Simonnet-Febvre, Chablis 2021 (v/6stk)

En skøn Chablis fra Simmonet-Febvre, som er ejet af legendariske Louis Latour - et af de helt store navne i Bourgogne!Efter forskriften er vinen lavet på 100% Chardonnay fra ca. 35 år gamle vinstokke. I kælderen er druerne presset og vinen gæret på ståltanke, hvor den er blevet liggende 'sur-lie' med gærresterne i 6-10 måneder. Resultatet er klassisk og lækkert med en flot duft af hvide ferskner, citron, lime, grønne æbler og kalksten. I munden er smagen frisk og med en flot mineralsk karakter, som ender i en velafrundet og lang finish. Vinen bør serveres ved 8-10 grader og nydes indenfor 5, maks 10 år, hvor den vil være et oplagt valg til hvid fisk, skaldyr og salater samt som hyggevin i godt selskab.

199 kr

Andre kiggede også på

Jean-Marc Brocard, Chablis 2021 (v/6stk)

Vinen er en helt ren, dejlig sprød og frisk Chablis med fine noter af grønne æbler, pære og melon, der akkompagneres af lette bittersyrlige strejf af moden grape. Slank og liflig i munden med en fin frugtkoncentration, som til sidst suppleres af de strejf af salt mineralitet, der gør Chablis til noget ganske særligt.Brocards Chablis er et sikkert valg i alle årgange, og denne 2019’er som det forstås ingen undtagelse.

Simonnet-Febvre, Chablis 2021 (v/6stk)

En skøn Chablis fra Simmonet-Febvre, som er ejet af legendariske Louis Latour - et af de helt store navne i Bourgogne!Efter forskriften er vinen lavet på 100% Chardonnay fra ca. 35 år gamle vinstokke. I kælderen er druerne presset og vinen gæret på ståltanke, hvor den er blevet liggende 'sur-lie' med gærresterne i 6-10 måneder.Resultatet er klassisk og lækkert med en flot duft af hvide ferskner, citron, lime, grønne æbler og kalksten. I munden er smagen frisk og med en flot mineralsk karakter, som ender i en velafrundet og lang finish.Vinen bør serveres ved 8-10 grader og nydes indenfor 5, maks 10 år, hvor den vil være et oplagt valg til hvid fisk, skaldyr og salater samt som hyggevin i godt selskab.

Simonnet-Febvre, Petit Chablis 2019

Flot vin fra terroir med bl.a. mergel og kalksten, der er med til at give den klassiske mineralske Chablis-smag, også selvom der kun står Petit Chablis på etiketten. Simonnet-Febvres Petit Chablis er lavet på 20-25 år gamle stokke og er i kælderen lagret i 6-8 måneder sur-lie i rustfri ståltanke. Efter aftapning har den fortsat tilværelsen i et roligt tempo med yderligere en lagring indtil frigivelsen det efterfølgende år.Her er elegance og friskhed at spore allerede i aromaen, der både byder på melon, citrus, blomster og kalksten. Dertil kommer en rank og frisk smagsoplevelse med en fornem renhed, dybde og fin frugtsyre, der får den til at fremstå yderst saftig og livlig.Simonnet-Febvres Petit Chablis er et flot match til f.eks. fisk/skaldyr, lyst kød eller blot til hygge på terrassen. Vi anbefaler at nyde vinen ved 8-10 grader

Fevre-Fevre, Chablis 2022 (v/6stk)

FÈVRE-FÈVREs Chablis laves på Chardonnay-druer som dyrkes på forskellige parceller (29 ha. i alt) bag landsbyen Fontenay-près-Chablis, i hjertet af Chablis-området. Vinmarkerne ligger på den øverste del af dalen eller på skråninger, hvor undergrunden er meget stenholdig (især kalk) og derfor kun tillader en begrænset udbytte. De fleste vinstokke er mellem 15 og 25 år gamle, men på nogle parceller finder man vinstokke, som er 60 år gamle. Vinen er vinificeret 100% i temperaturregulerede rustfrie ståltanke (20-50 hl.) hvor nogle af parcellerne bliver vinificeret separat. Gæringen efterfølges af en modning ”sur lie” (med bundfald). Processen varer i min. 10 måneder, og efter sammenstikningen og en meget let filtrering (efter årgangen) bliver vinen aftappet og frigivet, ofte efter en yderligere modning på flaske.Chablis fra FÈVRE-FÈVRE har en frisk, aromatisk duft med nuancer af hvide ferskner, citronmellisse, lidt græs og citrusfrugter. Man fornemmer allerede en flot mineralitet i duften. Smagen er ligeledes meget frugtrig, godt strammet op af en dejlig, sprød struktur og af mineralitet.Server den til skaldyrsretter, skaldyrssupper, grillet fisk, østers, friskpillede rejer…