Lou Dumont, Crémant de Bourgogne Brut (v/6stk)

Fyldig og yderst tiltalende Crémant lavet på Chardonnay, Pinot Noir og en smule Gamay fra Lou Dumont, der de seneste år er blevet mere end almindeligt populær på de danske restauranter for sine også i dén grad tiltalende Bourgogne-vine. Her er det så den mousserende version, og den skuffer ikke!VinificeringBasisvinen er gæret i ståltanke og har derefter gennemgået andengæring i flasken efter den traditionelle metode. Her har den ligget i et år for at trække struktur og smag ud af de bundfaldne gærrester, inden den er degorgereret og frigivet. Aroma og smagI glasset byder den færdige vin hjerteligt velkommen med sin bløde, modne og diskret komplekse aroma af både pivfriske æbler, søde pærer, friskplukkede hindbær, honningmelon og ristet brød. PPå tungen giver de 7 g/l restsukker en diskret antydning af sødme til den præcise, saftige og kraftfulde smag med den elegant rundede afslutning. ServeringsforslagDette er en smuk Crémant som apéritif i selskab med saltede nødder og mandler. Nyd den også til forretter eller sågar lyst kød og vegetar-hovedretter på middagsbordet. Vi anbefaler at servere den ved 7-9 grader.

185 kr

Andre kiggede også på

Crémant d'Alsace Brut

Vinen viser en smuk let gylden farve med små fine bobler. I næsen finder man modne æbler, citroner og ristet toast. I munden fornemmer man de bløde bobler, det kærtegner munden med stor fylde og elegance. Afslutningen er sprød og frisk.

Champagne Marguet, Bouzy Grand Cru Blanc de Noirs Brut Nature 2015 (v/6stk)

Benoit Marguet er et af Champagnes største talenter, og danske Søren Frank sætter ham endda i kategori med Krug og Jacques Selosse i sin seneste bog om Champagne og giver dermed 6 funklende stjerner til det, der må betegnes som bogens mest spektakulære underdog.Han er næste generation Selosse i den forstand, at han tager det hele et skridt videre. Ingen sukker tilsættes i dosagen, og efter nogle år helt uden tilsætning af svovl, er den konserverende svovl tilbage, men i så ultralave doser, at vi bestemt stadig befinder os i naturvinsuniverset, og det fornemme er at smagen nu befinder sig i sin egen kategori, hvor mange vinnydere med klassisk smag begejstres på lige fod med naturvinsentusiaster. Det er rent ud sagt fascinerende!Benoit dyrker Champagnes terroir, ligesom man gør det i Bourgogne. Kommunerne holdes adskilte og lanceres som sådan. Enkeltmarker ligeså, og hele tiden er der, i rastløse og kærlige favntag med naturens naturlige muligheder, nye vine på. Benoit er ganske enkelt en ener, som forener det tekniske i vinproduktionen, kontrollen og renheden med det spirituelle, følsomme og endda elementer af shamanisme. Det er det bedste fra to verdener som - når alting lykkes - forenes på en nærmest overnaturlig måde!Brut Nature skabt på frugten fra 2 små parceller (0,7 ha. til sammen) med ældre vinstokke på de 2 Lieux dits Les Loges og Les Hannepés, der ligger nær landsbyen Bouzy, som vinen er navngivet efter.Manuel høst og sortering af druerne forud for gæringen uden fremmede gærstammer på et par brugte fade og et enkelt lidt større æggeformet Foudre produceret hos Taransaud, og hvis de malolaktiske fermentering ikke forekommer naturligt i nogle af fadene bliver den bare udeladt. Den modner ”sur Lie” helt frem til juli måned efter høsten hvor den endelige vin sammenstikkes og tappes på flaske. Her får den efter den fornyede gæring lov til at udvikle sin mousse og sine aromaer i mere end 40 måneder inden bundfaldet bliver skudt bort og erstattet med vin fra andre flasker. Altså en Brut Nature helt uden filter (dosage).

Champagne Philipponnat, Champagne Grand Blanc de Blanc Extra Brut 2015 (v/6stk)

En ganske unik Champagne som skænkes med en intens duft af citrus, røde og grønne æbler, hvide blomster og derudover også en snert af peber og hasselnød. Derpå en cremet og rig mundfølelse som tilføjer yderligere gule blommer, nougat samt vanilje til den smukt vedvarende eftersmag. Det er svært ikke at blive både begejstret og imponeret.

Champagne Marguet, Avize & Cramant Grand Cru Blanc de Blancs Brut Nature 2015 (v/6stk)

Benoit Marguet er et af Champagnes største talenter, og danske Søren Frank sætter ham endda i kategori med Krug og Jacques Selosse i sin seneste bog om Champagne og giver dermed 6 funklende stjerner til det, der må betegnes som bogens mest spektakulære underdog.Han er næste generation Selosse i den forstand, at han tager det hele et skridt videre. Ingen sukker tilsættes i dosagen, og efter nogle år helt uden tilsætning af svovl, er den konserverende svovl tilbage, men i så ultralave doser, at vi bestemt stadig befinder os i naturvinsuniverset, og det fornemme er at smagen nu befinder sig i sin egen kategori, hvor mange vinnydere med klassisk smag begejstres på lige fod med naturvinsentusiaster. Det er rent ud sagt fascinerende!Benoit dyrker Champagnes terroir, ligesom man gør det i Bourgogne. Kommunerne holdes adskilte og lanceres som sådan. Enkeltmarker ligeså, og hele tiden er der, i rastløse og kærlige favntag med naturens naturlige muligheder, nye vine på. Benoit er ganske enkelt en ener, som forener det tekniske i vinproduktionen, kontrollen og renheden med det spirituelle, følsomme og endda elementer af shamanisme. Det er det bedste fra to verdener som - når alting lykkes - forenes på en nærmest overnaturlig måde!Her den 2. årgang af Benoits Brut Nature skabt på frugt fra små parceller med ældre og gamle vinstokke med Grand Cru status i Avize og Cramant. En vin som foreløbig er blevet produceret i alle årgange siden - også selvom en del af frugten nogle år bliver taget fra for at producere en endnu mere terroir fikseret ren Cramant - og dermed er dette måske den mest konsistente vin fra den meget eksperimenterende Benoits hånd.Manuel høst og sortering af druerne forud for gæringen uden fremmede gærstammer på et par brugte fade og et enkelt lidt større æggeformet Foudre produceret hos Taransaud, og hvis de malolaktiske fermentering ikke forekommer naturligt i nogle af fadene bliver den bare udeladt. Den modner ”sur Lie” helt frem til juli måned efter høsten hvor den endelige vin sammenstikkes og tappes på flaske. Her får den efter den fornyede gæring lov til at udvikle sin mousse og sine aromaer i mere end 40 måneder inden bundfaldet bliver skudt bort og erstattet med vin fra andre flasker. Altså en Brut Nature helt uden filter (dosage).