Van Volxem, Alte Reben Riesling 2020 (v/6stk)

Denne tørre, intense og uhyre præcise Riesling kommer fra særligt udvalgte, gamle stokke, der dyrkes uden brug af pesticider langs Mosels biflod Saar. Koncentrationen fra de gamle vinstokke fornemmes allerede i næsen, hvor aromaen bl. byder på moden citrusfrugt, kalk, mandel, forårsblomster og anis. På tungen er vinen i sublim balance mellem en fyldig og intens eksotisk frugt og en en præcis, vibrerende syre, der giver vinen en fornem struktur og understøtter dens store smagsintensitet. Indenfor de første 3-4 år fra høst kan vinen med fordel iltes 3-4 timer før servering ved 8-10 grader. En fantastisk vin til krydrede retter fra Thailand, Japan eller Latinamerika samt til grillede skaldyr, gris og sprøde salater.

249 kr

Andre kiggede også på

Domaine André Rieffel, Riesling Wiebelsberg Grand Cru 2019 (v/6stk)

Med inspiration fra André Ostertag og Patrick Meyer (grundlæggeren af den såkaldte nye bølge (Père de la Nouvelle Vague) og den ene af de 4 mytiske musketerer (Les Quatre Mousquetaires)), omfavner Lucas Rieffel sammen med vennerne og bysbørnene Catherine Riss og Jean-Pierre Rietsch naturvinsbevægelsen i Alsace, og begaver os med en kollektion, som ikke lige sådan lader sig sætte i bås. Slet ikke fordi Lucas Rieffel de senere år er begyndt at eksperimentere med modning i ældre fade frem for i rustfrit stål hvilket i kombination med den meget beherskede svovlanvendelse har trukket vinenes profil i en lidt mere æblet og oxidagtig retning.Det gælder og denne Riesling fra parceller på den ikke videre kendte men alligevel ikoniske sydvendte Grand Cru skråning Wiebelsberg, der rejser sig stejl oppe bag Andlau. De 12,5 ha. blev allerede omtalt som et af de ypperste voksesteder i Jean-Louis Stoltz’ ”Ampélographie rhénane” i 1852, og siden har vinbønderne på Wiebelsberg i 2 omgange positioneret sig som frontløbere. Først i 1960’erne, da de enedes om at Wiebelsberg skulle helliges druen Riesling (en beslutning som respekteres den dag i dag), og siden i 1983, da de enestes om at indsatsen mod plantesygdomme og insekter over alt skulle være bæredygtig funderet på en økologisk og biodynamisk tilgang til arbejdet på skråningen.Høsten er manuel og druerne transporteres de 2 km. frem til kælderen i Mittelbergheim i 30 kilos plastkasser. Her sker der en soignering af klaserne forud for et langsomt helklasepres hvorefter mosten får lov til at sætte sig i nogle dage inden den fyldes på brugte Bourgognefade og forvandles til vin uden fremmede gærstammer og uden temperaturkontrol. Herefter hviler vinen sur Lie i 16 måneder eller indtil Lucas Rieffel finder, at den er klar til at møde flasken uden klaring eller filtrering. Dette er altså ikke blot vin fra økologiske druer, men også vin uden tilsat sukker og/eller syre, uden tilsatte enzymer og med så beskeden svovltilsætning, at den lander i naturvinsfamilien.

Mosbacher, Riesling Trocken 1 Liter 2021 (v/3stk)

Vinmager Sabine Mosbacher opkøber druer fra gode bekendte omkring byen Deidesheimer, der alle dyrker deres marker økologisk. Denne Riesling er tør med en intens duft af citrus, mandarin og eksotiske krydderier. Smagen er saftig, frugtig, fyldig og holdes i balance af en fornem afstemt syre. Drik vinen som en luksuriøs aperitif eller f.eks. til det thai-inspirerede køkken, hvor frugten og syren i vinen vil være en ideel ledsager. Vinen er også et flot og klassisk match til fisk og skaldyr. Flot bevis på Sabine Mosbachers store talent som vinmager på alle niveauer.

Chateau Ste Michelle, Riesling Eroica 2020 (v/3stk)

Eroica RieslingSte Michelle og Ernst Loosen (fra Dr Loosen i Mosel) har i fællesskab skabt Eroica; Washington States bedste Riesling. Vinen er sammensat af druer fra Ste Michelles bedste marker, udvalgt klase for klase af vinmagerne selv. Vinen er en syntese af den rigdom, der karakteriserer Washingtons bedste Riesling-vine, samt en mineralitet og en nerve, der uafværgeligt leder tankerne i retning af Mosels stejle skråninger.Sitrende intensitetEroica er opkaldt efter Beethovens 3. symfoni af samme navn. Duften byder på bredt nuanceret citrusfrugt og strejf af mineraler. Smagen er halvtør og sitrende intens, og munder ud i en ekstremt appetitvækkende finish. Nyd vinen op til ti år fra høståret, gerne som ledsager til retter fra det indiske eller thailandske køkken, eller som en aperitif i den absolutte luksusklasse.

Weingut Paulinshof, Riesling Feinherb Figaro 2021 (v/6stk)

En dejlig ukompliceret, men også præcis vin, som kommer med en friskhed som næsten får den lille restsødme til at fordufte. Der er dejlige sommeræbler, hvide ferskner og blomstrende iris til næsen, og i munden er vinen let, sprød og endnu mere legesyg end 2018'eren.