Weingut Fritz Wassmer, Chardonnay Gutswein 2021 (v/6stk)

Knivskarp, nærmest eksotisk og uimodståelig Chardonnay fra Fritz Wassmer, som efter en del år med meget markante fadaftryk i sine hvide vine nu vælger at træde en lille smule på bremsen, hvorved de saftige associationer til stenfrugter og moden citrus pludselig nærmest eksploderer.

126,65 kr

Andre kiggede også på

Matthiasson, Chardonnay Linda Vista Vineyard 2018 (v/6stk)

Chardonnay er ifølge Steve en af de sværeste druer I Californien: Det handler om balance mellem umodenhed og overmodenhed i druerne,Linda Vista Vineyard er beliggende i det vestlige Oak Knoll, et af de klassiske steder for chardonnay i Californien. Det var chardonnay fra naboen, der vandt ’Paris Tasting’ i 1976, hvor Californien for første men ikke sidste gang satte de traditionsbundne franskmænd til vægs.Heller ikke hos Matthiasson overlades noget til tilfældighederne: Linda Vista Vineyard høstes af intet mindre end fem omgange, hvoraf første badge bidrager med syre, stringens og mineralitet og de sidst høstede med fylde, krop og en kæmpe kompleksitet.I vinhuset presses så de drueklaser, saften gæres ved det naturlige gær og lagres så i neutrale, gamle egetræsfade. Her omrøres ca. halvdelen af fadene med jævne mellemrum (battonage), mens ca. 40% af fadene gennemgår malolaktisk gæring uden filtrering ved aftapning.Er man til smørfed, vanilledrevet chardonnay, er dette ikke det ideelle valg: Matthiasson Chardonnay handler om renhed, friskhed og moderat alkohol - en vin, der smager af, hvor den gror, og ikke hvordan den er blevet behandlet kælderen.Den underspillede duft afslører på den baggrund nuancer af bl.a. grønne æbler, melon, honning, fersken og appelsinskal, mens smagen handler om renhed og den silkebløde struktur. Den fine syre gør vinen læskende og elegant, og den ene tår afløser den anden, indtil bunden af flasken desværre alt for hurtigt viser sit drilske ansigt.Konklusion: Dette er en ekstremt alsidig vin, der vil være fantastisk med f.eks. gratinerede østers, stegt kylling, skindstegt fisk og helt faste oste.Vi anbefaler at åbne den en halv til en hel time før servering, helst ved 10-12 grader.

Little Yering Chardonnay 2020 (v/6stk)

Yering Station er en ny hvidvin fra det anerkendte hus Yering Station beliggende i distriktet Yarra Valley i Victoria, Australien. Little Yering Chardonnay er lavet på 100% Chardonnay druer der er håndplukkende og lagret 9 måneder på fransk eg. Little Yering har en skøn duft af citrus. Den har en smule krydret, lidt nøddeagtig fadsmag med en lang forfriskende eftersmag. Nyd Little Yering Chardonnay til skaldyr, laks, fjerkræ og lettere pastaretter.

Weingut Thomas Harteneck, Auxerrois Jurakalk Minimalste Schwefelung 2019 (v/6stk)

Weingut Thomas Harteneck, Auxerrois Jurakalk Minimalste Schwefelung 2019 er kvalitets hvidvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Weingut Fritz Wassmer, Spätburgunder XXL - Baden 2018 (v/6stk)

Ganske mørk for Pinot Noir og med masser af sorte kirsebær og brombær, der næsten drukner i fine, søde og sofistikerede krydderier fra den trods alt stadig markante fadlagring. Men træet er godt integreret og en fin frugtsyre bidrager sammen med finkornede tanniner med en friskhed og en længde, som løfter vinen op i den tyske superliga. Fyldig og ekstraktrig, men ikke anmassende, bare legesyg og efter lidt tid i glasset stadig mere imponerende og underholdende.