Paul Kubler, Gewurztraminer K 2018 (v/3stk)

Gewurtztraminer findes sjældent med større fylde, kompleksitet og elegance end på Kublers marker i det sydlige Alsace. Hvor de solrige og lange, lyse sommerdage her i det nordøstlige Frankrig resulterer i fylde, kompleksitet og modenhed, vedholdes syren og finessen af lokalområdets kølende vind og generelt kølige nætter - perfekte forhold for netop denne drue. Alle druerne til denne vin er håndplukkede og koldgærede. Det efterfølgende års tid har vinen så tilbragt i store gamle træfade (foudres), der bidrager med lidt ekstra fylde, uden dermed at overskygge vinens oprindelige karakteristika2016-versionen af Kublers 'K' Gewurz byder således på en kompakt aroma af roser samt eksotisk frugt i form af litchi, melon, fersken og mango. Smagen er rig, fyldig, frugtig og ikke mindst krydret i en fin balance mellem sødt, salt og den beskedne, men dog langlivede, friske syre. Denne vin er velegnet til aperitif og er desuden en af de få vine, der rigtig kan matche det sydøstasiatiske eller sågar det mexicanske køkken, hvor syrlighed, sødme og stærke krydderier ofte går hånd i hånd.

149 kr

Andre kiggede også på

Paul Kubler, Pinot Blanc Lieu Dit Les Panetiers 2022 (v/6stk)

Kvantiteten af vin fra Domaine Paul Kubler er ikke just stor, og mængden af Pinot Blanc udgør kun en lille andel af denne. Hvad angår kvalitet er historien bag denne Pinot Blanc imidlertid en anden: Druerne er nemlig Alsace på højniveau, når de håndplukkes ved det optimale modningstidspunkt. Mosten er herefter presset blidt for at undgå bitterhed fra kernerne, og vinen både gærer og lagrer på gærresterne i store, gamle egetræsfade indtil aftapning det efterfølgende år.Resultatet er en vin med en lys gylden farve. I næsen er den forbløffende aromatisk for denne ofte beskedne drue og markerer sig her med en saftig fornemmelse af solmodne citroner og lime, en sødlig blomsterduft, ristede hasselnødder og mineralitet. På tungen fremstår vinen rank og let cremet med et fast, let saltet grip og en ren, saftig og sitrende afslutning.Vi anbefaler at nyde vinen til fisk og skaldyr med masser af frisk citron, wokretter med lime, koriander og ingefær eller til friske salater.

Weingut Rebholz, Gewurztraminer Godramseiner Munzberg Spätlese 2019 (v/2stk)

Mange ord kan siges om denne senthøstede Gewürztraminer fra Pfalz, men let og neutral er ikke nogen af dem. Som i alle Rebholz' vine er alt dog fuld af liv og i perfekt balance, mens intet lander uden for rammen.Godramsteiner Gewürtztraminer er sent høstet og i vinhuset gæret op til 9,5% alkohol. De 67,6 gram restsukker pr. liter placerer vinen i den søde ende. Til friske jordbær, frugttærter og sorbet eller alternativt til spicy thai-retter befinder den sig imidlertid i sit es, ligesom den gør den gør ganske på egen hånd, hvor man for alvor kan indsnuse den aromatiske x på egen hånd, hvor man for alvor kan indsnuse den aromatiske storladenhed.

Domaine Barmes-Buecher, Gewurztraminer Hengst Grand Cru 2016 (v/2stk)

92+ point - Vinous, januar 2019Luminous straw-yellow. Tropical fruit, cloves, vanilla, cinnamon and orange blossom aromas are complicated by grilled smoked meat on the enticing nose. Vibrant and juicy, offering relatively sweet, round flavors of lychee, pink grapefruit and papaya (21.6 g/L r.s. and 3.1 g/L total acidity). The finish is tactile and offers a slight note of green underbrush and earth. The estate shows a sweetness scale of 1 to 5 on its back labels, and this is tagged at 3 (“medium-dry”). Usually a powerful Gewürz in the Hengst mold, but less so than usual given the fresh year.92 point - gastro:75 ha, mange siger, at Hengst er et af skræmmeeksemplerne på grand cru-kategoriens ekspansive og grådige demarkering. Ingen kan dog betvivle Hengst-markens evner. Wintzenheims stolthed og præget af kalket mergel, perfekt for fuld ekspressiv gewurtztraminer. Den oser positivt af Lancômes Trésor, Dr. Hauschka-produkter med rosensessens, den er røget, dyb og frisk på samme tid, fed, cremet og rig, men hyperfokuseret, nærmest trodsigt med ca. 22 g restsukker. Tal kan lyve – den virker ikke sød, og igen er der trylleri med eftersmagen, der formår at samle fokus, selvom alkoholen brænder en smule.- René Langdahl Jørgensen, gastro juni/juli 2019.

Paul Cherrier, Sancerre Blanc 2022 (v/6stk)

Vinmager Stéphane Cherrier sælger en god del af sin frugt til andre producenter og gemmer kun det bedste til sig selv. Dermed er selv denne basis-Sancerre på et utroligt højt niveau, hvor de mange timers kælen for stokkene i marken og vinen i vinhuset fremstår alt andet end forgæves. Vinen består af 100% håndhøstede druer fra Cherriers egne 15-30 år gamle Sauvignon Blanc-stokke ved landsbyen Verdigny. Straks efter ankomst til vinhuset er druerne blevet presset, og mosten har derpå gennemført sin gæring på naturligt gær med efterfølgende 6 måneders modning - begge dele i ståltanke for at undgå kontakt med ilt, hvormed druernes egen frugtige sprødhed bedst muligt følger med hele vejen over i den færdige vin.I aromaen udmynter dette sig i indbydende noter af hvide blomster, æbler, pærer, citrusfrugter, nektariner og nyslået græs. Følelsen på tungen er let og livlig med et tydeligt mineralsk og flintet, kridt-agtigt præg, der også i eftersmagen fornemt komplimenterer de samme aromaer, som opleves i næsen.Klassisk Sancerre som denne er intet mindre end en formidabel ledsager til kølige skaldyrs- eller fiskeforretter, sprøde salater med olie-eddike-dressing eller til blandede retter på frokostbordet. Vin anbefaler at servere den ved 7-9 grader inden for dens 4 første leveår.5 stjerner Gastromand - årgang 2016: Underspillet næse af fed fløde og grøftekant. Munden er flydende stikkelsbær og meget dejlig. Kom så, fjordrejer!