Quinta das Carvalhas, 50 Years old Tawny Port

Carvalhas 50 års Tawny er noget af det ypperste de kan præstere. Huset er kendt for sine tawny-vine og deres 50 års er blandt deres ældste varianter. En autentisk og seriøs portvin man bør tage meget alvorligt. En sand fornøjelse for portvinselskere. Fra kælderens dyb kommer en raffineret og blød portvin, med en imponerende alder. 50 års Tawny med dybe smage af tørret abrikos, modne blommer og karamel. En levende og historisk vin fra Douro-dalen. Den er klar til at drikke men udvikler sig ved yderligere flaskelagring. Kan holde 1-2 uger i køleskab efter åbning. Med imponerende gennemsnitsalder på 50 år, får du her noget af det ypperste Carvalhas har på programmet når det kommer til de gamle, lagerede tawnyvine. Her har den modne portvin virkelig fået lov at udvikle sig på fadene, og dybe, gyldne farver går igen i den ædle smag, som er pakket med tørret frugt, karamel, nødder og varme krydderier. Smag på historien og nyd, hvordan årene kun har godt smagene mere intense og oplevelsen større. Vinen har en komplesk og rig smag med noter af tørrede frugter, karamel og nødder. En behagelig sødme og en lang vedholdende eftersmag. Carvalhas' 50 års Tawny Port, er den perfekte ledsager til dessert eller til at nyde alene som en afslappende aftenoplevelse. Denne portvin er en ægte luksus og vil med garanti imponere enhver portvinkender med sin dybde og karakter.

2799 kr

Andre kiggede også på

Taylor's Single Harvest Very Old Port 1961

Taylor’s har bestemt sig for at frigive denne limited edition, som er høstet 60 år tidligere og har været lagret 59 år på egetræsfade.Denne unikke og helt exceptionelle portvin har en utrolig flot farve samt delikat og intens duft med ekstraordinær kompleksitet og et hav af nuancer. Her er duft af egetræ, vanilje, tørret frugt, marcipan, nødder, tobak, krydderier samt et frisk strejf af citrus.Smagen er kompleks, rund og fløjlsblød med god og frisk syre samt en lang og behagelig eftersmag med noter af karamel, mandler, marmelade og tørret frugt.Det er en helt igennem perfekt velafbalanceret portvin, som stadig er ren og frisk trods sine mange års egetræslagring.Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til desserter, figner, mandler, jordbær eller som et glas ”i utide” efter et godt måltid mad.Flasken bør drikkes inden for to måneder efter åbning.Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu, for i modsætning til f.eks. Vintage Port, som modner i flasken, er disse Very Old Single Harvest Ports, som modner på egetræsfade og først tappes på flaske, når de er fuldstændig modne, klar til at blive drukket lige så snart de er tappet.

Quinta das Carvalhas, Carvalhas Branco 2022

Smagen er delikat og intens med en god mundfylde i en rigtig god balance. Man smager noget lime, hvid chokolade, friskrørt smør og nogle urter, sammen med noter af krydderier fra opholdet på fad. Vinen er lavet af druesorterne 50% Viosinho og 50% Gouveio, der plukkes, når de er perfekt modne. Efter gæring lagrer vinen i franske egetræsfade i ca. 8 måneder på sit grove bundfald. Der røres rundt i fadene 2 gange om ugen for at få den maksimale smag i vinen. Server den ved 10-12° i store hvidvinsglas - eller i almindelige rødvinsglas. Drik den til fx: Grydestegt kylling med smørsovs til.

Quinta do Portal 40 års Tawny old aged Portvin

læs mere om portvin her

Quinta das Carvalhas, Rosé Port

Rosé Port i en skarptskåret udgave, hvor sødme holdes flot i skak af grapeskal, hindbær og lette krydderier. Det er en seriøs udgave, som er mere og andet en bare en aperitif - men den gør sig til gengæld seriøst godt i en Port Tonic, hvor den stringente stil spiller flot op til tørheden og bitterstof i en god tonic, som er med til at fremhæve alle nuancerne og giver en voksen og elegant cocktail.