Alpha Zeta, Valpolicella Ripasso 2020

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

129 kr

Andre kiggede også på

Zenato, Ripassa Valpolicella Ripasso Superiore 2019 (v/6stk)

Ripasso er som bekendt Amaronens berømte lillebror. Den er knap så muskuløs, men på ingen måde en letvægter. Navnet kommer af det italienske ord, Ripassare, der betyder at passere igen. Der har tidligere været flere mulige måder at lave Ripasso på, men ifølge et officiellet regulativ fra 2007 er Ripasso i dag ene og alene fremstillet ved, at den unge Valpolicella gennemgår en andengæring på kvaset fra druer, der er blevet til efter fremstilling af Amarone. Metoden føjer typisk mere fylde og alkohol til den gængse Valpolicella. Lidt firkantet sagt, er resultatet typisk en mellemting mellem Valpolicella og Amarone, men der er dog store forskelle på de færdige resultater, fra producent til producent. Meget store forskelle, faktisk. Zenato kalder deres udgave for Ripassa, hvilket går fint i tråd med ordets oprindelse og betydning, men har sikkert som primære formål at sætte den i en klasse for sig selv, hvilket til fulde må sige at være lykkedes. Ripassa er fremstillet på 85% Corvina, 10% Rondinella og 5% Oseleta høstet i Sant’Ambrogio di Valpolicella-området i midten af oktober. De manuelt høstede druer afstilkes ved ankomsten til vingården, macererer og gærer i 10-12 dage i rustfri ståltanke. Efter endt alkoholgæring sorteres drueskaller fra, og vinen lagrer i store egefade frem til den følgende februar. Det er på dette tidspunkt, at de tørrede druer til Amarone-produktionen presses, og de efterladte skaller således kan danne basis for andengæringen, der løber over 7-8 dage ved 25-28 grader. Herefter lagres vinen i 18 måneder i 500 liter egefade inden aftapning. Zenatos Ripassa er en fornem repræsentant for typen. En vin der tager det bedste fra begge verdener: Valpolicellaens intense kirsebærnoter og ranke struktur, kombineret med Amaronens intensitet, dybde, blomme og krydderi. Vinen ledsager både grillede retter, efterårets dyrevildt og modne oste.

Zanoni, Valpolicella Ripasso Superiore 2019 (v/6stk)

Zanonis Ripasso er en elegant Ripasso fra Pietro Zanoni, som bl.a. er uddannet ønolog og har stået i lære hos legendariske Romano Dal Forno.Zanonis Ripasso laves på 70% Corvina-druer og de resterende 30% på Rondinella og Corvinone. Druerne høstes og sorteres i hånden primo oktober og fermenteres herefter i 10 dage. Herefter ligger vinen på ståltank til malolaktisk gæring og bliver efterfølgende lagt på brugte fade i 6 måneder. Endelig flaskes vinen og ligger til sidst i 5 måneder, hvorefter den frigives til salg.Elegant og flot rubinrød farve. Fyldig og frugtig aroma og en sublim smag med velintegreret syre og polerede, elegant integrerede tanniner. Dette er Ripasso med fornem balance og stor drikkeglæde - og et perfekt valg til mørkt kød, f.eks. dansk julemiddag med andesteg!

Castel del Lago, Ripasso della Valpolicella 2019 (v/6stk)

Castel del Lago, Ripasso della Valpolicella 2019 er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Bennati, Valpolicella Superiore Ripasso DOC 2021

Denne unge Valpolicella vin er skabt som en Ripasso via eftergæring på kvaset af en Amarone. Druerne Corvina, Rondinella og Molinara er brugt til vinen og via disse druer og teknikken bag, opnår Ripassoen en dyb rød farve, en intens bouquet samt en bred smag. Som lillebror til Amaronen er Ripassoen virkelig værd at holde øje med. Dens voluminøse og frugtagtig bouquet med nuancer af vanilje, mørk chokolade og mandler går igen i smagen som både er fløjlsagtig og en kraftfuld oplevelse, på en og samme tid.