Vendôme Mademoiselle, Sparkling Blanc Organic Alcohol Free (v/6stk)

Vêndome Blanc er en alkoholfri lys mousserende vin, som er fremstillet 100 % på den grønne druesort Airén. Druen er en gammel vinsort, men ikke desto mindre verdens mest udplantede vinsort. Druerne til denne vin er dyrket i regionen La Mancha i det centrale Spanien, hvor druen er særligt kendt og udbredt. Området er med sine 190. 000 hektar vinmarker verdens største vinappellation. Klimaet er helt ekstremt med sommertemperaturer, der ofte sniger sig op på 45 grader, og om vinteren falder den til minus 15 eller endnu lavere. På trods af det har Airén druen en unik evne til at overleve områdets ekstreme tørke. Denne vin gennemgår en unik proces, som tillader druens sande karakter at træde frem uden at indeholde så meget som en dråbe alkohol. Det er dermed et perfekt alternativ til dem, der ønsker at nyde et glas mousserende vin uden alkoholens effekt. Alkoholindholdet er nemlig på 0,0 %. Vinen har en flot lys, krystallisk farve med gule nuancer. I duften fornemmes noter af pære, melon, fersken, citrus, kalk og hvide blomster. Smagen er delikat med fine lette bobler, som giver dybde og et dejligt friskt pift. Velegnet som aperitif, til frugtige desserter eller som et alkoholfrit alternativ til en varm sommerdag på terrassen.

69 kr

Andre kiggede også på

Sounit, Caprice Brut Rose (v/6stk)

Hos Albert Sounit laver man principielt Caprice Vin Mousseux efter nøjagtig samme princip som Crémant, d.v.s. at man benytter sig af den samme Méthode Traditionnelle (kaldt ”Champenoise” inden 1995). Hvert år udvælger man de vine, som man har tænkt sig at lade indgå som ”vin de base” til både Crémant og mousserende vine. For Caprice Rosé drejer det sig om vine lavet på Pinot Noir, Gamay men også Cinsault, Grenache og Syrah-druer. Når vinen er kommet i hus, bliver de kontrolleret og blandet i det rigtige forhold. Rosévinen bliver tilsat en smule sukkerlikør og gær og aftappes på champagneflasker, hvor rosévinen starter sin 2. gæring. Flaskerne forbliver i kældrene 12 måneder (min. ophold for Crémant f.eks. er efter lovgivningen 9 måneder).Derved kommer bundfaldet (depotet) til at ligge over kapslen, hvorefter det kan skydes ud i forbindelse med dégorgeringen – d.v.s. opfyldning af den manglende mængde normalt tilsat sukkerlikør (5-7 g. sukker/liter for brut-kvaliteten) samt påsætning af champagneprop.Alt dette foregår manuelt på den traditionelle måde nøjagtigt som i de bedste champagnehuse, og kvaliteten er således også præget af dette omhu, som følger hver flaske fra start til slut. Caprice Rosé er en meget frugtrig og delikat mousserende rosé. De mange fine bobler gør vinen frisk, men vinen har også en god struktur.Caprice Rosé er velegnet til aperitif eller til forretter med f.eks. fisk eller skaldyr.

Weingut Thomas Harteneck, Pet Nat Prinz Noah NATUR 2021 (v/6stk)

Med sine snart 25 år som biodynamisk druedyrker og vinmager i det sydligste Baden med kig ned til Alsace, kan Thomas Harteneck betragtes som en erfaren herre i sit felt. Efter 150 år i Pfalz, rykkede Harteneck-familien til Scliengen i 1997, hvor klimaet var mildere og Thomas Harteneck for alvor udfoldede sin kærlighed for biodynamisk dyrkning. I 2004 blev vingården med tilhørende land for første gang Demeter-certificeret, og gradvist har Thomas sammen med sin hustru Daniela og parrets to børn, arbejdet sig i retning af mindre intervention i kælderen. I 2019 gik de linen ud og lavede en del af produktionen uden tilsætning af svovl.Her er det Hartenecks Pét-Nat, som vi ikke tøver med at kalde en af de bedste tyske. Den er produceret i Baden med kig ned til Alsace og opkaldt efter fortællingen om The Prince Who Was Just Himself, som den tyske forfatter Silke Schnee skrev, efter at hendes 3. søn var ankommet med Downs-syndrom, og både vinens og den lille prins særpræg indrammes smukt af prinsens lille silhuet, som ensomt balancerer vinens krystallisationsprofil som snildt kunne ligne en stor bold eller vores planet. Det er tilladt at lade fantasien spille...Der er primært tale om friskpresset most fra Auxerrois-druen som Thomas Harteneck lige minder os om vi ikke må forveksle med Pinot Blanc. Mosten trækker 12 timer med skallerne, blandes med Gutedel og Pinot Noir og tappes på flaske mens gæringen stadig er i gang. 4 måneders gæring og modning i flasken inden det meste bundfald skydes bort og erstattes med bobler fra andre flasker. Thomas Harteneck beskriver selv processen så fint: Perlwein nach der Mèthode ancestral – spontan vergoren, frei von Schönung, Filtration und Schwefelzusatz. Natur pur!En dejlig vital vin hvor modne jordbær og saftige ferskner mødes med let bitter te i et vinøst og summende mineralsk udtryk.

Rocca Dei Forti, Alcohol Free Sparkling

Rocca Dei Fortis alkoholfrie bobler er en gave til alle os, som elsker det sprudlende og det sociale, men foretrækker at det foregår uden alkohol. Den har en fantastisk skummende tekstur, og en sommerlig duft af friske blomster og modne frugter. Den er lavet på druemost, og har derfor et vinøst og læskende væsen, som passer perfekt ind i festlige lag. Vinen kan også bruges som indslag i alkoholfri cocktails. Prøv den f.eks. med hyldeblomstsaft og lime, så får du en velsmagende drink, der følges lige så godt med en bog i solen, som den gør med godt selskab og god mad.Så hvis du er træt af ligegyldige alkoholfri løsninger, til når du tørster efter noget godt i glasset, så er Alcohol Free fra Rocca Dei Forti det helt rigtige valg for dig.

Terre di Sant'Alberto Prosecco 20 cl (v/6stk), halvflaske

Ren, frugtig og sprød Prosecco fra idyllisk placerede Terre di Sant'Alberto ved de grønne bakker for foden af Dolomitterne i det nordlige Treviso. Her håndplukkes druerne fra nogle af områdets ældste marker og køres så til vinhuset, hvor de vinificeres efter Charmat-metoden: Vinens andengæring foregår dermed på lukkede ståltanke, og den færdige Prosecco tappes så på flaske under tryk, som skaber de karakteristiske bobler.Foruden bobler er Charmat-metoden med til at give en frisk, flot og ren tilgængelig frugtaroma, der hos Sant'Alberto viser sig i form af bl.a. hvide blomster, modne gule æbler og friske citrusfrugter. På tungen opleves vinen let, frisk og harmonisk med en rund og frugtig smag og eftersmag.Denne Prosecco er således velegnet som aperitif, velkomstdrink eller bare til hygge. Den gode syre og de friske bobler gør den også til en populær gæst i det thailandske køkken, hvor de vil give en rensende effekt overfor retternes ofte mange forskellige og friske krydderier.Servér ved 6-8 grader og nyd den i sin ungdom.