Manoel D. Poças Junior, Colheita Port Coroa de Rei 2007

Indsmigrende, sødmefuld duft med toner af figen, dadel, hasselnød og vanilje. Fyldig smag med markant sødme og rund, cremet mundfølelse. Karamel, kakao, valnødder og appelsinskal fremkommer i smagen og bidrager til vinens store nuancerigdom.

325,-199 kr

Andre kiggede også på

Manoel D. Poças Junior, Vintage Port Coroa de Rei 2016

Vintage Port Coroa de Rei er en særlig aftapning på bare 2.200 flasker af de i alt 24.000 som Manoel Poças Júnior endte med at producere i 2016, der bød på en udfordrende og forsinket vækstsæson, der krævede justeringer i plukkeplanerne, indgående kendskab til de forskellige vingårde og flere dage, hvor er blev høstet helt frem til mørkets frembrud for at nå i mål. Men belønningen er ikke udeblevet. Poças Júnior har begået en af de mest spektakulære Vintage Port i 2016, som Wine Entusiasts mangeårige Portvinsekspert Roger Voss helt fortjent kastede op i hatten, da det amerikanske magasins skulle i gang med de sidste voteringer op til lanceringen af deres Top 100 Wines of 2018. Poças Júnior endte på en fornem 30. plads blandt flere end 10.000 bedømte vine!Druerne er de traditionelle varianter med Touriga Nacional i front med fin støtte fra blandt andre Touriga Franca og Tinta Roriz, der plukkes fra 40-60 år gamle vinstokke. Der sker en sortering under plukningen, så kun de bedste druer bliver udsat for fodtramp. Efter gæringen og tilsætningen af kvalitetsbrandy får vinen lov til at hvile sig i rustfri ståltanke indtil det tidlige forår, hvor man så smager sig frem til de bedste partier, som så bliver fyldt på mindre fade for at ende som Vintage Port. I de senere år har Jorge Manuel Pintão og hans højre hånd André Barbosa skruet ned for tiden i fadene og her i 2016 blev det kun til 6 måneder (!) i fadene inden vinen røg tilbage stålet, hvor den modnede videre i 16 måneder inden den blev sendt til godkendelse hos IVDP (Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto) og derpå aftappet på flaske og frigivet til salg.Serveres ved 12-14 grader, og mens den er ung gerne sammen med en saftig mør bøf med Madagaskarpeber. Ellers vil den være velegnet til cremede oste, særligt blå oste samt desserter med mørk chokolade eller bær.

Manoel D. Poças Junior, Tawny Port 40 Years Old Coroa de Rei (v/6stk)

Det tynder gevaldigt ud i udbuddet af Tawny Port, når vi bevæger os ud ad tangenten fra de 10 års fadlagring, forbi 20 og 30 år og så helt op på 40 år eller mere i kældrene ved kajen i Vila Nova de Gaia, og da Poças Júnior i generationer har satset benhårdt på at etablere sig som en af de absolut mest seriøse Colheita-producenter, ja så er denne 40 Year Old Tawny en ægte raritet.Fremstillet overvejende på Touriga Nacional med støtte fra blandt andet Touriga Franca og Tinta Roriz, men andre druer leger også med, da der indgår frugt fra terrasser med gamle vinstokke, hvor de forskellige druesorter står side om side. Druesammensætningen er således allerede i udgangspunktet omtrentlig, og lægger vi dertil, at vinen er sammenstukket fra fade, der spænder over mere end 15 forskellige årgange, vil enhver præcis drueformel være et falsum.Vinen er sammenstukket i 2016 af Poças vinmager gennem mange år Jorge Manuel Pintão og hans tro væbner André Pimentel fra fade indeholdende frugt, der er fodtrampet i granit lagares i 1960’erne og 1970’erne, inden Poças fik installeret elektricitet i vineriet oppe i Douro-dalen, og efter vinens profil og kvalitet er blevet godkendt af smagsdommerne hos IVDP (Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto) er den tappet på flaske og forsynet med en solid prop.Jorge og André har de senere år modtaget mange roser for deres blandingskunst, men det var alligevel en fjert i hatten da portvinseksperten James Molesworth fra Wine Spectator med 95 point løftede vinen helt op i 40 Year Old Tawnys superliga sammen med de noget dyrere 40-årige vine fra Quinta do Noval, Taylor Fladgate og Graham.

Manoel D. Poças Junior, Colheita Port Coroa de Rei 2011 (v/6stk)

Minimumskravet for modningstiden er 7 år, men hos Poças Junior er den som regel meget længere, og vi er orienteret om at Poças Junior stadig har Colheita vine fra 1964 og 1967, som endnu ikke er tappet på flaske. Poças Junior spiller således på alle tangenter, når det kommer til Colheita og for nogle dedikerede portvins nydere er flasker fra samme årgang, men fra aftapningstidspunkter der spænder over en lille menneskealder blevet samlerobjekter. Det er i disse år Maria Manual Maia, der har ansvaret i vinmarken, og når druerne ankommer til kælderen er det Jorge Manual Pintao, der tager over konsulteret af vennen Luis Rodrigues. Druerne er de traditionelle varianter Tourige Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão fra 40 til 90 år gamle vinstokke, og da vinstokkene står i blandet flot på flere af terrasserne har man besluttet at det ville være useriøst at prøve at anføre en egentlig drueblanding. Poças Junior anfører således nu at deres Colheita Portvine er funderet på såkaldte Fieldblends.Der sker en soignering allerede under plukningen, og kun de bedste druer kommer ned i plastkasserne for at blive båret frem til den nærmeste vej og derpå kørt op til den store moderne Quinta da Quartas, hvor Pocas siden 1988 har samlet sine produktionsfaciliteter. Efter gæringen og tilsætningen af brandy får vinen lov til at hvile sig indtil det tidlige forår, hvor man smager sig frem til de bedste partier som så transformeres til mindre fade for enten at ende som Vintage Port eller som Colheita af høj klasse.Afhængig af aftapningstidspunktet bevæger oplevelsen sig fra et udgangspunkt der i er i familie med formildet LBV Port og frem mod meget sofistikeret Tawny Port, og fanger du en Colheita, der er tappet for 10 eller flere år siden bliver oplevelsen en helt tredje. Det er ganske fascinerende. Server til for eksempel panforte, panettone, modne oste, både de fast og de blå eller som aperitif, eller, eller som det vederkvægende glas efter middagen eller efter en lang arbejdsdag.