Chorey-les-Beaune, Les Ratosses 2020

Les Ratosses står med en transparent rød farve og en indsmigrende næse med kirsebær, hindbær, krydderier og skovbund. I smagen forekommer den delikat og elegant med en silkeblød tekstur og en sprød, rødfrugtet og mineralsk finish. Kl

Château du Tertre Margaux 5. Cru 2016 2016

94 point, James Suckling:  "Extremely deep and ripe on the nose with dried-berry, chocolate and plum aromas that follow through to a full body, round and soft tannins and a flavorful finish. A rich and soft-tannin structure to the wine. Try aft

Vom Schiefer, Pinot Noir 2021

Vom Schiefer Pinot Noir er en letløbende Pinot, som brillerer med en uhyre renhed i frugten. Vinen står med en klar, transparent rød farve og viser indsmigrende, elegante aromaer af jordbær, røde kirsebær, lakrids, liljer og underliggende miner

Gigondas, Beauregard 2021

Contino Rioja Gran Reserva 2017

Continos Gran Reserva er en bragende flot og klassisk Rioja-vin med et særdeles langt liv foran sig. 2017 var generelt et "hårdt" år med frost i april og ekstrem varme i vækstsæsonen, men regn mod slutningen reddede druerne, og resultatet er enestående. Å

Châteauneuf-du-Pape, Tradition, ½ fl. 2022

Pommard, 1er Cru Les Epenots 2020

Vinen står med en transparent rød farve og viser kølige, delikate aromaer af jordbær, røde kirsebær, tranebær, krydderier, skovbund og våde sten. I smagen smyger frugten sig lagfyldt, silkeblødt og alligevel med dansende lethed over tungen, men

Barbaresco, Curra 2019

Curra åbner med delikate og nuancerede aromaer af kirsebær, tranebær, røde æbler, roser, balsamico og mineralitet. I smagen er Currá (som altid) præget af en struktureret og præcis rygrad. Læg dertil årgangens givende og rene frugt, skrigende s

Brunello di Montalcino, Poggiarelli, Magnum 2019

Cortonesis 'Poggiarelli' er her i den store årgang 2019 en velskabt og langtlevende Brunello, som på mange måder minder om den enestående årgang 2016.  Vinen åbner med intense og klassiske aromaer med kirsebær, violer, blåbær, tobak og våde fli

Matané Primitivo Puglia DOC 2021

Farven er dyb rubinrød, og op af glasset strømmer modne noter af røde blommer, sorte kirsebær, jordbær, lakrids og krydderier. I smagen følges aromaerne op af en fin, silkeblød tanninstruktur og let syrerygrad, som holder den sødmefulde bagkant

Son Prim Cup 2019

Rødvin fra Son Prim, V. T. Mallorca. Fremstillet i rustfri ståltanke ved kontrolleret temperatur (20ºC - 29ºC), macereret i 21 dage og gennemgår malolaktisk gæring. Lagret i 12 måneder på franske, amerikanske og ungarske egetræsfade. Denne vin har en rig og intens smag af røde frugter, blomster, chokolade og vanilje. Den har en kompleks krop, afbalanceret med forfriskende syre og unge tanniner, ideel til lang lagring. Vinen har en vedvarende og lang finish med en intens rød farve. Smagen er velafbalanceret og kraftig, men elegant, med balsamiske toner af kanel og vanilje. Strukturen kan forbedres ved lagring. Passer til stort set alt mad. Alkoholprocent: 15,0 %. Serveres ved 15 – 17 grader.

Quintarelli Rosso del Merlo 2014

Dette er en unik IGT-vin fra Quintarelli, lavet med 20% Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot. Druerne presses efter høsten, og efter 7-8 dages maceration starter gæringen. Vinen lagres i ståltank indtil februar, hvor den gennemgår en anden gæring med druerester fra Amarone-produktionen, hvilket tilføjer ekstra aroma og smag. Derefter modner vinen i slovenske fade i 8,5 år. Den er drikkeklar nu, men kan lagres i op til 10 år. Smagen er præget af mineralitet, kirsebær og en karakteristisk renhed, som er typisk for Quintarelli’s røde vine.

