Roccolo Grassi, Soave La Broia 2017 (v/6stk)

En dejlig Soave, som viser hvad lidt tålmodig i fremstillingsprocessen kan bibringe vinene fra dette før så udskældte vindistrikt. Herlig nærmest underspillet duft af hvide ferskner, mandarin, mynte og blomstrende æbletræer som stråler på en bund af milde krydderier fra den perfekt afstemte fadlagring. Fyldig, Lidt fastere og lidt mere mineralsk i munden end duften lod ane.

125,8 kr

Andre kiggede også på

La Pievuccia, Toscana Rima Bianco 2019 (v/6stk)

Delikat og også lidt usædvanlige hvidvin fra La Pievuccia, som lige siden starten i 1994 har vendt den konventionelle produktion ryggen og efterstræbt bæredygtigheden både ude blandt vinstokkene og i kælderen, som er lukket land for enzymer, fremmede gærstammer, kunstige tanniner og forsuring. Dette er med andre ord vin fra en af de tidligste økologiske- biodynamiske og såmænd også natur vins pionerer i Toscana, som tog bestik af fremtiden år før myndighedernes forskellige stempler og godkendelser blev kørt i stilling.Vingården ligger i Castiglion Fiorentino i det sydlige Toscana mellem Arezzo og Lago di Trasimeno, hvor der selvfølgelig er masser af Sangiovese på dagsordenen, men da man ikke på samme måde er tynget af disciplinerne som i de mere berømte distrikter er der også plads til at Freestyle med med mere hvidvin og med druesorter, som man ikke møder hver dag i Toscana. Som vinmageren Riccardo Papini formulerer det: Vi har ikke et navn, som kan hjælpe os med salget, og derfor producerer vi vine, vi selv kan lide, og som gæsterne i vores agriturismo kan nyde, mens de er her og købe med sig hjem, når de rejser.Her er det således det ret sjældne Manzoni Bianco, der får lov til at spille hovedrollen. Eller rettere Incrocio Manzoni 6.0.13, som den kom til at hedde da professor Luigi Manzoni i 1936 ramte det helt rigtige kryds mellem Riesling Renano og Pinot Bianco på den berømte landbrugsskole i Conegliano oppe bag Venedig.Der er tale om frugt fra 26-32 år gamle vinstokke, og naturligvis en manuel høst hvor drueklaserne soigneres allerede under plukningen, hvorefter de køres ned til vingården på ladet af familiens gamle Vespa. Her fjernes alle stilke inden druerne ryger op i den pneumatiske presse. Herefter gæring i rustfrit stål og 8 måneders modning sur Lie inden den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske i april 2020 uden klaring eller filtrering, men med tilsætning af netop så meget svovl at vi, som Riccardo Papini formulerer det, kan forvente nogenlunde ensartede oplevelser.Delikat blomstrende, en lille smule eksotisk men først og fremmest dejlig tør med fine noter af lime, grape og moden citron. Når man nu ved det kan man næsten fornemme, at der er Riesling gener i vinen. En herlig afslappet vin at tage med ud i det salte køkken. Som Riccardo Papini formulerer det: ”Vi tror ikke på meditationsvine. Vores credo er funktionelle vine, der bringer det bedste frem i vores gæster og de måltider vi serverer.”Og så er der styr på bæredygtigheden: Vinen er produceret udelukkende ved brug af vedvarende energi (solceller) og den er af etiske årsager tappet i lette flasker, hvor den reducerede vægt tæller positivt på CO2-regnskabet både ved transport og genanvendelse. Etiketterne er lavet af genbrugspapir og endelig er der anvendt propper fremstillet af 100% biologisk nedbrydelige sukkerrørsfibre.

Attis, Albariño de la Mar el Mero 2022 (v/6stk)

Albariño oplever stor interesse i disse år. Det er der en god grund til: Denne tropisk saftige og friske hvidvin gør sig nemlig perfekt til alt godt fra havet, hvadenten vi taler om stenbiderrogn i det spæde forår eller skaldyrsfrokosten i det danske sommerland!Rías Baixas ligger oven på Portugal i 'det grønne Spanien', hvor Atlanterhavets indflydelse giver et grønt og frodigt landskab langs de galiciske fjorde (rías). Generelt giver det også meget mildere og køligere somre, end hvad vi danskere ellers forbinder med Spanien, og området egner sig derfor perfekt til at lave sprød og venligtsindet hvidvin som denne!I næsen charmerer Mar el Mero med gule tropisk frugter, der kombineres med friske indslag af citron og hvide forårsblomster. Smagen er rund og elegant med en forfriskende frugtsyre samt salte afsluttende referencer til det store ocean få kilometer væk. Serveringsforslag Prøv denne flotte og frejdig vin til fisk og skaldyr, f.eks sommerens pil-selv-rejer og rødspætter samt til hvidvinsdampede muslinger eller til en klassisk dansk smørrebrødsfrokost. Servér den direkte fra køleskabet og fornem, hvordan den åbner sig, jo mere luft og varme den får.

Terra Linda, Viura Chardonnay - La Mancha 2022 (v/6stk)

På en blanding af klassisk Chardonnay og den populære spanske hvidvinsdrue Viura - laves denne gyldne vin, med en overraskende frisk kant. Navnet Terra Linda betyder ‘smuk jord’ og er det er netop der tankerne ledes hen, når den fyldige hvidvin rammer munden - til den varme spanske jord hvorfra vinstokkene står frodige og ranke. Terra Lina ligger gylden i glasset og giver elegante grønne reflekser, mens duften vidner om en elegant vin med medium fylde og en blød fornemmelse i munden. Smagen er rund og harmonisk med noter af fersken og ananas, der afsluttes med lidt fad. Hvor Chardonnay giver vinen fylde og cremethed - bidrager Viura med en frisk kant af lime, grapefrugt og hyldeblomst. Nyd den til frisk pasta med laks eller kylling - eller bare hvis du trænger til en godt glas på terrassen.

Pieropan, Soave Classico Superiore, La Rocca 2021

Soave Classico Superiore La Rocca er fremstillet som en enkeltmarks-Soave siden 1978. Dette dyrkningshabitat er unikt og den kalkholdige jord er med til at fremhæve vinens aromatiske kvaliteter, der modsat vinen fra Calvarino, fadlagres for at understøtte disse. Mens Calvarino har en mørk, tufholdig og vulkansk jord, der giver en rank, mineralsk Soave, så er Soave La Rocca mere frodig, fyldig og aromatisk ekspressiv, omend stadig med et klædeligt raffinement. Også denne Soave gennemgår en smuk evolution på flaske.