Zind-Humbrecht, Pinot Gris Roche Calcaire 2020

Calcaire er sammensat af flere lokationer, men vinstokke fra Clos Windsbuhl, plantet mellem1988 -92, er altid rygraden. Øvrige druer er fra kalket jord i andre marker, som Olivier vurderer vil matche godt. Fællespræget er altid kalket citrus, god tyngde og en tiltagende frugtvægt, når vinen udvikler sig. 2018 gærede ud til tør smag. Gem gerne, eller brug karaffel som ung.

300 kr

Andre kiggede også på

2021 Riesling Roche Roulée, Zind-Humbrecht

Vinen er en sublim blanding af markens umiddelbart inviterende og charmerende grundstil med årgangens ranke og fokuserede præg. Der er høstet under halvdelen af det normale: kun 22 hl./ha. fra de 55-årige vinstokke, så koncentrationen er høj, men på en li

Zind-Humbrecht, Pinot Gris Volcanique 2018

Vinen er den lidt yngre udgave fra en af de mest ikoniske marker i Alsace: Clos Saint Urbain. Den særlige, vulkanske jordbund giver et unikt aftryk af røg, flint og lidt aske som, ved lidt lagring, smelter sammen med druens egen karakter. I 2018 er den næsten tør men lidt frugtig med et mundvandsdrivende salt-syrespil. En spændende og egenartet vin, der er et lærestykke i jordbundens betydning.Vinen har 11 g. restsukker/l. og god syre. Der er kun høstet 45 hl./ha., og vinstokkene på nu 35 år har rødder, der rækker dybt nok til at klare den lange tørkeperiode i '18 uden problemer. Olivier indrømmer, at den smagsmæssige forskel til Grand Cru vinen på de ældste stokke er ret lille, hvis de nydes indenfor få år. Det er mest det dobbelt så lange lagringspotentiale, som vil skille storebror ud.

Jean Remy Pinot Gris 2022

Flot Pinot Gris med noter af modne gule frugter. Her er en smule frisk syre og mineralske undertoner, sammen med den karakteristiske let fyldige stil, som vi elsker fra Alsace. Duften er domineret af moden ferskenog melon - med en smule citrus nedenunder. Smagen er fyldig med et frisk touch, hvor det varme klima i Alsace giver fornemmelsen af noget moden frugtsødme.

Zind-Humbrecht, Riesling Roche Roulée 2020

Vinens basis er de grusede og sandede områder tæt på domænet, som er oldgamle aflejringer fraFecht flodens nedre løb. Her er fin soleksponering, og den mineralholdige jord drænerfremragende. Vinene herfra er aromatiske, sprøde og meget givende, også som unge. Helt tør.