Vega Sicilia Valbuena 2018

Vega Sicilia Valbuena 2019 Vega Sicilia Valbuena 2019 er kendt for sin omhyggelige fadlagring og modner 24 måneder i flasken inden frigivelse. Frugten domineres af kirsebær, solbær og blommer. Efter et par års modning udvikler den en delikat finesse, der kan sammenlignes med store Bourgogne-vine, hvilket er overraskende for en vin fra Ribera del Duero. Vega Sicilia Valbuena er fyldt med karakter og power. En vin for dem, der elsker spansk vin og søger en ekstraordinær vinoplevelse. Den er lillebror til Vega Sicilia Unico og er 5 år undervejs i kælderen inden frigivelse. Valbuena har mange af de samme karakteristika som Unico. Farven er dyb rød med orange kant og teglrøde refleksioner, tegn på perfekt lagring. Bouqueten er kompleks med røde bær, heriblandt kirsebær. Smagen er koncentreret med masser af frugt, saft og kraft. Valbuena er yderst velsmagende og velafbalanceret. Den kan ligge 5-7 år endnu. Ved servering bør den dekanteres i ca. 1 time og serveres ved 16-18 grader. Ribera del Duero er et af Spaniens bedste vinområder, anerkendt med Denominacion de Origen (D.O) i 1982. Området ligger i Castilla Y Leon, hvor ekstreme temperaturer skaber komplekse og karakterfulde vine som denne Valbuena. Hos Vega Sicilia fokuserer man på kvalitet og karakter, og nogle år produceres hverken Unico eller Valbuena. Robert Parker - 96 Point - James Suckling 96 Point

Pommard, La Vache 2018

Pommard 'La Vache' har en klar, transparent rød farve og viser løftede, kølige aromaer af jordbær, røde kirsebær, viol, krydderier og mint. Smagen følger på harmonisk vis trop med sin delikate, elegante frugt, som forenes med en sprællende syre

Quintarelli della Valpolicella Amarone 2013

Quintarelli-vinene er kendt for deres kompromisløse kvalitet og håndværk. Familien, nu i 5. generation, viderefører arven efter Giuseppe Quintarelli, også kaldet "bepi". I visse år vælger de at deklassere deres Amarone og kalde den Rosso del Bepi. Dette skete i 1994, 1996, 1999, 2002, 2005 og 2008. Nuværende årgang er 2013. Amarone della Valpolicella 2013 består af 55% Corvina og Corvinone, 30% Rondinella og 15% Cabernet S, Nebbiolo, Croatina og Sangiovese. De bedste druer høstes med et lavt udbytte – ca. 10 kg druer pr. flaske. Druerne lægges i trækassetter og "arele" (sivmåtter). De presses i slutningen af januar, og efter 20 dages maceration starter gæringen, som varer ca. 45 dage. Vinen modner derefter i slavonske fade i mindst 7 år. Alkoholindholdet er 16,5%. QUINTARELLI

El Surco 2022

El Surco står med en transparent rød farve og viser osende, kølige aromaer af jordbær, krydderier, hindbær, røde kirsebær og rosenblade. Munden følger smukt op, hvor silkeblød frugt og spjættende syre på svævende vis charmer sig frem i mundhule

Rolland & Galarreta Rioja Iconic 2016

Fransk vinproducent Michel Rolland og spansk vinvisionær Javier Galarreta har skabt en vin, der kombinerer spansk terroir og fransk ekspertise. Vinen består af 95% Tempranillo og 5% Garnacha, dyrket fra 40 år gamle vinstokke i Rioja Alavesa-regionen. Druerne fermenteres og macereres i 26 dage og lagres derefter i 12 måneder på nyt fransk egetræ. Høsten i 2016 blev forsinket af tørke og høje temperaturer, men september og oktober sikrede perfekte druer. Anmeldelser: - The Drinks Business: #1 - Best of Spain! - Blick: 19/20 Point, 98 Point - Houlberg: 97 Point - Winewherever, Rasmus Christensen: 95 Point - Decanter: 95 Point - Guia Peñin

