Roar Soberanes, Chardonnay Santa Lucia Highlands 2019

Berolingende og selvsikker Chardonnay med et balanceret mix af citrus og tropiske frugter. Mineralsk, sprød og fyldig med lang smag. Marken Soberanes er præget af et tæt tæppe af tåge om morgenen, og om eftermiddagen strømmer vindene fra havet ned gennem vinstokkene og holder vinstokkene kølige mens solen brænder oppefra. Hos Roar lægges der vægt på detaljerne. Der bruges meget tid i marken. Der tyndes ud i skud, blade og druer for at give mere koncentration og kompleksitet til de resterende druer. I vineriet bruges brede gæringskar til de røde druer, så en større andel af mosten får skindkontakt. Det trækker den smag, textur og farve ud, som er Roars signatur. Den hvide gærer i tønder og præges dermed tidligere af egen. Det hjælper med at blødgøre smagen og tanninerne og giver en fuldendt integration i vinen under lagringen. Roar Wines er en lille familiedrevet vingård i Santa Lucia Highlands tæt ved Monterey to timer syd for San Francisco. Vingården blev grundlagt af Gary og Rosella Franscioni, og de lancerede deres første årgang af Roar i 2001. Målet fra starten var at lave små mængder vin fra udvalgte parceller i Santa Lucia Highlands, som afspejler terroiret. Navnet Roar er inspireret af familiens passion for arbejde og leg og er en hilsen både til vinden syd for San Francisco i Monterey Bay, der hyler gennem vinmarkerne, og til tordenbrølet der lyder, når tusindevis af sportsfans på områdets stadiums jubler. Nedtonede frugtnoter og mineralitet smelter sammen i næse og mund og åbner op for tropiske frugter og blomsteraromaer. Smagen er vidunderlig med cremet ananas, lichi frugter og melon blandet med citronskal, hø og skifer. Vinen er lang og slutter med en fin smag af jasmin. Druerne blev høstet i september. Vinene fik 100% malolaktisk gæring på egefade og har lageret 15 måneder før den kom på flaske.

575,-475 kr

Andre kiggede også på

Roar Soberanes, Chardonnay Santa Lucia Highlands 2019

Berolingende og selvsikker Chardonnay med et balanceret mix af citrus og tropiske frugter. Mineralsk, sprød og fyldig med lang smag. Marken Soberanes er præget af et tæt tæppe af tåge om morgenen, og om eftermiddagen strømmer vindene fra havet ned gennem vinstokkene og holder vinstokkene kølige mens solen brænder oppefra.Hos Roar lægges der vægt på detaljerne. Der bruges meget tid i marken. Der tyndes ud i skud, blade og druer for at give mere koncentration og kompleksitet til de resterende druer. I vineriet bruges brede gæringskar til de røde druer, så en større andel af mosten får skindkontakt. Det trækker den smag, textur og farve ud, som er Roars signatur. Den hvide gærer i tønder og præges dermed tidligere af egen. Det hjælper med at blødgøre smagen og tanninerne og giver en fuldendt integration i vinen under lagringen.Roar Wines er en lille familiedrevet vingård i Santa Lucia Highlands tæt ved Monterey to timer syd for San Francisco. Vingården blev grundlagt af Gary og Rosella Franscioni, og de lancerede deres første årgang af Roar i 2001. Målet fra starten var at lave små mængder vin fra udvalgte parceller i Santa Lucia Highlands, som afspejler terroiret.Navnet Roar er inspireret af familiens passion for arbejde og leg og er en hilsen både til vinden syd for San Francisco i Monterey Bay, der hyler gennem vinmarkerne, og til tordenbrølet der lyder, når tusindevis af sportsfans på områdets stadiums jubler.Nedtonede frugtnoter og mineralitet smelter sammen i næse og mund og åbner op for tropiske frugter og blomsteraromaer.Smagen er vidunderlig med cremet ananas, lichi frugter og melon blandet med citronskal, hø og skifer. Vinen er lang og slutter med en fin smag af jasmin.Druerne blev høstet i september. Vinene fik 100% malolaktisk gæring på egefade og har lageret 15 måneder før den kom på flaske.

Land of Saints, Santa Barbara County Chardonnay 2021 (v/6stk)

Respekten for natur, biodiversitet og bærdedygtighed bevares i alle aspekter af produktionen bag denne smækre og - for Californien - særdeles ranke og friske Chardonnay fra Grenache-dronningen Angela Osborne, der primært er kendt for sine lidt for lækre A Tribute to Grace-vine. Med Land of Saints ønsker hun og britiskfødte Jason Osborne at udfolde et større repertoire hvad angår druer og vintype, og så vil de i øvrigt gerne vise, at vin fra Californien sagtens kan være vellavet, charmerende og personligt uden at koste en formue.Den ambition må i sandhed siges at blive til virkelighed i denne vin, der er lavet på 100% vildgæret Chardonnay fra sprøjtefri marker i Santa Barbara County.Både gæring og den lagring er overstået i neutrale egetræs-barriques, hvor de bundfældne gærrester den første måned er blevet omrørt en gang om ugen for at tilføje struktur, kompleksitet og mineralitet. Der filtreres ikke, og først lige inden aftapning møder vinen den beskedne tilsætning af SO2 - dem vi andre kender som sulfitter - der skal sikre dens holdbarhed i flasken.Den færdige vin er dermed delikat med en ærlighed og respekt for både dens geografiske placering og Chardonnaydruens franske ophav: Parfumerede indslag møder mirabelle, fersken og modne citroner, der følges på vej af ferske hasselnødder. Mundfornemmelsen er rund og blød men også saftigt frisk og hele tiden i vatter.Land of Saints Chardonnay er en vin, der kan drikkes igen og igen. Og så kan den bruges til en masse formål, uanset om du bare vil have et lækkert glas hvidvin eller vil have følgeskab til maden. Prøv den f.eks. til en god, klassisk smørrebrødsfrokost, pastaretter med flødesauce, dampet fisk, muslinger eller alt muligt andet... Vi anbefaler at nyde den ved 8-10 grader.Årg. 2020 fik 93 point af Robert Parker's Wine Advocate”The 2020 Chardonnay features a core of quince and white peach with nuances of hazelnuts, toast and beeswax. The medium-bodied palate is silky and expansive with savory fruits and a very long finish. Lovely!”

BÖEN Santa Lucia Highlands Pinot Noir 2018 75 cl

Joe Wagner, som står bag Caymus, er også ejer og winemaker på Böen. Og man er ikke i tvivl om at vinen laves af de samme hænder....dette er Pinot Noir med masser af frugt og power. I denne cuvée fra Santa Lucia Highlands fornemmer man fedme

BÖEN Santa Lucia Highlands Pinot Noir 2017

Joe Wagner, som står bag Caymus, er også ejer og winemaker på Böen. Og man er ikke i tvivl om at vinen laves af de samme hænder....dette er Pinot Noir med masser af frugt og power. I denne cuvée fra Santa Lucia Highlands fornemmer man fedmen i fru