Quintarelli della Valpolicella Amarone 2013
Quintarelli-vinene er kendt for deres kompromisløse kvalitet og håndværk. Familien, nu i 5. generation, viderefører arven efter Giuseppe Quintarelli, også kaldet "bepi". I visse år vælger de at deklassere deres Amarone og kalde den Rosso del Bepi. Dette skete i 1994, 1996, 1999, 2002, 2005 og 2008. Nuværende årgang er 2013.
Amarone della Valpolicella 2013 består af 55% Corvina og Corvinone, 30% Rondinella og 15% Cabernet S, Nebbiolo, Croatina og Sangiovese. De bedste druer høstes med et lavt udbytte – ca. 10 kg druer pr. flaske. Druerne lægges i trækassetter og "arele" (sivmåtter). De presses i slutningen af januar, og efter 20 dages maceration starter gæringen, som varer ca. 45 dage. Vinen modner derefter i slavonske fade i mindst 7 år. Alkoholindholdet er 16,5%.
QUINTARELLI