Croft Serikos Vintage Port 2017

er kvalitets portvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

1599 kr

Andre kiggede også på

Croft Serikos Vintage Port 2017

er kvalitets portvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Quinta das Carvalhas, Vintage Port 1967

Meget moden og udviklet vintage port - her får du den rene fornemmelse af, hvordan fuldmoden Vintage Port smager med mørk, tørret frugt, krydderier, kakao og en kerne af frisk, rød frugt. Vintage portvin er den fornemmese portvinstype, der kun laves i de allerbedste år. Den tilbringer kun ca. 2 år på fad, hvorefter den udvikler sig i mange år på flaske, og den er først drikkemoden i relativ sen alder. Den regnes af mange for kongen af portvin. Enkeltgårde som Carvalhas må lave Vintage i alle år, og det er derfor kun de allerbedste druer fra hver årgang som danner grundlag for vinene.Vintage portvin er den fornemmese portvinstype, der kun laves i de allerbedste år. Den tilbringer kun ca. 2 år på fad, hvorefter den udvikler sig i mange år på flaske, og den er først drikkemoden i relativ sen alder. Den regnes af mange for kongen af portvin. Enkeltgårde som Carvalhas må lave Vintage i alle år, og det er derfor kun de allerbedste druer fra hver årgang som danner grundlag for vinene.

Graham's Vintage Port 2016 150 cl.

Druerne til Grahams Vintage port 2016 håndplukkes på de gamle terrasser og bringes forsigtigt til vineriet, hvor ca. halvdelen presses efter de traditionelle forskrifter. Anden halvdel presses ved hjælp af en ny revolutionerende robot, som skaber et nænsomt og konsekvent pres. Druerne gæres ved 28-30 grader, og så snart mosten har opnået en tilfredsstillende druesødme (efter 48 timer), stoppes gæringen ved at tilsætte en 77% druesprit i forholdet 1-5. Mosten lægges på træfade i 18 måneder, hvor den udvikler sig yderligere.

Manoel D. Poças Junior, Vintage Port Coroa de Rei 2016

Vintage Port Coroa de Rei er en særlig aftapning på bare 2.200 flasker af de i alt 24.000 som Manoel Poças Júnior endte med at producere i 2016, der bød på en udfordrende og forsinket vækstsæson, der krævede justeringer i plukkeplanerne, indgående kendskab til de forskellige vingårde og flere dage, hvor er blev høstet helt frem til mørkets frembrud for at nå i mål. Men belønningen er ikke udeblevet. Poças Júnior har begået en af de mest spektakulære Vintage Port i 2016, som Wine Entusiasts mangeårige Portvinsekspert Roger Voss helt fortjent kastede op i hatten, da det amerikanske magasins skulle i gang med de sidste voteringer op til lanceringen af deres Top 100 Wines of 2018. Poças Júnior endte på en fornem 30. plads blandt flere end 10.000 bedømte vine!Druerne er de traditionelle varianter med Touriga Nacional i front med fin støtte fra blandt andre Touriga Franca og Tinta Roriz, der plukkes fra 40-60 år gamle vinstokke. Der sker en sortering under plukningen, så kun de bedste druer bliver udsat for fodtramp. Efter gæringen og tilsætningen af kvalitetsbrandy får vinen lov til at hvile sig i rustfri ståltanke indtil det tidlige forår, hvor man så smager sig frem til de bedste partier, som så bliver fyldt på mindre fade for at ende som Vintage Port. I de senere år har Jorge Manuel Pintão og hans højre hånd André Barbosa skruet ned for tiden i fadene og her i 2016 blev det kun til 6 måneder (!) i fadene inden vinen røg tilbage stålet, hvor den modnede videre i 16 måneder inden den blev sendt til godkendelse hos IVDP (Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto) og derpå aftappet på flaske og frigivet til salg.Serveres ved 12-14 grader, og mens den er ung gerne sammen med en saftig mør bøf med Madagaskarpeber. Ellers vil den være velegnet til cremede oste, særligt blå oste samt desserter med mørk chokolade eller bær.