sauvignon blanc fra Loiredalen. Indsmigrende bouquet af grønne æbler, hyldeblomst, hvide blomster og nyslået græs. I munden opleves vinen saftig, levende og læskende, med masser af citrusfrugt, en fin mineralitet og noter fra den grønne ende af frugtkurven.Loiredalen er et af de klassiske vinområder i Frankrig, som fremstiller nogle af verdens flotteste Sauvignon Blanc vine i Sancerre og Pouilly Fûme. Druerne til denne vin er høstet lidt længere oppe af floden, hvor vinmarkerne stadig nyder godt af et klima der minder meget om de mere berømte kommuner. Vinen er gæret på neutrale fade og lagret i kortere tid på ståltank, for at bevare mest mulig druekarakter og friskhed.

Clos Henri, Sauvignon Blanc, Marlborough 2018

Clos Henris mesterlige top-Sauvignon Blanc kommer fra druer høstet i Wairau Valley i Marlborough. Vinstokkene er økologisk dyrkede i stenholdig jord fra en gammel flodseng, hvilket sikrer vinens flintede mineralitet. Omkring 90% af vinen er gæret i rustfri ståltanke ved omkring 15-18 grader. De resterende 10% er lagret i brugte franske egefade. Efter gæringen lagrer vinen i otte måneder med sit bundfald, med omrøringer der sikrer afrundethed og mundfylde. Clos Henri, Sauvignon Blanc en ganske stoflig vin med modne noter af tropisk frugt, orangeblomst og citronskaller, holdt indbydende frisk og elegant af en rankt mineralitet, på den tørre halvdel af banen.En vin der årgang efter årgang kandiderer til titlen som New Zealands bedste Sauvignon Blanc. Og det kan vi i grunden godt forstå.

Paul Kubler, Pinot Blanc Lieu Dit Les Panetiers 2022 (v/6stk)

Kvantiteten af vin fra Domaine Paul Kubler er ikke just stor, og mængden af Pinot Blanc udgør kun en lille andel af denne. Hvad angår kvalitet er historien bag denne Pinot Blanc imidlertid en anden: Druerne er nemlig Alsace på højniveau, når de håndplukkes ved det optimale modningstidspunkt. Mosten er herefter presset blidt for at undgå bitterhed fra kernerne, og vinen både gærer og lagrer på gærresterne i store, gamle egetræsfade indtil aftapning det efterfølgende år.Resultatet er en vin med en lys gylden farve. I næsen er den forbløffende aromatisk for denne ofte beskedne drue og markerer sig her med en saftig fornemmelse af solmodne citroner og lime, en sødlig blomsterduft, ristede hasselnødder og mineralitet. På tungen fremstår vinen rank og let cremet med et fast, let saltet grip og en ren, saftig og sitrende afslutning.Vi anbefaler at nyde vinen til fisk og skaldyr med masser af frisk citron, wokretter med lime, koriander og ingefær eller til friske salater.