Zind-Humbrecht, Muscat Roche Roulée 2017

Første Muscat fra Humbrecht med det navn. Det meget lille udbytte er resterne af en mark ramt af forårsfrost. Kun lidt vin, men i en usædvanlig kvalitet: Frisk, pikant, floral og mineralsk med grape-saftighed og atypisk tyngde for muscat fra dalbunden i Turckheim. Helt tør.

300 kr

Andre kiggede også på

Roche Mazet Muscat 2021 (v/6stk)

Muscat-druen er pakket med elegante krydrede og aromatiske toner. Det vælter op af glasset med blomster, melon og moden stenfrugt, som er pakket ind i lette, aromatisk krydderier. Roche Mazets Muscat er lavet i en halvsød udgave, hvor Languedocs varme sommersol har givet masser af dybde til de modne druer - og det sødmefulde element gør den velegnet som aperitif eller til lyse desserter.

Zind-Humbrecht, Riesling Roche Heimbourg 2021

Imponerende dyb farve for Riesling så ung. Mineralsk, blomstret duft, med sprøde citrusfrugter. Smagen har høj koncentration med bred, mundfyldende frugt, der strammer til i en rank finale, som hænger længe i munden. Kun 12,7 pct. alkohol og 4,9 g. restsukker/l., som giver en helt tør vin. Luft kan anbefales til den unge vin, der kan have et lille reduktivt pift lige efter åbning pga. lang tid på gærresterne: først tappet januar! Kombinationen af høj modenhed, flot syrebalance og et udbytte på kun 46 hl./ha. giver fremragende udviklingsmuligheder. Heimbourg er faktisk del af nabo Brand Grand Cru, men domænet bruger dens oprindelige navn.Jorden er kalk, ikke granit, så domænet har ikke søgt om Grand Cru status. Meget stejl, vest- og sydvendt skråning. I alt 7,5 ha, hvor domænet ejer 4,15 ha., heraf 1 ha. Riesling til denne vin; fra vinstokke plantet 1994. Oliviers far genplantede marken, der havde været forladt siden første verdenskrig, da den var så svær at arbejde på med 35 -50 graders hældning. Der er nu både Pinot Gris og Riesling på vestsiden samt Riesling og lidt Pinot Noir på sydsiden, der får megen aftensol men også mere vind.

Zind-Humbrecht, Gewurztraminer Calcaire 2018

Sødmepræget, eksotisk vin, som er en oplevelse i sig selv: Citrus, pink grape og mere eksotiske frugttoner. Stor palet af krydderier, fin syrebalance og meget lang smag. Druerne er sent høstet, har meget høj modenhed og endte med 39,6 g. restsukker/l., som afbalanceres af en usædvanligt fin syre for så moden Gewurztraminer. Kan udvikle sig et årti fra fødslen.Druerne kommer hovedsageligt fra en lille parcel nord for Goldert Grand Cru, der -udover marin Goldert kalk- har kiselholdig mergel og dybere, mere frugtbar jord. Også druer fra selve Goldert og Hengst indgår i vinen. Vinstokkenes gennemsnitsalder er 37 år.

Zind-Humbrecht, Muscat de Turckheim 2018

En charmetrold med åben, blomstret duft men letbenet og elegant med kun 11,9% alkohol, god syre og lidt tannin fra skindet på de meget små og aromakoncentrerede druer. Helt tør og klar til at nyde nu (2020). En flot ledsager til fx. salater, asparges og lettere skaldyr.De 39 år gamle vinstokke vokser på en blanding af grus, sand og aflejringer fra Fecht-floden lige syd for vingården. Det er 85% Muscat d'Alsace og 15% Muscat Ottonel. Druer med både lyse og farvede skind er vinificeret sammen. Med Olivier's specielle, meget langsomme og nøjagtige presseteknik, undgår han netop, at vinen tager farve fra drueskindene.Muscat er en af verdens ældste druer og findes i et utal af variationer. Muscat d'Alsace hører til de gamle typer, også kalder Muscat a Petit Grains. Den har høj resistens mod tørke og varme og bevarer god syre, mens Ottonel er en krydsning fra 1852, som har en lysere drueskal, er lettere og frisk, hvis den høstes tidligt. Muscat formår at være både let og luftig men samtidigt aromatisk udtryksfuld; i de bedre udgaver med druenær duft, citrus, blomst muskatnød og honningtoner, også i tør udgave. Den er fantastisk som aperitif, til en ikke for barskt krydret asiatisk ret, salater og skaldyr. Her i helt tør udgave fra en af verdens bedste håndværkere i hvidvinsfaget, der mestrer at afstemme det aromatiske og det elegante i en vintype, der altid er en spændende balanceakt.