Weingut Stadt Krems, Niederösterreich Riesling 2021

Rig aroma, let, sprød og tør, en vin med længde og stil, lidt lime-tone og meget saftig frugt. Forener fin smag og nuancer med en næsten vægtløs fornemmelse, som druen er så god til i de rigtige hænder. Fin som appetitvækker, til salater og stegt fisk. Klassisk Riesling fra skråninger med klippe og ral langs Donau, som nogle mener er fødested for druen.

140 kr

Andre kiggede også på

Weingut Stadt Krems, Ried Schreck Riesling 2018

En skøn Riesling med eksotisk præg, duft af ferksen og vilde kryderurter. Vinen imponerer med struktur og tekstur. Den er meget imødekommende og direkte og har en yderst fin balance mellem tannin og elegance. Smagen er eksotisk og livlig.

Gerhard Wohlmuth Weingut, Riesling Ried Dr.Wunsch 2020

Stor, kraftfuld og koncentreret enkeltmarks-Riesling. Vinen smyger sig op af glasset med en kompleks duft af mandarin, abrikos, knuste sten og gule blomster, komplementeret af røg, limeskal og æteriske citrusolier. I munden opleves en enorm koncentration, hvor frugtmodenhed, finesse og syreekstrakt går op i en højere enhed. Smagen følger aromaerne ganske intakt, med en kerne af fuldmodne stenfrugter, ledsaget af gule æbler, blomsterhave, kalksten og en anelse røg. En nærmest uendelig eftersmag, der i sandhed vidner om denne vins tårnhøje niveau og store lagringspotentiale.

Weingut von Hövel, Scharzhofberg, Riesling Kabinett 2018

Intens, kompleks duft med hvide blomster, mint, kalkede mineraler, grapefrugt og røget flint. Tæt på spätlese-vægt i frugten, men stadig letbenet og elegant med præcis og stramt styret eftersmag. Denne vin kan nydes for sin flotte primærfrugt som ung, men har meget fine udviklingsmuligheder.

Gerhard Wohlmuth Weingut, Riesling Kitzeck-Sausal 2021

Ekspressiv, floral og højaromatisk Riesling fra udvalgte vinmarker i Kitzeck-Sausal. Forførende duft af blomstereng, litchi, akaciehonning og kandiserede citrusskaller, suppleret af en delikat røget undertone. Vibrerende på tungen, med en nærmest elektrisk syre og stor dybde. Fuldmodne æbler, umoden ananas, litchi og limeblade, komplimenteres af gule blomster og knuste sten. Umådelig rank og mineralsk Riesling, der dog samtidig er enormt koncentreret og karakterfuld.Druerne kommer fra flere forskellige vinmarker nær byen Kitzeck. Markerne ligger i 380-650 meter over havets overflade, med en gennemsnitlig hældning på op til 80%. Sydvest-vendt eksponering og med en jordbund sammensat af rød og sort skifer, samt kvarts. De meget modne druer håndhøstes og selekteres i slut oktober/start november. Druerne presses blidt og mosten spontangærer på rustfri ståltanke ved 20 grader, hvorefter vinen lagrer med de døde gærceller (bærmkontakt) i flere måneder. STK (Steirische Terroir- und Klassikweingüter) er en frivillig sammenslutning af kvalitetsbevidste vinproducenter der ønsker af fremme bæredygtighed, autenticitet og kvalitet i området. Medlemmerne er STK er underlagt strenge regler som langt overgår officielle lovkrav.