Weingut Nik Weis, Sekt Cuvée Clara Brut

Nik Weis oplevede igennem en årrække en stigende efterspørgsel på mousserende kvalitetsvin fra Tyskland, og i 2018 kunne han ikke længe modstå fristelsen og lancerede sin helt egen sekt. Vinen er opkaldt efter hans datter Clara. Den er efterstillet på Champagnedruerne Chardonnay og Pinot Noir, tilsat et Mosel-tvist i form af Riesling, der blot synes at løfte vinens forfriskende væsen. De respektive druer gærer ved hjælp af naturgær, og lagrer efterfølgende i 1. 000 liter egefade, de traditionelle Fuder, og andengærer i flasken som Champagne. Efter 20 måneder degorgeres vinen, og forlader Nik Weis’ kælder med et restsukkerindhold på 8 g, svarende til Champagnekategorien Brut. I glasset fremstår vinen gylden og fin, og i duften synes de fornemste dyder fra Riesling-druen at vise sig fra sin mest indsmigrende side. I smagen er boblerne raffinerede og fint integreret i selve vinen, der er domineret af mundvandsfremkaldende Mosel-frugt. Noter af grønne æbler og pærer, munder ud i en lang, forfriskende finish. Hvem siger, at det kun er Champagne der kan fremstille stor mousserende vin.

289 kr

Andre kiggede også på

Gustavshof, PT-NT Pétillant Natyrel Brut 2020

er kvalitets mousserende vin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Charles Pelletier, Grande Reserve Brut Blanc de Blancs

Frisk, behagelig og vellavet mousserende vin fra velrenommeret producent i Bourgogne; lavet på den méthode traditionelle / Champagnemetoden med andengæring i flaske. Vinen er et blend af Chardonnay og andre hvide druer, bl.a. Aligoté og Maccabeu. Den har fint brus, indbydende frugt med både charme og stil; er tør, men blød og elegant. God længde og harmonisk smag.

Weingut Nik Weis, Riesling, Bockstein kabinett, Black Label, Mosel 2022

Den stejle Bockstein-mark ved Saar, en biflod til Mosel, opnår hældningsgrader op imod svimlende 80%. Marken ligger nær landsbyen Ockfen med en syd-vestvendt eksponering i forhold til Saar-floden. Den efterhånden omfattende mark, der er dækket af grå Devon-skiffer, er generelt anerkendt som én af Mosels absolut bedste. Nik Weis besidder i alt 10 ha af marken på det, han betegner som den konvekse del. Det er den del, han også kalder for den originale del af Bockstein, inden reformer i 1971 gjorde det muligt at udvide det samlede markareal til de i dag knap 59 ha. Bockstein Kabinett – Black Label er en ballerina, der alkoholmæssigt balancerer omkring 9% alt efter årgang. Nik Weis’ demonstrer ganske excellent hvad Kabinett-klassen bør dække over. Lette og elegante vine med syre og sødme, her med et restsukkerindhold omkring 40g/l og et syreindhold på 7-8-stykker. Hemmeligheden består naturligvis i at håndhøste drueklaserne, når de besidder – hvad Nik betegner som – ”fysiologisk modenhed”: Det stadium, hvor druerne ikke viser tegn på overmodenhed, men har udviklet harmoniske aromastoffer og en kompleks syrestruktur. Vinens naturlige sødme integreres i yndefulde lag af gule frugter, citrus og hyldeblomst med underliggende mineralske noter. Den vil finde matchende ledsagere i f.eks. det krydrede indiske eller asiatiske køkken, men den fungerer også glimrende på helt egne præmisser.

Coppola, Sofia Brut Rosé

Denne lille perlende vin er opkaldt efter Francis Ford Coppolas datter Sofia. En vin der med sin umiddelbare charme og små fine bobler er perfekt til velkomst. Der er en bred vifte af smagsnoter, der går fra teblade til fersken og lidt krydrede noter. Herlig balanceret og afrundet i munden hvor små bobler giver vinen friskhed. For at opnå den perfekte balance og finesse har vinmager Tondi Bolkan udvalgt druer fra kølige underområder i Californien. Vinen er sammensat af 80 % Pinot Noir og 20 % Chardonnay. En kombination man bruger i verdens bedste områder for mousserende vin. Mr. Coppola lovede Sofia at fremstille hende en vin når hun blev voksen med hendes navn. Denne vin bruges i dag til alle festlige lejligheder i Coppola familien.