Langhe Nebbiolo, Avene 2022

Rivettis "Avene" må være et af Piemontes bedste Nebbiolo-køb til prisen. Fra første "snif" strømmer givende aromaer af røde kirsebær, tranebær, viol, lakrids og våde sten op af glasset. I munden folder den sig elegant ud med fin harm

Sei Solo Preludio Ribera Del Duero 2018

Sei Solo Preludio 2018 Oplev en velsmagende vin fra Javier Zaccagnini, skaberen af de populære Aalto-vine. Denne Ribera del Duero-vin er af højeste kvalitet og en af Spaniens fineste. Druerne kommer fra 60-90 år gamle vinstokke i den 6 ha store mark "La Horra," delvist ejet af Javier. Den højtliggende mark giver kølige temperaturer, hvilket resulterer i en vin med rygrad og finesse. Vinen er lavet på 100 % Tempranillo uden brug af nye egefade. Den malolaktiske gæring foregår under jorden ved 10 grader, hvilket sikrer en naturligt udviklet vin med kølig frugt, kompleksitet og elegance. Farven er violet/sort med blodrøde gardiner. Duften byder på lakrids, krydderi og modne sorte frugter. Smagen har nuancer af brombær, blommer, læder, kakao og en snert af røg. Finesse af tanniner med passende længde og dybde. Perfektion fra Javier.

Ribera del Duero, Vendimia Seleccionada, magnum 2020

Bodegas Resaltes 'Vendimia Seleccionada' oser af indsmigrende toner af bærkompot, røde blomster, blyant, tobak og knuste sten. Smagen er i smuk harmoni med den charmerende næse, hvor den middelkoncentrerede, rene frugt præsenteres med en saftig

Rødvin til enhver smag

Hos Vinkammeret bestræber vi os på at præsentere et bredt udvalg af de bedste rødvine fra hele verden, fordi vi ved det kan være svært at vælge hvilken vin man skal have. Du kan finde et bredt udvalg af alle slags vine, alt fra lette rødvine til intense og kraftige rødvine, på den måde er der noget for enhver smag.

Forskellige druesorter

Der findes tusindvis af forskellige druetyper, som bliver dyrket rundt omkring i verden. På vinkammeret.dk kan du finde alle de bedste vine, alt lige fra Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Malbec og Syrah.

Rødvin fra forskellige lande

Der produceres rødvin overalt i verden. Der bliver både produceret i de mere traditionelle vinlande som Italien, Spanien, Frankrig og Portugal, men også i andre lande i Europa, i Afrika, Australien, Asien samt Syd- og Nordamerika, som hver især producerer helt unikke rødvine.

Vidste du...

At rødvin er danskernes foretrukne vin, hele 75 % foretrækker et glas rødvin frem for eksempelvis hvidvin. Rødvin produceres af mørke bær, helt nøjagtigt blå vindruer, som giver en rød farve og nogle gange næsten sort farve. Når man producerer vinen, så presser og gærer man drueskallerne, som så udskiller farvestoffer, tanniner og smagsstoffer. Gæringsprocessen varierer alt efter hvor dyr eller billig vinen skal være. De billigere vine gærer i kortere tid, måske 2-3 dage, hvor dyrere vin gærer i længere tid. Man gærer typisk rødvin med temperaturer mellem 25-30 grader. Hvis man gærer ved lavere temperatur, får man en mere frugtig vin. Man kan lagre rødvinen på forskellige måder, inden man flasker vinen. Hvis man ønsker en mere frugtig og ren rødvin kan man bruge enten en ståltank, cementtank eller store fade, de har hver deres fordel. For eksempel er ståltanke lette at holde helt rene samt er lettere at temperaturstyre. Dog er ulempen ved denne metode at en ståltank er lufttæt og vin har godt af en smule ilt. Ilt kan man få ved enten at bruge cementtanke eller træfade, da de ikke er 100% lufttætte.