Tenuta di Castellaro, Bianco Porticello 2020

Porticello er en af Liparis mest berømte strande, og vinen glimter som middelhavet og har både friskhed og varme, som når du stikker hovedet op af vandet efter en dukkert. Siciliens Carricante-drue giver livlighed og Moscato leverer lag på lag af aromatisk frugt. Det er en rund og mild vin som stadig har masser af karakter og som fylder munden og hvor man fornemmer Middelhavets nærhed og varme - i en crisp, fyldig og krystalklar vin.

199 kr

Andre kiggede også på

Tenuta di Castellaro, Bianco Porticello 2020

Porticello er en af Liparis mest berømte strande, og vinen glimter som middelhavet og har både friskhed og varme, som når du stikker hovedet op af vandet efter en dukkert. Siciliens Carricante-drue giver livlighed og Moscato leverer lag på lag af aromatisk frugt. Det er en rund og mild vin som stadig har masser af karakter og som fylder munden og hvor man fornemmer Middelhavets nærhed og varme - i en crisp, fyldig og krystalklar vin.

Tenuta di Ghizzano, Il Ghizzano Bianco 2022 Øko (v/6stk)

Den frugtfinurlige, saftigt blomstrede 'Il Ghizzano Bianco' er Tenuta di Ghizzanos hvideste indspark og en overlegen terrassevin med vidtrækkende gastronomiske evner.Vinen er et blend af de tre lokale Toscan-druesorter Trebbiano, Vermentino og Malvasia Bianca, der dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper her ca. 35 km sydøst for Pisa tæt på landsbyen Ghizzano. Her har jorden et højt indhold af kalk/kridt fra dengang det hele endnu var havbund, hvilket ikke mindst er attraktivt, når man er en hvidvin, der gerne vil mere end bare at være sjov og festlig sommervin - især bag facaden.Druetyperne til 'Il Ghizzano' modnes på forskellige tidspunkter og høstes således også individuelt. I vinhuset gennemgår Trebbiano- og Malvasia-druerne en såkaldt Maceration Pelliculaire, også kendt som cold soak eller koldmaceration, hvor essensen er, at drueskallerne inden fermenteringen holdes i kontakt med mosten for at afgive endnu mere smag og tekstur.Herefter bruger Grevinde Ginevra og hendes team en måned på langsomt og forsigtigt at gære vinen færdigt ved lave temperaturer for dermed at fremelske de mere citrusbårne og sofistikerede noter i vinen, som andre mere kommercielt orienterede vinhuse måske har for travlt til. Vinen får ikke noget fad - bare ståltanke i et halvt års tid eller indtil den vurderes færdig, så intet kan spolere den karismatiske aromaprofil.I glasset møder vinen møder dig med en underspillet charme i form af saftige pærer, gule æbler, citroner samt strejf af både blomsterhonning og netmelon.På tungen er vinen tør, frugtig, frisk og energisk med en næsten kalket, let sitrende og faktisk ret struktureret eftersmag, som desuden kvalificerer den til brug i gastronomiske sammenhænge, hvis man ønsker dette.Foruden den uundgåelige status som en skøn og sofistikeret terrassevin, bærer Il Ghizzano således også potentialet som en mere end oplagt madvin til sommerlige skaldyrsfrokoster, kartoffelpizza med mascarpone for neden og gedeost for oven eller tuk italiensk inspirerede salater med f.eks. solmodne tomater, frisk burrata og basilikum.Vi anbefaler at nyde vinen køleskabskold og op til ca. 10 grader sommeren - ja hele året - rundt!

Tenuta di Castellaro, Corinto Sicilia 2019

Corinto-druen deler navn med en by i antikkens Grækanland, og det er også via grækernes rejser ud i middelhavet at druesorten er endt på Lipari. Den oldgamle drue leverer en mørkelilla vin som har en markant duft af mørkerød frugt, lakrids og grøn peber. Smagen er harmonisk, mørk og urtet med både blomme og peber - uden for voldsomme tanniner. 12 måneders fadlagring tilføjer endnu et lag til den modne frugt, vulkanske jord og varme middelhavsvind, der former Castellaros Corinto til en flot rødvin.

Tenuta delle Terre Nere, Etna Bianco DOC 2022

Etna Bianco er fremstillet første gang i årgang 2005 og er et ”vineyard blend”, dvs en blanding af hvad der nu engang står på markerne. Den kommer fra 25-60 år gamle planter fra ejendommens forskellige besiddelser og den er et regulært sammensurium af lokale druesorter. Der har på Etna været tradition for at blande lidt hvide druer sammen med de blå til fremstillingen af de røde vine, en praksis Marco de Grazia ikke ønskede at fortsætte og herved var denne vin født. Det er en fascinerende, primærfrugtig hvidvin, der med sin udtalte og distinkte mineralitet udtrykker et højtliggende vulkansk territorio, der blandt andet sætter sig igennem med en næsten flinte-røgsagtig note. Vinen er konciperet uden brug af træ, for ikke at maskere vinens stedslighedskarakter og bevare dens læskende friskhed.