Champagne Jacquesson, Cuvee 746 Extra Brut, Grand Vin

Cuvée 744 er baseret på den glimrende 2016-årgang. Ca. 60% Chardonnay plus tæt på lige dele Pinot Noir og Pinot Meunier. Intens og mineralsk vin af meget høj klasse. Præcis og spændstig. Trods ultra-tør har den husets varemærke: Ikke tantet, men med den runde mildhed, der stammer fra druemateriale af optimal kvalitet, præcis presning og spontangæring i store træfade. Vil udvikle sig. 60% af druerne fra 2016-årgangen stammer fra Aÿ, Dizy og Hautvillers i Vallée de la Marne, nord for floden, og 40% fra Avize og Oiry i Côte de Blancs, plus reservevin af ældre årgange. Vinen har ligget mere end 3 år på gæren før degorgement. Ingen dosage. 2016 i Champagne havde en mild og våd vinter og forår og en god blomstring. Vejret blev derefter overvejende tørt med varierende varme til midt i august, hvorefter det skiftede mellem køligt, fugtigt og tørt, varmt. Der var ikke større meldugproblemer. Jacquesson høstede fra 10. september og måneden ud. Druerne var fuldmodne og kernesunde med et pænt syreniveau. Udbyttet var pænt, men ikke stort.

800 kr

Andre kiggede også på

Collery Blanc De Blancs Brut Champagne Grand Cru 'Aÿ' N.V

Collery er Champagne fra Grand Cru-kommunen Aÿ med flaskegæring på 90 måneder og en restsukkergrad på 7 g/l skaber et fantastisk glas hvidvin med fine blide og perlende bobler, hvor frugten identificeres med grønne æbler og hvide frugter. Vinens syre og f

Mailly, Brut Rosé Champagne Grand Cru (v/6stk)

Flot og elegant rosé-champagne lavet på 90% Pinot Noir og 10% Chardonnay.Mailly Rosé Grand Cru Champagne har en delikat aroma af røde friskplukkede bær, herunder jordbær, hindbær og ribs ledsaget af citrus, flint og saltede mandler. På tungen opvejer en forsigtig og helt mild frugtsødme den saftige frugtsyre og den helt fine og delikate mousse.91 point - Wine Enthusiast, november 2019Almost pure Pinot Noir with just a touch of Chardonnay, this Champagne offers bright red fruits as well crisp acidity and a tight, mineral texture. The wine has enough bottle age to be ready to drink.

Champagne Philipponnat, Champagne Cuvée 1522 Rosé Extra Brut 2007 (v/6stk)

En kobberfarve Champagne med ekstraordinært fine og livlige bobler. Den er pikant krydret i næsen. Nærmest med raffinerede strejf af espelette peber, som smelter fint sammen med noter af kirsch, kirsebær og modne ferskner inden man overraskes over den meget aromatiske smag, hvor fylden balanceres af en storartet friskhed i finishen.

Michel Arnould Grand Cru Brut Rosé, Champagne, Frankrig

Denne Rose Champagne fra Michel Arnould er ren Pinot Noir Grand Cru, erhvervet ved at samle forskellige årgange og rød Coteaux Champenois fra gamle vinstokke. I smagen finder du hints af hindbær, jordbær, ribs. Meget raffineret på ganen, hvor vi igen find