Weingut Nik Weis, Riesling, Mosel 2021

Nik Weis’ Mosel Riesling er fremstillet af druer fra en syv hektar stor mark, der ligger lige bagved familievingården St. Urbans-Hof. De ældste vinstokke på marken blev plantet i 1949, inden selv vineriet var helt færdigbygget. Aldersmæssigt er vinstokkenes er i dag mellem 40 og 70 år, og netop den høje alder er en af årsagerne til den færdige vins eminente kvalitet og dybde. Gamle vinstokke har jo et dybere rodnet, og kan derfor hente vand og næring længere nede i jordbunden. Dernæst er de knap så vitale, hvorfor høstudbyttet er mindre. Til gengæld er druerne langt mere koncentrerede og komplekse. Alle druerne håndhøstes så skånsomt som muligt, og bringes til vineriet hvor de presse blidt. Mosten hviler ved lave temperaturer, inden fermenteringen igangsættes udelukkende ved druerne naturligt forekommende gærceller. Dette valg er selvsagt for at bibeholde mest mulig af selve markens unikke karakter og egentlige DNA. Vinen lagrer herefter med sit bundfald for at udvikle aroma- og smagskarakterer. Mosel Riesling er vinduet mod Nik Weis verden og filosofi. En såkaldt ”gutswein”, der indkapsler selve essensen af Mosel-vin. Rank, mineralsk og skifferholdig struktur, der opvejes og afbalanceres af en forfinet og imødekommende frugtsødme. En mesterligt afstemt vin med mangfoldige anvendelsesmuligheder.

175 kr

Andre kiggede også på

Weingut Stadt Krems, Ried Schreck Riesling 2018

En skøn Riesling med eksotisk præg, duft af ferksen og vilde kryderurter. Vinen imponerer med struktur og tekstur. Den er meget imødekommende og direkte og har en yderst fin balance mellem tannin og elegance. Smagen er eksotisk og livlig.

Gerhard Wohlmuth Weingut, Riesling Ried Dr.Wunsch 2020

Stor, kraftfuld og koncentreret enkeltmarks-Riesling. Vinen smyger sig op af glasset med en kompleks duft af mandarin, abrikos, knuste sten og gule blomster, komplementeret af røg, limeskal og æteriske citrusolier. I munden opleves en enorm koncentration, hvor frugtmodenhed, finesse og syreekstrakt går op i en højere enhed. Smagen følger aromaerne ganske intakt, med en kerne af fuldmodne stenfrugter, ledsaget af gule æbler, blomsterhave, kalksten og en anelse røg. En nærmest uendelig eftersmag, der i sandhed vidner om denne vins tårnhøje niveau og store lagringspotentiale.

Weingut von Hövel, Scharzhofberg, Riesling Kabinett 2018

Intens, kompleks duft med hvide blomster, mint, kalkede mineraler, grapefrugt og røget flint. Tæt på spätlese-vægt i frugten, men stadig letbenet og elegant med præcis og stramt styret eftersmag. Denne vin kan nydes for sin flotte primærfrugt som ung, men har meget fine udviklingsmuligheder.

Gerhard Wohlmuth Weingut, Riesling Kitzeck-Sausal 2021

Ekspressiv, floral og højaromatisk Riesling fra udvalgte vinmarker i Kitzeck-Sausal. Forførende duft af blomstereng, litchi, akaciehonning og kandiserede citrusskaller, suppleret af en delikat røget undertone. Vibrerende på tungen, med en nærmest elektrisk syre og stor dybde. Fuldmodne æbler, umoden ananas, litchi og limeblade, komplimenteres af gule blomster og knuste sten. Umådelig rank og mineralsk Riesling, der dog samtidig er enormt koncentreret og karakterfuld.Druerne kommer fra flere forskellige vinmarker nær byen Kitzeck. Markerne ligger i 380-650 meter over havets overflade, med en gennemsnitlig hældning på op til 80%. Sydvest-vendt eksponering og med en jordbund sammensat af rød og sort skifer, samt kvarts. De meget modne druer håndhøstes og selekteres i slut oktober/start november. Druerne presses blidt og mosten spontangærer på rustfri ståltanke ved 20 grader, hvorefter vinen lagrer med de døde gærceller (bærmkontakt) i flere måneder. STK (Steirische Terroir- und Klassikweingüter) er en frivillig sammenslutning af kvalitetsbevidste vinproducenter der ønsker af fremme bæredygtighed, autenticitet og kvalitet i området. Medlemmerne er STK er underlagt strenge regler som langt overgår officielle lovkrav.