Weingut Hajszan-Neumann, Wiener Gemischter Satz Ried Weisleiten BIO 2018 (v/6stk)

Weingut Hajszan-Neumann, Wiener Gemischter Satz Ried Weisleiten BIO 2018 er kvalitets hvidvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

207,4 kr

Andre kiggede også på

Weingut Thomas Harteneck, Auxerrois Jurakalk Minimalste Schwefelung 2019 (v/6stk)

Weingut Thomas Harteneck, Auxerrois Jurakalk Minimalste Schwefelung 2019 er kvalitets hvidvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Weingut Buchegger, Chardonnay Reserve 2020 (v/6stk)

Salig Walter Buchegger blev kaldt “den ukronede konge af Grüner Veltliner”, og det var han både glad for og beæret over. Men da vi mødte ham første gang i 2005, havde han allerede en passion som rakte langt ud over den lokale kongedrue. Han elskede mousserende vine, og vi nåede ikke at være sammen med ham en eneste gang uden at propperne poppede på nogle af de Champagner han beundrede. Walter begyndte så småt at plante Chardonnay i slutningen af 1990’erne og i de første år lykkedes det han via en voldsomme beskæringer af vinstokkene at høste en frugt som kunne tåle en lille kærligt fad kys uden drue karakteren druknede. Mange flasker var der ikke, men de blev et insider tips i Krems og omegn, og derfor fortsatte Walter med at producere sin Chardonnay selvom om druerne egentlig var målrettet hans vision om en dag at producere en mousserende vin, som kunne få selv inkarnerede Champagne elskede til at bøje nakken for i begejstring at sluge det østrigske alternativ.Walter nåede kun lige opleve, at den første kommercielle årgang af hans Niederösterreicher Blanc de Blancs Sekt Extra Brut Große Reserve blev degorgeret, men et eller andet sted deroppe sidder han sikkert og smiler. Vinen er siden strøget helt til tops i det indflydelsesrige Vinaria Magazin, og oktober 2021 strålede den blandt 29 andre særligt udvalgte vine ved den Österreichische Sektgala.Her er det frugt fra de samme vinstokke, som leverer til den mousserende vin. Nærmere bestemt et par parceller oppe på det gyldne plateau mellem Rohrendorf og Gedersdorf øst for Krems an der Donau, hvor det allermeste ellers handler om Grüner Veltliner og Riesling. Høsten er manuel med en soignering af klaserne allerede i vinmarken og oppe på vineriet i Droß, der ligger 12 km. borte, ryger klaserne direkte i den pneumatiske presse hvor der presses forsigtigt a la champenoise, hvilket vil sige, at det kun er omkring halvdelen af den mulige druemost, som anvendes. Mosten får lov til at stå og bundfælde i et par døgn inden den fyldes på brugte 300 liters fade hvor den både gærer uden fremmede gærstammer og siden modner 8 måneder hvorefter den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske. En dejlig Chardonnay hvor det lykkes at få de to begreber imponerende og charmerende til at gå hånd i hånd især takket være en fad håndtering, som nærmer sig perfektionen. Det er lidt ligesom at træde ind i en stue, hvor de sidste gløder fra pejsen fornemmes i næsen selvom varmen er ved at forsvinde. Stenfrugter, friske urter, mango, moden citrus, subtile noter af brioche og nyslynget forårshonning falder først for, og det bedste er at den ikke er særlig insisterende i munden. Den er bare fast og saftig med en dejlig underliggende mineralitet, som sikrer, at der bestemt også er elegance til stede.

Weingut Buchegger, Grüner Veltliner Ried Geppling 2021 (v/6stk)

Det er let at blive en lille smule forelsket i et godt glas Grüner Veltliner, især hvis det kommer fra Weingut Buchegger, som nu for 15. år i træk leverer netop den på én gang friske, sprøde, milde og saftige kvalitet, som har betydet, at vinen ofte bliver udsolgt, længe inden den nye årgang er klar.Dermed ser det ud som om Walter Bucheggers kæreste og (siden 2008) partner Silke Mayr sammen med kældermesteren Michael Nastl er ved at indfri det løfte, de gav hinanden, da vi i juni 2017 mistede den østrigske mester ud i Grüner Veltliner. Som de skrev dengang ville de fortsætte med at producere vine, der kan tilfredsstille selv de mest kræsne ganer samtidig med at vinene vedblev med at være let tilgængelige.En dejlig ren ikke videre voldsom, men finesserig Grüner Veltliner, med akacie og æbleblomstrer, der finder smukt sammen med pink grape og saftig citrus, der til sidst får selskab af dild, spansk kørvel og lidt frisk kværnet hvid peber. Aromatisk, saftig, livlig og mere tør end længe.Vinen blev i en årrække solgt under navnet Gebling, der er den mere rummelige fællesbetegnelse for de højere beliggende vinmarker på den 10 km. lange strækning fra Landersdorf i Kremstal og videre frem mod Hadersdorf inde i Kamptal. Her blandede Walter Buchegger frugten fra sine forskellige små parceller i begge distrikter, og solgte vinen som en wein aus Niederosterreich. Sådan er det ikke længere. Nu går frugten fra de vinstokke, der står i Kremstal til Bucheggers stadig mere populære Grüner Veltliner Holzgasse, mens frugten fra to små veleksponerede parceller i Kamptal med nu 45 år gamle vinstokke bliver til denne altid pålidelige Grüner Veltliner Ried-Geppling, der nu tilføjer den nærliggende landsby Gobelsburg til sit navn.Det er en vin. der er i sit rette element, når forårets og sommerens herlige salater, spæde grøntsager og friske urter vælter frem. Vidunderlig til grillede jomfruhummer, dejlig til lette retter med fisk, lyst kød og fjerkræ og også et godt bud på en kærlig velkomst når familie og venner kigger forbi.

Weingut Paulinshof, Riesling Kabinett Von der Ley Trocken 2019 (v/6stk)

Vinen har fine associationer til blomstrende citron, stikkelsbær, sommeræbler og solbærblade i næsen, som i munden veksles til et slank, friskt og saftspændt udtryk, hvor den høje frugtsyre og udtalte salte mineralitet smuk balancerer den lille fornemmelse af sødme, som ikke er større end at det samlede udtryk aldrig er i nærheden af at sprænge rammerne for en tysk trocken Riesling.