Weingut von Hövel, Scharzhofberg, Riesling Kabinett 2018

Intens, kompleks duft med hvide blomster, mint, kalkede mineraler, grapefrugt og røget flint. Tæt på spätlese-vægt i frugten, men stadig letbenet og elegant med præcis og stramt styret eftersmag. Denne vin kan nydes for sin flotte primærfrugt som ung, men har meget fine udviklingsmuligheder.

280 kr

Andre kiggede også på

2018 Scharzhofberger Spätlese, Weingut von Hövel, Riesling, Mosel

Kombinationen af frugtintensitet og løftet elegance er imponerende. I duften kan man finde pære, æble, fersken, solbær, hyld og krydderurter, som i smagen følges af blomstertone, stikkelsbær og mineraler. En følelig syre, der vil blødgøres med alderen, bæ

Weingut Stadt Krems, Grillenparz 1ÔWT Riesling 2018

Klar, skarpt skåret duft med mango, flint og krydderurter. Fyldig smag med modne æbler, blomst og hvid peber. Flot integreret syre i lang, kraftfuld, frugtsaftig smag. Druerne er gæret i ståltank og har ligget 7 mdr. på gærresterne.

2021 Oberemmeler Hütte Riesling Kabinett, Weingut Von Hövel, Mosel

En charmetrold med et langt liv: Duft med stikkelsbær, solbær, urter, lyse blomster, knapt moden passionsfrugt og lime. Smagens lidt eksotiske toner med mint, krydderurter og vedholdende, meget moden frugt holdes i skak af en rank og præcis syre, som næst

Weingut Nik Weis, Riesling, Bockstein kabinett, Black Label, Mosel 2022

Den stejle Bockstein-mark ved Saar, en biflod til Mosel, opnår hældningsgrader op imod svimlende 80%. Marken ligger nær landsbyen Ockfen med en syd-vestvendt eksponering i forhold til Saar-floden. Den efterhånden omfattende mark, der er dækket af grå Devon-skiffer, er generelt anerkendt som én af Mosels absolut bedste. Nik Weis besidder i alt 10 ha af marken på det, han betegner som den konvekse del. Det er den del, han også kalder for den originale del af Bockstein, inden reformer i 1971 gjorde det muligt at udvide det samlede markareal til de i dag knap 59 ha. Bockstein Kabinett – Black Label er en ballerina, der alkoholmæssigt balancerer omkring 9% alt efter årgang. Nik Weis’ demonstrer ganske excellent hvad Kabinett-klassen bør dække over. Lette og elegante vine med syre og sødme, her med et restsukkerindhold omkring 40g/l og et syreindhold på 7-8-stykker. Hemmeligheden består naturligvis i at håndhøste drueklaserne, når de besidder – hvad Nik betegner som – ”fysiologisk modenhed”: Det stadium, hvor druerne ikke viser tegn på overmodenhed, men har udviklet harmoniske aromastoffer og en kompleks syrestruktur. Vinens naturlige sødme integreres i yndefulde lag af gule frugter, citrus og hyldeblomst med underliggende mineralske noter. Den vil finde matchende ledsagere i f.eks. det krydrede indiske eller asiatiske køkken, men den fungerer også glimrende på helt egne præmisser.