Paul Kubler, Riesling 'Les Perriers' 2020 (v/6stk)

Paul Kublers knivskarpe entry level-Rielsing kommer fra en samling af nabo-parceller - les Pierriers i det område, der hedder Weingarten. Og så er den, som vi ser det, en helt vild vild til prisen. Ja så er det sagt!VinificeringI kælderen er vinen gæret i store egetræsfoudres over en måned, og her bliver den liggende og modner indtil foråret. Her hældes den så på ståltanke til fortsat lagring sur-lie, altså på de bundfældne gærrester, som sikrer en fastere struktur og mere kompleks eftersmag. Aroma og smagI glasset fører Les Pierriers sig frem med en apetitvækkende gylden farve med dybe grønne refleksioner og fortsætter sine indtryk i duft og smag, der er rig på citrus, hvide blomster og krydderier med mineralske hints af våde flintesten. På tungen fremstår den knastør, silkeblød og rank for Alsace med en lang og sprudlende, mineralsk og samtidig kompleks afslutning. ServeringsforslagPaul Kublers charmerende Riesling egner sig til alt godt fra havet, ikke mindst stenbiderrogn i det spæde forår samt til både røget eller grillet fisk. Prøv den også til den lokale pizza-variant Tarte Flambée, helst serveret ved 8-10 grader. Altså vinen. .

149 kr

Andre kiggede også på

Domaine de Bila-Haut, Roussillon Les Vignes De Bila-Haut Blanc 2020 (v/6stk)

En dejlig mellemfyldig mildt blomstrende og alligevel forfriskende hvidvin med strejf af kvæde og melon inden først bitterfriske noter fra moden grape og citron og siden også en salt næsten røget mineralitet tager førertrøjen på. Hvis du går rund med en idé om at de franske hvidvine fra den sydlige del af Middelhavskysten savner vitalitet vil denne hvide Roussillon være en artig overraskelse.

Paul Kubler, Riesling 'Les Perriers' 2020 (v/6stk)

Paul Kublers knivskarpe entry level-Rielsing kommer fra en samling af nabo-parceller - les Pierriers i det område, der hedder Weingarten. Og så er den, som vi ser det, en helt vild vild til prisen. Ja så er det sagt!VinificeringI kælderen er vinen gæret i store egetræsfoudres over en måned, og her bliver den liggende og modner indtil foråret. Her hældes den så på ståltanke til fortsat lagring sur-lie, altså på de bundfældne gærrester, som sikrer en fastere struktur og mere kompleks eftersmag.Aroma og smagI glasset fører Les Pierriers sig frem med en apetitvækkende gylden farve med dybe grønne refleksioner og fortsætter sine indtryk i duft og smag, der er rig på citrus, hvide blomster og krydderier med mineralske hints af våde flintesten.På tungen fremstår den knastør, silkeblød og rank for Alsace med en lang og sprudlende, mineralsk og samtidig kompleks afslutning.ServeringsforslagPaul Kublers charmerende Riesling egner sig til alt godt fra havet, ikke mindst stenbiderrogn i det spæde forår samt til både røget eller grillet fisk.Prøv den også til den lokale pizza-variant Tarte Flambée, helst serveret ved 8-10 grader. Altså vinen...

Weingut Buchegger, Riesling Gedersdorf 2020 (v/6stk)

Her er forfriskende duft af citrongræs, æble, mango og appelsinblomst, og i munden fornemmes vibrerende toner af syltet citron, hvide ferskner og melisse som sammen med en rank syre leder frem til oplevelsen af afstemt koncentration og betragtelig smags dybde. Præcis så aromatisk og saftspændt, at man ikke kan undgå at blive en lille smule glad i låget.

Weingut Paulinshof, Riesling Feinherb Figaro 2021 (v/6stk)

En dejlig ukompliceret, men også præcis vin, som kommer med en friskhed som næsten får den lille restsødme til at fordufte. Der er dejlige sommeræbler, hvide ferskner og blomstrende iris til næsen, og i munden er vinen let, sprød og endnu mere legesyg end 2018'eren.