Arnaud Lambert, Saumur Clos Mazurique Rouge Brézé 2020 (v/6stk)

100% økologisk dyrket Cabernet Franc fra vest-vendte skråninger på Clos Mazurique-marken i Saumur, Loire. Meningen fra Arnaud Lamberts side har været at lave en vin med renhed, hvor det er essensen af druerne og ikke lagringen, der får lov at stråle. Derfor er mosten gæret på det naturlige gær i cementtake med 5 måneders lagring før aftapning og frigivelse. Aromatisk kommer missionen til udtryk i vilde skovbær svøbt i grønne urter, blomstermark, peber og skovbund som kun Cabernet Franc kan levere det. Smagen er luftig, blød og frisk med en helt fantastisk balance mellem tannin, syre og igen de helt rene og frugtdrevne elementer, som om druerne er presset direkte fra hånden ned i glasset. En flot og seriøs vin fra Arnaud Lambert, der med sit friske og dog intense udtryk er et fremragende bud på såvel en køligt glas rødvin på terrassen som en ledsager til fjerkræ, ovnstegt svinekam eller kalveculotte med pebersauce og ratatouille på siden. Vi anbefaler servering ved 13-15 grader og at nyde vinen inden for de næste 3-4 år.

169 kr

Andre kiggede også på

Maison Jaffelin, Beaune Sur les Grèves Clos Sainte-Anne 1. Cru 2019 (v/6stk)

Maison Jaffelin, Beaune Sur les Grèves Clos Sainte-Anne 1. Cru 2019 er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Maison Jaffelin, Pernand-Vergelesses Rouge En Caradeux 1. Cru 2019 (v/6stk)

Maison Jaffelin, Pernand-Vergelesses Rouge En Caradeux 1. Cru 2019 er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Louis Latour, Bourgogne Rouge Cuvée Latour 2021 (v/6stk)

Latours Bourgogne Cuvee Latour er lavet af 100% håndplukket Pinot Noir fra minimum 30 år gamle vinstokke, der vokser i Santenay og Auxey-Duresses i det sydlige Côte-d'Or. Druemosten er gæret i åbne cementkar og vinen derpå lagret i ståltanke indtil frigivelsen ca. 12 måneder senere.Aromaen er domineret af bl.a. kirsebær, hindbær, lakrids, svampe og sort te. Smagen er rank, saftig og præget af Bourgognes klassiske let jordede karaktér, også i den behagelige og velafstemte eftersmag, der straks kalder på en tår mere.Louis Latours Bourgogne Rouge er en helt igennem klassisk vin til stegt eller grillet fjerkræ, lyst kød og gerne retter med svampe. Vi anbefaler servering ved 13-15 grader.

Domaine de La Noblaie, Chinon Rouge Pierre du Tuf Øko 2019 (v/6stk)

En smuk og udtryksfuld vin med masser af brombær, sorte kirsebær og violer, der fornemt bliver bakket op af modningens komplekse krydderier. Helt tør, velstruktureret og efterhånden som den får lidt luft saliggørende saftig og med en tannisk finesse til sidst, som burde kunne veksle enhver Cabernet Franc skepsis til begejstring. Ganske enkelt endnu en gang en af de bedste og mest respekterede rødvine, der produceres i hele Loire-dalen, og i tilgift historisk og unik. Kun topcuvéerne fra Domaine Bernard Baudry, Charles Jouget og måske Olga Raffault kan lege med her!